Coronasprokkels 2

Vandaag is anders, we staan op met regen. Regen die welkom is, voor  planten en natuur, ik hoef niet naar buiten, niets moet…., mij hoor je dus niet klagen.

De kinderen genieten een uitgesteld Paasontbijt, oma heeft -met plezier- de plaatselijke horeca gesteund en eet zelf een yoghourtje met verse aardbeien. Win-win-win.

In Friesland staalt de zon, voel ik daar toch wat jaloezie opkomen? Mijn vraag om ze me door te sturen wordt lief bevestigd, in de namiddag bereikt ze mijn stad, dank je Jan!

Elke dag worden mijn spieren, die geregeld opspelen, getraind, op de fiets of met stappen, en neen ik kom niet aan de  10000. Iedere keer een paar meter erbij, het tempo wat opdrijven, maar ik vrees dat de limiet is bereikt?
Is zelf-tevredenheid niet dé beste remedie tegen ontgoocheling?
Petrichor komt me tegemoet, ik snuif ze op, heerlijk, die lekkere dampen die uit de bodem opstijgen na vele dagen droogte, fijne ‘bacteriescheetjes’.
Ter info Wikipedia : Petrichor is de geur die ontstaat wanneer regen op droge grond valt. Het woord komt uit het Oudgrieks: πέτρα (petra) betekent ‘steen’ en ἰχώρ (ichor) is in de Griekse mythologie het bloed van de goden.

De afspraak bij de specialist wordt afgezegd, en dat na vier volle maanden geduld….
Slikken en weer doorgaan. Voor onbestemde tijd, hoe komt dit ooit terug goed? Die dokter is in gewone tijden  al overbevraagd?! Kan ik wachten? Alles moet kunnen…

De telefoon rinkelt, of ik ajb  plasma wil komen geven, er zijn grote tekorten. Heel graag, maar de hemoglobine stond vorige keer te laag, de afspraak wordt toch vast gelegd,  we zien wel ter plaatse of het door kan gaan.

Ik was ervan overtuigd dat hij 100 zou worden…. Hij was een kranige man, een hele lieve man ook, maar net voor zijn 95e mocht hij in de donkerte van de nacht stilletjes gaan. Vandaag zou hij 97 worden, ik ben dankbaar dat hij deze crisis niet hoeft mee te maken, onze bezoekjes waren dé hoogtepunten van de week, en dan je eigen vader moeten melden dat je beter niet meer langs komt….

De  havermoutpannenkoekjes (1 banaan, 3 lepels havermout, beetje melk, 1 eitje mixen, hoe simpel kan bakken zijn) smaken in deze sobere tijden fantastisch.

De miniserie “Unorthodox’, gebaseerd op de autobiografie van Deborah Feldman uit 2012 die wilde uitbreken uit de streng Joodse Satmar-gemeenschap is schitterend vertolkt door mensen uit de eigen gemeenschap, aangrijpend, straalt empathie uit, ondanks het thema van een gearrangeerde huwelijk, de kern van het verhaal. De serie kruipt onder je huid.
Het leven bepaald door veel tradities van eeuwen geleden en sterk gedogmatiseerd beleef je eerst verstikkend, dan bevrijdend. Een echte aanrader!

Corona, ik lees, ik denk, ik voel tegenspraak in de mediaberichten, ik voel angst, ik kan ermee om, ik ben asociaal, gaat dit er terug uit?, ik heb veel vragen, hoor weinig antwoorden, leef mee met mensen die ermee te maken hebben, voel me afgescheiden van de ander, ben blij met de sociale blogwereld, voel me vreemd, kijk de toekomst met spanning tegemoet, geniet ontspannend van een goed boek of mooie film, twijfel, ben gerustgesteld…..

Een logje van de hak op de tak?
Geen aanrader voor een blogbericht, is me altijd wijs gemaakt.
Laat ik het dan maar gewoon op m’n wir-war van gedachten houden.

71 gedachten over “Coronasprokkels 2

 1. Petrichor. Weer wat geleerd. Dank! Ik ben echt zo dol op de geur van het bloed van de goden. Het is de geur waar je extreem naar kunt verlangen, want het werkt bevrijdend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het verwarrend van de mondkapjes… Als ze er in China mee lopen, zou het dan hier ook niet de oplossing zijn vraag ik me af?

  Hier in de Achterhoek heeft het slechts ietsiepietsie geregend. De weg achter ons huis is net het strand, zo rul is het zand.

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij heeft mijn dochter Netflix (deelt ze een abonnement met haar vriendin.) Dan zou ik mee moeten kunnen kijken (-:
  Lekkerrrr…havermoutpannenkoekjes. Ik eet ze in een iets andere samenstelling omdat ik veel eiwit moet eten.
  Rommelblog? Welnee, dit was gewoon jouw keek op de week. En door de corona is alles anders. Wennen doet het allerminst, dus dat je erover schrijft is heel begrijpelijk.
  Hou je haaks ♥

  Like

  1. Mooie zin ‘keek op de week’👍
   De miniserie is echt de moeite. Kijken als je kan, mijn tip.
   We houden ons haaks, jij ook!

   Like

 4. Waarschijnlijk herkent iedereen dezelfde hak op de tak gevoelens bij zichzelf. Wem moeten er allemaal nog aan wennen en weten óók niet waar we nog wél en niet mee te maken krijgen. Niets mis dus met een blog als dit. Integendeel , je laat ook doorschemeren dat het leven wél doorgaat en er ook aangename dingen gebeuren om je heen. De waarde van de “ons wereldje” had ik zelfs al eerder ontdekt als steuntje in de rug en uitlaatklep in roerige tijden. Iets om blij mee te zijn, zeker weten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het leven gaat door, en er zijn best nog veel mooie dagen en gebeurtenissen. Met ups en downs, is dat niet wat bij leven hoort?

   Like

   1. Ja hoor, dat mis ik bij sommige mensen wel, dat ze het niet in kunnen passen als het onontkoombaar blijkt te zijn ,pas dán kun je er het beste van maken. Ik doe al een paar jaar niet anders, gaat niet altijd makkelijk maar als je het niet doet staat je leven stil in uitsluitend narigheid.

    Like

    1. Dirk de Wachter, gekend psycholoog in België, noemt het ‘de kunst van het ongelukkig zijn’ .
     Jij hebt al veel moeten inleveren, leer op keer, je kan niet anders dan aanvaarden en er telkens opnieuw het beste van maken ….

     Like

     1. En voorál je (meestal) niet echt ongelukkig voelen want in iedere situatie kun je geluksmomentjes vinden. Relativeren wil ook wel helpen. Ik realiseer me héél goed dat ik toch minstens 55 van de 59 jaar huwelijk een relatief rimpelloos leventje had met meer dan gemiddeld “goede tijden”. Het zou héél ondankbaar zijn dat helemaal te vergeten.

      Geliked door 1 persoon

       1. M’n dipjes werken jullie met z’n allen wel weg;-) die zijn er natuurlijk maar inderdaad, we hebben een mooi leven gehad en dit deel hoort erbij en zelfs nu zijn er nog mooie momenten.

        Like

         1. Dat gaat zeker wel goed komen. Maar je zal, net als ik , mens blijven, En dus regelmatig , ondanks alle goede bedoelingen , uit de bocht vliegen;-)

          Like

 5. Je schrijft zoals ik me voel: van de hak op de tak, beetje rusteloos, me afvragend hoe het was en hoe het gaat worden, zonder me te kunnen concentreren op boek of handwerk. Die serie staat op mijn lijstje

  Like

 6. een mens z’n hoofd loopt soms over van al die mediaberichten
  en dan de tegendradigheden, je zou soms niet meer weten wat wel en niet kan
  asociaal zijn is eigenlijk nu de boodschap, mensen uit de weg gaan
  maar ooooh wat mis ik toch de vriendinnen, hun warmte, genegenheid en knuffels

  Like

  1. Die laatste zin, daar heb ik het ook zo moeilijk mee….

   Ik kan de tegenstrijdigheden ook niet langer begrijpen, het maakt een mens ook wat angstig, wat mag? wat mag niet?

   Like

 7. Al schrijvende, komen er allerlei gedachten bij je op, niets mis mee hoor.
  Over de corona is nog lang niet alles duidelijk, en dat is heel vervelend.

  Like

 8. Deze wirwar van gedachten is leuk om lezen. Ik denk dat er veel mensen rondlopen met een wirwar in hun hoofd. Vragen, vragen en nog eens vragen maar geen antwoorden. Zo kan het nog een tijdje doorgaan.

  Like

 9. Ik ben gek op een wirwar aan gedachten, omdat die altijd rechtstreeks uit het hart komen. Ze zijn me meer waard dan alle verhandelingen, die wel uitgekiend en doordacht zijn, maar waaraan de ziel ontbreekt. Wat jij die oude meneer toewenste, was precies wat ik dacht over mijn schoonmoeder van 97, die onlangs is gaan hemelen. Wat heerlijk dat ze dit niet hoeft mee te maken.

  Weer wat geleerd, Petrichor, dat kende ik nog niet. Wat fijn om die hele aardse geur te kunnen benoemen. Ik zou ze alleen maar kunnen omschrijven. Het is inderdaad een heerlijkheid om de eerste regens op de droge grond weer te ruiken, alsmede malse lentebuitjes. Alles wat de gewoonte doorbreekt. Dank Lieve voor deze mooie gedachten. Het gaat goed komen. Ook hier een uitstel, maar dat pakken ze later terug. Dag, dag en een heerlijke nieuwe dag vol overpeinzingen ❤

  Like

  1. Jij zou de geur prachtig omschrijven, dat weet ik. En het zou veel mooier klinken, want Petrichor vind ik vrij hard klinken voor die zoete walmen. Ik houd enorm van die geur, die doet me herleven.
   Je schoonmoeder mag nu hemelen, het klinkt mooi en rustgevend.
   Vandaag een nieuwe dag om te mijmeren. Je inspiratie heb ik alvast intens genoten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Maar Petrichor heeft iets mysterieus en daardoor opent het deuren van Nieuwsgierigheid. Het mooie is dat we allemaal onze eigen mooie belevingen verwoorden en daarmee valt er zoveel te genieten. Iets wat ik intens van jouw gedachten doe, Lieve. ❤

    Geliked door 1 persoon

 10. Die wirwar aan gedachten vertelt heel veel over jou, L. Vooral dat je een warm mens bent met het hart op de juiste plaats. Iemand die haar eigen problemen aan de kant schuift en vooral aandacht heeft voor die van een ander. Knappe levensvisie!!!
  Hopelijk komt het vlug in orde met die consultatie van je. Eergisterenavond om half negen, daags na het logje dat ik schreef over mijn medicatieprobleem, kreeg ik een verrassend telefoontje thuis van mijn neurologe. Zij gaat er van uit dat de ‘normale’ consultaties in het ziekenhuis allicht vanaf mei zullen kunnen herbeginnen. Mag dit waar zijn en voor jou een sprankeltje van hoop geven!

  Like

  1. Wat een lieve reactie, Paul. Ik zet je graag de terug met de voetjes op de aarde, die levensvisie is een streefdoel, maar niet altijd een kunnen hoor.

   Je geeft me hoop ivm de afspraken. Ik begrijp niet goed waarom al die andere dokters het plots uitstellen? Maar goed, ik begrijp niet veel meer tegenwoordig…
   Fijn voor jou dat de dokteres je zelf op de hoogte bracht.

   Like

 11. Als het jou helpt om je coronasprokkels variërend van gezellige momentjes tot somber stemmende nieuwtjes en gebeurtenissen op een rijtje te zetten en te delen, dan moet je dat gewoon doen. Ik heb ook van die dagen dat ik af en toe ideeën, vragen en gedachten op een rijtje zet. Ik gebruik daar een privé-appje op mijn mobieltje voor. Ik deel veel, maar niet alles.
  Fijn om te horen dat de zon figuurlijk toch even begon te schijnen.
  Maak er een mooie zondag van!

  Like

  1. Ik houd van het woordje ‘sprokkelen’, dat is hoe nu mijn brein werkt.
   Hoewel ik een ‘buitenkomer’ ben, geniet ik nu enorm van de blogwereld, waar contacten (met de nodige afstand 🙂 ) heel vlot over en weer vliegen, iedereen heeft tijd, er is aandacht, er is verbondenheid. En we hebben allen nood aan delen.
   Klein PSje, stuur je me vandaag weer wat zon door? Ze heeft de weg hierheen nog niet gevonden?

   Geliked door 1 persoon

 12. Mijn gedachten en gevoelens gaan ook van de hak op de tak. Moeilijk.
  De serie heb ik ook gevolg op Netflix. Erg genoten.
  Lekker die pannenkoekjes, ik eet bijna iedere ochtend een heel dikke pannenkoek als ontbijt.
  Geniet ondanks alles van een fijn weekend x

  Like

   1. Ik plet een banaan, kluts er twee eieren door, een scheutje melk, twee lepels havermoutzemelen en een snuifje kaneel. Niets speciaal dus, maar wel lekker en gezond.

    Geliked door 1 persoon

 13. Geen enkel probleem je hak op de tak logje. Gezellige ditjes en datjes die we nu goed kunnen gebruiken. Fijn om te lezen en moeilijke dingen enkel gezellig.

  Like

 14. Soms is er niet genoeg om een heel bericht over te schrijven en dan is het handig om alles in één bericht te zetten.
  De regen kon zeker geen kwaad. Hierna wordt het weer een tijdje zonnig.

  Like

 15. laat die gedachten maar lekker gaan hoor…. dat mag altijd, dus nu zeker…

  en ja ik las op de chat in amersfoort inderaad dat het over de grens ‘puntjepuntje van de regen’ …. hier in het noorden, geen drup, heel de dag strak blauwe hemel, en volop zon en 17-19 graden

  Like

 16. Leuk zo’n wir war aan gedachten!Daar dient een blog voor! Eventjes stoom afblazen! Mja het went niet echt. En als het toch zal wennen, zal het raar zijn om terug gewoon te doen, zonder schrik. Ik weet nog niet wat het zal geven. Fijn weekend lieve Oma.

  Like

 17. geen zon gezien , wel een paar spatjes regen , en veel meer is hard nodig
  dat programma ken ik niet , net als koekjes bakken niet 🙂 heb geen oven
  97 jaar is een mooie leeftijd , in deze nare periode zeker niet 😦

  Like

 18. Ik ben begonnen met kijken naar Unorthodox, maar moet het nog uitkijken. Zogenaamd een tijd voor bingewatchen nu, maar het komt er dus echt niet van. Seizoen 4 van La Casa de Papel geraak ik ook niet echt mee vertrokken. Niks raakt me echt.

  De blogwereld is sociaal maar houdt de goede afstand hè. Is er zo fijn aan.

  We hebben ietske teveel bananen. Oeps. Havermoutpannenkoekjes, here we come!

  Like

  1. De eerste reeks van la Casa de papel heb ik gezien, ik wist zelfs niet dat ondertussen seizoen 4 al bezig was.
   Unorthodox heeft maar 5 afleveringen, dat valt goed mee. Bingewatchen doen we hier niet, wel proberen we een paar avonden na elkaar vrij te houden. Niet zo moeilijk meer tegenwoordig.

   En heb je de pannenkoeken uitgetest?

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.