Pasen 2020 met dips en ‘kriks’

De hof is leeg, de paashaas is ons huis voorbij gelopen, voor het eerst sinds vele jaren….
Een uitgebreide brunch hoeft niet, we houden het bij zelf gekochte,  zelf geschilde, zelf gesneden, zelf gebakken frietjes op het zonnige terras. Een grote klad mayonaise erbovenop, gezondheid troef, lekker!
Bij buurman gaat het feest door, kinderen en kleinkinderen plonzen  in het zwembad. De woorden van  Van Ranst over de lockdown-Wuhan-style die dichterbij komt bij wangedrag, gonzen door mijn hoofd …
Ik geniet de klokken van de kerktoren, die heel Paselijk, een deuntje spelen.

Om twee uur is er zoomsessie, ik heb nog de nodige experimenten uit te testen.
Manlief mag aan de afwas, want ik moet werken!
Deze oma gaat paashaas spelen (in tegenstelling tot de vorige jaren?) en verstopt de eitjes her en der in de woonkamer, om vervolgens met de camera doorheen het huis te dwalen, ik wil proberen het filmpje te sharen met de kleintjes, zij moeten goed kijken en tellen, de winnaar mag met oma een ijsje eten…. ooit….
Het vraagt wat opzoekwerk, computer-analfabeet ben ik niet, maar Zoom is toch een nieuw gegeven in deze asociale tijd.
Gelukt!
Het kleinste ventje telt er 100 000, en kijkt bedroefd als hij het ijsje aan zijn neus ziet voorbij vliegen. Drie keer wordt mijn woonkamer doorzocht, tot er – eindelijk- vier winnaars zijn, een beetje te goed verstopt??
Er is er eentje jarig, jochei! De taart geurt heerlijk door het scherm, of is dit enkel inbeelding? Het zou dubbel feest zijn geweest.
We babbelen bij, maar bij het verlaten van ‘de vergadering’ overvalt me een dipje, dit is het toch niet…. ik mis….

De dip moet gewist worden. We schieten de fiets op voor een vluggertje, recht het bos in. Het worden uiteindelijk 40 km, dwars doorheen de betovering van het licht.
De avondzon kleurt de omgeving magisch, we rijden voorbij de ijshoeve, en ….leuk….. ze is open . Een veilig systeem is uitgedokterd, de onderlinge afstanden zijn meer dan groot, een witte dame wordt dus mijn avondeten, als toost op de jarige. Schol!

wp-15867922499749208379707250671328.jpg
De zelfpluk-bloemenweide vol witte, gele en rode tulpen schittert in de zon. Plukken is niet voor deze keer.
In huis wacht een prachtig groot bloemenboeket in geeltinten, gisteren zomaar onverwacht ons aangeboden op de stoep in een emmertje water.
Ik heb ze met veel liefde- zichtbaar ontroerd-  in vazen geschikt.
Een super fijn welkomst-Paas-geschenk.

 

69 reacties op ‘Pasen 2020 met dips en ‘kriks’

 1. ik ben groot liefhebber van rust en stilte , zoek het met mijn wandelingen ook juist op
  maar nadien ergens op een terras genieten van een welverdiende pint 🙂
  nu dus ff niet 😦
  zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

 2. ohnee bij je buren paasfeest, daar ga je toch van ontploffen
  snappen die het dan niet

  paashaas spelen op afstand, wat een vreemde tijden, maar zo heb je toch wel iets
  en het werd bij jullie toch nog een mooie pasen

  Like

  1. Ik begrijp het ook niet, maar reageren wil en doe ik niet, iedereen zou moeten de eigen verantwoordelijkheid opnemen.
   Er staat gelukkig een dikke haag tussen onze hoven, die de virus hopelijk op afstand houdt.

   Like

 3. 1800 boetes dit weekend … en veel meer ongein door een aantal hersenloze wezens die zich mens mogen noemen….

  Gelukkig zijn er ook anderen…. zoals wij… Jullie hebben je best gedaan en meer dan dat gaat niet.

  Like

 4. Er zijn nog steeds mensen die het niet snappen en die gewoon doorgaan alsof er geen maatregelen van kracht zijn. Jammer!
  Je hebt voor je kleinkinderen misschien wel een onvergetelijke pasen weten te creëren. Misschien zullen ze later wel tegen elkaar zeggen van “weet je nog, die keer dat oma ons digitaal naar paaseitjes liet zoeken?”
  Hopelijk is volgend jaar alles weer normaal.

  Like

  1. Ik voel hoe de grotere kleinkinderen zich beginnen te vervelen en de school hard missen.
   De paaseitjes zijn nu opgestuurd, alleen, raar maar waar, 2 van de 5 lusten geen chocolade…

   Like

  1. Ik weet het soms allemaal niet meer. ze spreken hier van een nog lange lockdown en de kans op een tweede piek, en derde… ik hoorde dat in Spanje heel stilletjes al her en der iets wordt losser gelaten? En toch gaan we nog allen heel hard moeten opletten. Ik bekijk het van dag tot dag.

   Like

   1. Sinds gisteren mag er in sommige niet-essentiële sectoren were gewerkt worden; dat gaat dan vooral om de bouw. Ik denk dat ze willen vorokomen dat de economie helemala in elkaar stuikt. Maar op het gebied van de lock down zijn ze hier veel strenger: we mogen enkel op straat om eten of medicijnen te gana kopen, of om naar het werk te gaan, en je mag de hond uitlaten, maar enkel dicht bij je eigen huis. Je mag niet naar buiten om te sporten, en je mag niet met z´n tweeën op straat (ook niet naar de winkel), dus kinderen kunnen helemaal niet buiten. Dat is wel een heel groot verschil als je vergelijkt met wat er in België en Nederland nog allemaal kan. Op dat gebied zijn de maatregelen nog niet versoepeld, en dat blijft nog zeker zo tot 26 april. Ik hoop dat ze ons vanaf dan tenminste zullen toestaan samen even een blokje om te lopen.

    Like

     1. We hebben een patio van 20 bij 8 meter, dus dat valt gelukkig nog mee. Vele van onze vrienden zitten met hun kinderen op hun appartement opgesloten, zonder hond om uit te laten… Ik weet niet hoe ze het uithouden, maar je ziet bij iedereen op de videochats week na week donkerdere wallen onder de ogen. Heel erg veel langer moet dit toch niet meer duren…

      Like

       1. Ja, maar je ziet het he: van zodra je de mensen speelruimte geeft, zijn er altijd meteen die ervan profiteren. Hier hebben we tenminste het gevoel dat gedaan werd wat mogelijk was, en hoewel de cijfers exponentieel omhoog gingen in het begin, zijn ze nu echt aan het dalen. Dus ik denk niet dat het voor niets is geweest. Maar nu mag het wel langzaam aan beginnen beteren 😅

        Like

         1. Of het opnieuw gaat pieken wanneer de maatregelen minder streng worden, weet ik niet. Dat zal allemaal afwachten zijn he… Sowieso heeft de lock down wel vructen afgeworpen, lijkt mij. Want de ziekenhuizen lijken het toch allemaal net te trekken. Vraag is inderdaad wanneer het juiste moment is om af te bouwen. Ik zou dezer dagen niet in de schoenen van de politici willen staan…

          Like

 5. Het is het Paasfeest van de gemende gevoelens maar óók van de verrassingen. Veel wat “gewoon”was valt weg maar gelukkig vaak vervangen door onverwachte initiatieven. Maar voor jarige kinderen is dit toch wel nare ervaring vrees ik.

  Like

 6. Een dag met gemengde gevoelens dus. Ik begrijp dat heel goed. Het is in orde alternatieven te vinden om de afstand te bewaren, maar we zijn geen afstandsmensen, we zijn nabijmensen en zo zal dat ook blijven. Goed dat jullie het onbevredigende van jullie afgefietst hebben. We moeten door tenslotte. Toch, als je de kranten leest, op steeds meer plaatsen gloort alweer hoop. Misschien kunnen we snel weer uitzoomen 🙂

  Like

  1. Ik vrees voor dat snelle uitzoomen, de berichten klinken hier niet zo positief.
   We zijn allen kraks in het vinden van alternatieven, maar niets is zoals vanouds, en zijn we als mens niet vooral gewoontedieren? Misschien wel een mooie uitdaging om ‘de sleur’ eens te doorbreken? Of toch niet?

   Geliked door 1 persoon

 7. denk dat die dip die er was snel weg was
  leuk bezig terwijl man lief de vaat deed 🙂
  en veel lol met de kinderen , volgens mij verdienen die als het kan allemaal zo’n ijsje als jij voor avondeten had 🙂
  en als klapstuk nog een mooie bos blommen , toch geen slechte maandag , toch
  fijne avond groet

  Like

 8. Gelukkig is het hier in de buurt iedere dag heerlijk rustig zonder feestjes of andere gekke dingen.
  Zoom en alle andere media zijn prachtig in deze situatie. Maar ik ervaar het toch wel als een matig substituut, dat de echte warmte niet over kan brengen.
  Fijne avond.

  Like

  1. Het brengt zelfs geen warmte over, het ‘schermt’ af, vandaar mijn dipje. Ook al doet het deugd iedereen nog eens in ‘levende lijve’ terug te zien. Maar gesprekken gebeuren te geforceerd, het voelt niet gemoedelijk en spontaan.

   Like

 9. Creatieve oma hoor. Genoeg uitdagingen aan te gaan in coronatijd. Het belangrijkste is dat we hier gezond uit komen. Het gemis gaan we straks op grootse wijze inhalen. Dat heb ik me tenminste voorgenomen en ik denk dat wij daar beslist de enige niet in zijn.

  Like

  1. Ik vrees soms dat het nog lang zal duren vooraleer we het gemis terug volledig spontaan kunnen inhalen. Maar het van dag tot dag beleven helpt. En gezondheid blijft inderdaad hét belangrijkste.

   Like

 10. Wat hatelijk dat de buren het probleem niet inzien. Ik erger me daar echt blauw aan , aan die dingen en dat is niet goed voor mijn tikker. Wat heb je het fantastisch gedaan de eierenraap. En kon je nog een fietstochtje doen. Hier is het veel te druk in onze straat om te fietsen, veel te veel volk , ik geloof dat er hier ergens een fietsknooppunt in de buurt is , vandaar. En ik voel me heel onveilig als ik daar tussen wandel. Dus ik wandel zelf niet meer, ik blijf binnen in de tuin, hier voel ik me veilig! Sterkte voor de moeilijke momenten Oma!

  Like

  1. Me tot de tuin beperken lukt niet, maar hier zijn wel veel stille wegen, vooral met de fiets, omdat we ons dan iets verder kunnen verplaatsen. En de lente-natuur daar ontdekken geeft me rust, voor een tijdje toch 🙂
   Houd er de moed in.

   Like

 11. Fraaie buren… 😖
  Je hebt het toch weer leuk weten te maken voor je kleinkinderen met de mogelijkheden die er zijn.
  Ik hoop dat je ze spoedig weer mag en kan omarmen.
  Ook wij verzetten onze gedachten met lange wandelingen en/of fietstochten. Heerlijk is dat. We maken er het beste van omabaard. Lieve groet 😘

  Like

 12. Als ik het tel, heel veel krik die opwegen tegen de dips. Allemaal meevallers. Natuurlijk. Het is de pasen niet, zoals we Paseen kennen, maar veranderingen: Bloemen op de stoep, spelletjes in nieuwe vorm voor de kleinkids, hoe leuk en verheffend. O, dame blanche, zaligheid van lang geleden. Wij hadden vandaag een vijfkleintjes0-reunie uit of in de achterbak/auto. Het was gezellig. Volgend jaar weer anders en dan houden we elkaar op de hoogte. Ik kom je nog eens opzoeken Lieve. Al was het alleen maar om het ‘wij’-gevoel. Lieve zoen, Ber

  Like

  1. Je hebt gelijk, we maken er het beste van, en houden dapper vol. Maar toch, niet altijd evident…. vooral de onzekerheid weegt….
   Oh een reunie in de auto, zo zag je hen toch eens, het glas als stevige baken.
   Hier kan het niet, we mogen geen niet-essentiële- verplaatsingen maken met de auto, en de dichtstbijzijnde woont op 40 km enkel hier vandaan, 80 km fietsen zie ik niet echt zitten. 😦
   Dank je Berna

   Geliked door 1 persoon

   1. Graag gedaan Lieve, haha, 80 km fietsen is voor mij ook absoluut een brug te ver. Het voordeel van la die stilstaande auto’s is dat de lucht heerlijk schoon wordt en de vogels kwinkeleren het uit ❤

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s