Waar zal ik over schrijven?

Over de lente-gele hoekjes hier in huis terwijl buiten de herfst woedt?

Over de lekkere chocolade-dessertjes die hier klaar stonden voor uitgenodigde bezoekers? Tot last-minute die vriend hals over kop wordt opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog bang afwachten. De zoete zondes belandden te cholesterol-belastend in de eigen magen.

Over de wasmachine met droogkast op zijn kop die een minutenlang alarmerend ratelend geluid maakt, ik angstvallig om de hoek gluur en constateer hoe ze broederlijk samen meer dan twintig cm vooruit zijn geschoven? Er is geen beweging meer in te krijgen.

Over het mooie initiatief van verschillende (honden)wandelingen met bijkomende hapjes en drankjes in de Vinderhoutse bossen waarvoor ik me als vrijwilliger had ingeschreven om vele bezoekers vriendelijk te verwelkomen? Het goot met bakken uit de lucht, onophoudelijk, de tent waaide net niet weg, de bezoekers waren kletsnat en gering. Verkleumd en verkouden kwam ik thuis.

Over manlief die al meer dan twee weken tegen een virus vecht en onophoudelijk hoest en proest? Dan toch maar coronatesten boven gehaald. Drie werden er opgesoupeerd en nergens waren streepjes merkbaar, alles bleek en bleef volledig blanco en dus niet meer correct.

Over onze dagreis richting Veurne, waar ik toffe, dappere mensen leerde kennen en gele narcissen de tuin prachtig wilden opfleuren? Dat was toch de bedoeling, de bloemen hingen tegen de grond aan want het spetterde en kletterde vanuit een grijze lucht.

Over manlief die 18 volle dagen het appartement van de Canadese zoon van vrolijk behang en verftinten voorzag en uiteindelijk de sleutels overlevert aan de nieuwe huurders, die nu een verfman gaan inschakelen om alles te overschilderen naar eigen kleurkeuze? Het scheelde niet veel of manlief had zich kandidaat gesteld… Maar zonder deze secure afwerking was het zo vlot niet verhuurd geraakt. Of maken we dit ons zelf wijs?

Over Pasen in kerststemming?

Over zeurende tandpijn die ik overhoud sinds mijn laatste bezoek bij de man?

Over bloemen die nu overal uit de bollen schieten en de tuin, veilig achter glas!, kleurrijk maken?

Over de tulpjes uit de biologische zelfplukweide, waar mijn nieuwe schoenen volledig verzopen in de drassige modder, die hier naast mij in een vaas mooi openbloeien?

Over druppels en nat en regen die….? Of val ik in herhaling?

Over de herfstpaasvakantie die zich hier aankondigt met een paar dagen in de Ardennen, waar het volgens wijze schoonmama altijd nog vijf dagen nadruppelt.

Over diezelfde schoonmama die flink achteruit gaat, mentaal en fysiek, moeilijk doet ondanks kinderen die zo vaak inspringen en dringend nood heeft aan een veilige ruimte, maar zich hevig verzet met alle gevolgen vandien?

Over nog 8 nachtjes slapen en in Schiphol op groot (1.95m) bezoek wachten?

Advertentie

59 gedachten over “Waar zal ik over schrijven?

 1. Je vond genoeg om over te schrijven! Leuk zo alles opgesomd. Dat weer, ik wil het er eigenlijk niet meer over hebben maar morgen zou het beter en droog worden. We gaan het beleven. Onze oma wilde ook niet naar een verzorgingshuis, ik was haar mantelzorger, als enige woonde ik[wij] dichtbij. Bij nacht en ontij moesten we haar van de grond oprapen maar verhuizen, echt niet. Tot ze TIA’s kreeg en wel moest. En wat zei ze: zo gezellig hier, had ik jaren eerder moeten doen…☻

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat hoor ik wel meer, maat ze moet zelf mee willen, ze moet zelf tekenen en dat lukt ons voorlopig echt niet. Ze steigert als ze erover hoort. Meer omdat ze hevig in de verzetfase zit dan omdat ze niet wil.

   Geliked door 1 persoon

   1. Herkenbaar hoor, sterkte ermee want soms is het echt een getob thuis

    Like

 2. Nouhou, als je me het zo rechtstreeks op de vrouw af vraagt…ehhhh …..ff denken hoor…..
  Schrijf jij maar over………….teveel dingen in de agenda, te weinig tijd om het allemaal uitgebreid te behandelen en om het af te ronden, te weinig puf om het bij te benen 🙂

  Gelukkig is het nu weekend en mag je ff rusten = bijtanken 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Iedereen schrijft al over het feit dat je al weifelend ons aardig op de hoogte hebt gehouden. Dus dat kan ik niet meer schrijven. Ook de 1,95 is al aan de orde gekomen. En schoonmama die niet naar het verpleeghuis wil (wat ik me levendig kan voorstellen; kan ze niet bij iemand inwonen?).
  Je beschrijft het allemaal behoorlijk boeiend.
  Maar heb je het nu gehad over de regen en herfstachtig weer? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Helemaal niet hoor, die laatste zin, waar haal je het toch vandaan? Ik ben compleet niet weersgevoelig.
   Tja, schoonmama en inwonen, geen evidentie vrees ik….

   Like

 4. Dat zijn veel ditjes en datjes
  Hopelijk wil schoonmama toch naar een rusthuis vooraleer haar thuis iets ergs overkomt
  Leuk dat je Canadees bezoek krijgt, een soort Canadese Paashaas

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb de kleinkinderen inderdaad de komst van de paashaas uit het verre Canada beloofd😉. Hopelijk met veel chocolade.
   En wat schoonmoeder betreft, ja we maken ons echt wel zorgen.

   Like

 5. Misschien toch maar eens vertellen over de zon die volgende week present zal tekenen. Onnoemelijk veel mensen zijn dit triestige voorjaar onderhand hartgrondig beu.
  Nu maar duimen dat de lente effectief achter de hoek loert EN tevoorschijn komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je eerste zin een garantie inhoudt, vlieg ik je om de nek! Ik heb nooit geweten dat er zoveel water uit de lucht kon blijven vallen!

   Like

   1. Volgens het KMI zou die eerste zin geheel en al moeten kloppen, jazeker.
    Et bien bon, mijn nek is thans klaar om je vlucht te ontvangen. Go! 😉 😀

    Geliked door 1 persoon

 6. Een logje rijk aan inspiratie, met positief en minder positief nieuws. Je leven is alvast niet saai, dat is zeker. Even loeren naar onze narcissen in de tuin – die staan, ondanks de gietende regen, nog steeds fier recht. Zal aan de West-Vlaamse klei liggen.
  Geniet van jullie weekend!

  Geliked door 1 persoon

  1. Aha, nu weet ik de reden. Wij hebben hier zandgrond! Het ligt dus niet aan mijn liefdevolle verzorging.
   Ook voor jullie een fijn WE met hopelijk toch een paar droge uurtjes!

   Geliked door 1 persoon

 7. Wat hebben we veel meegekregen uit jouw logje terwijl je niet wist waarover te schrijven. Dank daarvoor. Die van 1.95m had ik meteen door. Wat zal dat een leuke tijd worden. Nu al terug.

  Geliked door 1 persoon

  1. Soms is het eenvoudiger om van alles kort te verwoorden dan een blog over één onderwerp te schrijven. Je moet dan geen keuze maken, er gebeurt zoveel op een dag. De zinnen rolden eruit, terwijl ik aan het typen begon.

   Geliked door 1 persoon

 8. Gelukkig lees ik tussen alle herfst en regenperikelen, toch heel wat leuke dingen! Maar alles zou inderdaad mooier zijn in de zon. Jammer van al het werk van de hubby! Veel plezier binnenkort met jullie Canadees!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het leven zoals het is, met upjes en downtjes. We zijn een reis naar Canada voor in de zomer aan het plannen. Jij kent er alles van. Er komt veel bij kijken toch. Niet evident.

   Like

 9. Jij zit volgens mij zo vol lief en leed en leuke ditjes en datjes, dat je dagenlang zou kunnen bloggen. Het meest vervelend lijkt me je aanhoudend zeurende tandpijn, daar heb ik meer dan genoeg ervaring mee opgedaan in de loop der jaren. Veel sterkte daarmee!
  Het is niet netjes om het te zeggen, maar eigenlijk zou ik jouw schoonmoeder hetzelfde wensen als mijn moeder anderhalf jaar geleden is overkomen. Na een lelijke val kon ze met voorrang terecht in een zorginstelling. Dat heeft ze zelf nooit gewild, maar ze is momenteel gelukkiger dan ze in jaren is geweest.
  Wat leuk dat die ook 1.95 lange zoon van je op bezoek komt. Geniet ervan! Aan het weer kunnen we verder toch niets doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. De zeurende tandpijn werkt wel op me in.
   Zo is het, we verwachten het, mijn schoonmoeder zal vallen en hopelijk is dit dan niet het begin van het einde en van veel miserie. Maar ze begrijpt de realiteit niet. Fijn te lezen dat je schoonmoeder daar gelukkig is. Wij zijn ervan overtuigd dat ook zij daar zou gelukkig zijn, maar zij zit in een dwarse periode. Niets is goed.

   Geliked door 1 persoon

 10. Onderwerpen genoeg om over te schrijven. Wat je over je schoonmama schrijft doet me aan mijn eigen moeder denken. Het zal bij veel hoogbejaarde mensen zo zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik hoop dat je tandpijn weer wegebt en je echtgenoot dat virus verslaat. Ik wist niet dat corona-testen hun werking konen verliezen! Het blijft nat en grauw weer en je zou er somber van kunnen worden. Maar lichtpuntjes zijn er ook, bloemen en bloesems die ondanks alles toch weer gewoon hun werk doen, dat ogenblik van zon waar alles licht en warm van wordt, de ooievaars die weer op hun nest zijn neergestreken en met hun geklepper de buurspecht in verwarring brengen. En de verloren zoon die straks voor even onverloren is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die testen waren nog een half jaar goed volgens de datum. En was de vloeistof blijkbaar opgedroogd? Begrijpen wie kan. Dan doen we het wel zonder test.
   Het weer steekt me flink tegen, maar depri word ik er niet onder. Overal duiken inderdaad tekenen vd lente op. En met het groot bezoek komt het zeker goed.
   Weer een nieuw woord bijgeleerd ‘onverloren’ 😉

   Geliked door 1 persoon

 12. Er zijn zéker onderwerpen bij waar je meer over gaat schrijven, in die tussentijd duim ik dan maar even voor de gezondheid van het bezoek dat een heerlijk toetje miste, én de jouwe voor het tevéél gegeten toetje. En dat de dagen maar voorbij mogen vliegen tot je naar het vliegveld mag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn gezondheid is oké, op wat tandpijn en overladen maag na. Maar die laatste is ondertussen weer hersteld, hopelijk komt het met onze vriend ook goed!?

   Like

 13. Er is zoveel om over te schrijven, dat je niet weet waar te beginnen. Op deze manier zijn we echter weer helemaal mee! Je zal vast een en ander nog eens uitlichten in een apart logje. Naar die 1,95 m ben ik toch benieuwd… jullie zoon?

  Geliked door 1 persoon

 14. jij verveelt je nooit begrijp ik wel uit dit mooie schrijven , al zal de regen je wel vervelen , maar dat is anders hé 🙂
  zeker groot bezoek , die kijk je niet over het hoofd als je staat te wachten

  Geliked door 1 persoon

     1. Heeft die tand al een zenuwbehandeling gehad? En anders kan de kaakchirurg iets verbeteren. Na een intensieve zenuwbehandeling die weinig pijnverminderend bleek te zijn kwam mijn tandarts met dat idee. Inmiddels is de pijn tot aanvaardbaar gedaald. Ik hoop dat dat jou ook zo zal vergaan.

      Geliked door 1 persoon

      1. De tand is ontzenuwen, maar er zit blijkbaar een soort ontsteking onder die hij alleen kan weg krijgen als ik de tand laat trekken, maar het is een voorstel tand😦

       Like

       1. Hier kan de kaakchirurg dus optreden. Die kan de ontsteking wegsnijden terwijl de tand blijft zitten. Dat heb ik ook gehad. Was vooral achteraf zeer pijnlijk omdat de chirurg een grote zenuw had geraakt. Maar die pijn gaat voorbij. Ik zou me echt naar een kaakchirurg laten doorverwijzen.

        Geliked door 1 persoon

        1. Dank je voor de extra info. In juni moet ik terug komen voor een groot onderzoek, maar misschien moet ik me inderdaad al vroeger laten doorverwijzen?

         Like

Reacties zijn gesloten.