51 gedachten over “Met pijn in het hart onthoofd

 1. Zo moeilijk, dat. Wij moesten ook al een paar keer de zaag ergens in zetten in ons tuintje… en dan is niet alleen de boom zn eigen vorm kwijt, maar hij gaat ook nog eens nòg harder groeien, in de verkeerde richting natuurlijk… Hartzeer…!

  Geliked door 1 persoon

 2. Soms voel ik het nóg steken dat onze Prunus er uit moest. Maar hij werd echt te oud en te slecht.
  Maar jouw beuk komt wel in het blad maar ik kan me voorstellen dat je huizen liever niet in beeld krijgt. Voor de winter is het natuurlijk wel fijn als je meer zon binnen krijgt, een soort “zonne energie”maar dan anders.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad dat laatste is het grote voordeel. Daar genoot ik vandaag al heel erg van. Die hoop stenen is niet mooi, maar we wonen hier in België natuurlijk.

   Like

   1. Bomen groeien weer snel aan hoor. In het blokje tuinen bij mij achter staat een héél grote kastanjeboom die om de 10 jaar (ongeveer) helemaal gekortwiekt wordt tot drie stammetjes, het is wonderlijk hoe snel er weer iets van een kroon ontstaat en dat is écht een heel grote boom .

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan me voorstellen dat het pijn doet. Ooit had ik een treurwilg voor de deur. De buur zei dat ik hem korter moest snoeien. Dat deed ik. Mijn moeder zei ‘kind, hij is te vroeg en te kort gesnoeid, het gaat nog vriezen.’ En zo geschiedde… Mijn treurwil ging dood. Ik heb echt getreurd om mijn prachtige treurwilg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier is dit jaar een boom gesneuveld door ziekte. Hij was niet meer te redden. Ik vond het jammer maar er was geen andere keus.
  Die van jou zal weer kunnen groeien. Snoeien is nu eenmaal nodig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het bladerdek van onze catalpa zal moeten voor twee beschermen nu. Maar die is ook gesnoeid. Duimen dus voor een niet te hete zomer,?

   Like

 5. Ik herken je gevoelens wel en ik leef met je mee. Maar soms ontkom je er niet aan. Wij hebben het al een paar maal meegemaakt met onze hazelaar. Het is eerst altijd even een kwestie van schrikken en slikken, maar volgend voorjaar loopt hij aan alle kanten weer lekker uit. Best kans dat je in mei of juni blij bent met dat extra stukje zon in de tuin. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat we nu op een hoop stenen kijken😦. Lelijke nieuwbouw. Maar ook nu in de bijna-winter zien we hoe de zon hier terug binnen schijnt sinds de bomen hier gekortwiekt zijn. Hij was onze trots, maar een mens moet de trots trotseren.

   Geliked door 2 people

  1. En nu op stenen kijken…. Maar hij groeide zo geweldig mooi en symmetrisch. Maar te hoog voor hier. Het is toch aanpassen nu. Maar we kijken vooruit naar de lente!

   Geliked door 1 persoon

 6. Het is altijd een triest gezicht want ook hier zijn ook enkele bomen naar de kapper geweest. En nu het blad is verdwenen is het inderdaad niet zo een leuk of mooi gezicht. Maar straks als nieuw seizoen komt zullen zij net als de boom op de foto vast weer mooi wezen. Soms moeten ze dit ook doen zodat de bomen dan later beter groeien gaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. De stenenbunker van de nieuwe huizen achter ons vallen nu dik tegen. Aftellen naar de lente dan maar. Maar die prachtige boom komt, vrees ik, nooit meer echt mooi.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.