Omdenken

De tafel is gedekt met het ‘zondags’ servies, wijnglazen, leuke servetten en kleine vaasjes witte bloemetjes. Goedkeurend knik ik (naar mezelf), dit komt goed, het geheel oogt gezellig. Ons wacht een fijne avond met drie koppels, het eten staat oven-klaar in de koelte, ik ben een vrij luie gastvrouw!, naast de lekkere wijntjes. Nog twee uur kan ik in de zetel verdwijnen met krant en warme thee. Me-time na de drukke dagen met het nodige regelwerk, voorbereiding en uiteindelijk (te)veel kookgasverbruik.
Er komt een bericht binnen, vriendin zit met manlief op de spoed, hij kreeg een hartinfarct. De avond kan niet door gaan. Met zes of niet besluiten we, we blijven solidair. Er zijn duidelijk ergere dingen dan eten voor een week. Met de vriend gaat het ondertussen beter, vele slangetjes houden trouw de broodnodige controle.

We zitten in de zetel, nog steeds. De drank wordt koud, de krant blijft opgevouwen. Het leven kan snel keren, maar bij hem komt alles goed, een enorme geruststelling. Uitgesteld is niet verloren.
Een vrije namiddag en avond doemen onverwacht op. Omdenken leidt tot een fietstocht, buiten schijnt de zon uitbundig en de natuur doet altijd herleven. We trekken naar mijn lievelingsplek, de slikken en schorren in Kruibeke. “Vergeet je verrekijker niet om dieren te spotten”, doen wij dus wel. Het gebied schittert in de zon, straalt een grote rust uit, het is geen zondag. Of…..eigenlijk toch wel…
Er zijn wat mankementen aan fiets en bestuurder. Of worden we samen gewoon oud(er)? De (fietsen)dokter staat in de planning. Toch krijgen we, ééndracht maakt macht, nog 40 km rond.

We fietsen door het grote overstromingsgebied van de Schelde. Het gemiddelde getijdenverschil loopt daar op tot ruim vijf meter. Er is een inwatering- en een uitwateringssluis. Net op de moment dat wij er voorbij trappen, staat het water in de stroom op zijn hoogste peil en laat de Meiresluis het Scheldewater met flink geweld de polders instromen. Een spectaculair zicht en een overdonderend lawaai.
Krutown won in 2014 de Cultuurprijs met het rapnummer “…. … .. …….”. Als prijs mochten ze graffiti aanbrengen op die grote constructie in de polders van Kruibeke. Een ware kunstenaar nam de 40- meter-fun op zich en deed dat uitstekend, naar onze bescheiden mening. Als je goed kijkt, lukt het je zeker de naam van de clip te ontcijferen.

Het refrein van het rapnummer met een grote tip :
Kende Kruibeek, Bazel en Repmond?
Het zijn de schoonste dorpen van ’t halfrond
Groot Kruibeek, Parel aan het Scheld
Komt op visite en je sta versteld

De avond is stil. Maar het gaat beter met de vriend en dat stelt gerust. De komende week eten we ons dus met plezier dik.

Mijn petekind doet momenteel zijn eerste Iron Man in Hawaï. Nu kan ik de hele avond duimen💪.

Advertentie

64 gedachten over “Omdenken

 1. Ook al worden lijf en fiets wat ouder en wellicht krakkemikkiger, je geest is nog zeer soepel. Ondanks de nare boodschap lekker eruit – een goede afleiding. Iron Man? Dat moet ik gaan opzoeken…

  Geliked door 1 persoon

 2. Gezondheid gaat voor alles, natuurlijk. Gelukkig is de vriend aan de beterhand.
  Prachtige foto nam je daar! Laat ik er een muziekske aan liëren:

  Like

 3. Aw, jammer voor het vele werk dat je in het rten hebt gestoken. Maar inderdaad, het is erger voor de vriend die een hartaanval kreeg. Helukkig is het goed afgelopen. Fijn dat je kon genieten van het fijne herfstweertje. Vandaag weer schitterend weer, geniet er van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Geen leuk nieuws wat op het bord kwam maar wel fijn dat men er dan snel bij was en het weer goed zal komen. En een fietstocht verzet dan ook de gedachten. Leuke tekst die rap en grafiti. Het is dan ook een mooie omgeving want heb er eens met mijn man in auto rond gereden toen we eens een verkeerde afslag namen. Toen ook maar genoten van de omgeving en daar vandaan niet op ons doel afgegaan maar na mooie dag toen weer over de grens naar huis. Onverwachtheden kunnen mooi zijn maar ook soms heel triest.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je kent de omgeving dus. Je kan er ook heel mooi wandelen. En zo zie je maar, bij verkeerde afslagen hoeft niet altijd gemopperd te worden.

   Like

 5. 8 oktober…. brrrrrrrr ook voor mij dé datum dat mijn tikker aan de haal ging en ik in het ziekenhuis belandde … 3 jaar alweer vandaag (en dus ook 3 jaar van het roken af)

  Dat etentje kan gelukkig opgeschoven worden… maar bovenal hoop ik dat die vriend van jullie heel snel opknapt !!! Wens hem/hen beterschap/sterkte

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat het vlug kan ‘keren’, daar kan ik van meespreken. Een goeie zaak dat je het etentje hebt uitgesteld, want het zou toch een avond vol piekeren,.. zijn geworden. Sterk dat je zo vlug kon ‘omdenken’ en een fietstocht maken.
  Ik duim mee voor die vriend van jullie.

  Geliked door 1 persoon

 7. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met jullie vriend. Dat je ineens een vrije middag hebt is een beetje onwennig misschien, maar als je in de buurt van de polder van Kruibeke woont lijkt me dat een heerlijke bestemming voor een fietstocht. Ik leer iedere keer weer van je berichten. Google Maps erbij gepakt, en daar ligt de polder met de sluis met die brede inlaat. ‘Watervallen van Kruibeke’ staat erbij en aan je foto te zien is daar niets aan gelogen. Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

  1. Grappig, watervallen van Kruibeke. Maar bij hoogwater zijn ze toch wel spectaculair wild. Je kan volledig rondom het overstromingsgebied wandelen en fietsen. Daar is het zo heerlijk stil. Behalve op zondag, dan zoeken (te)veel wandelaars de ‘rust’ op.

   Geliked door 1 persoon

 8. Niet het nieuws wat je denkt te ontvangen. Oef gelukkig hoopvol vervolg. Het ombuigen goed gelukt en nu wachten op nieuws uit Hawaï 👍. Prachtig die waterval. Ken de buurt daar veel te weinig.

  Like

 9. Het leven heeft niet altijd de mooiste dingen in petto. En dat dan meestal op een totaal onverwacht moment. Het voornaamste is inderdaad dat het goedkomt met jullie vriend. Dan lijkt al de rest toch ondergeschikt en van klein belang. Ik wens hem een voorspoedig herstel.
  Naar Kruibeke wil ik ook eens nu ik dit hier zie en lees. Het lijkt me beslist de moeite.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gezondheid blijft toch het belangrijkste in ons leven, hoe je het ook draait en keert…..
   Kruibeke moet je zeker eens doen, en de warme koffie met taart krijg je hier. Tenminste als je 15 km wil omrijden😉

   Geliked door 1 persoon

 10. Zolang we kunnen ombuigen is het oké. Maar dit is niet altijd een optie. Het bouwwerk is inderdaad indrukwekkend. Jij zou daar prachtige foto’s kunnen genomen hebben. Ik moest wat zoeken met mijn gsm😦

  Geliked door 1 persoon

 11. Ja, situaties kunnen snel veranderen, dat hebben we in onze nabijheid onlangs ook ondervonden. Zo lang het om zaken gaat die uiteindelijk weer ten goede keren, is het vaak een kwestie van aanpassen. Dat hebben jullie in dit geval weer knap gedaan met die fietstocht.
  Mooie foto van dat indrukwekkende bouwwerk met die kleurige schildering.
  Goed weekend verder.

  Geliked door 1 persoon

 12. ja het kan snel veranderen in het leven , zo wacht je op een fijne avond
  zo wacht je op goede berichten uit het ziekenhuis , en gelukkig kwamen die
  mooie muurschildering met dat refrein er in

  Geliked door 1 persoon

 13. Hoe snel het leven keert, inderdaad. Ik kreeg net het nieuws dat mijn zus met een hersentumor is opgenomen. Het wordt bang afwachten de volgende dagen…

  Geliked door 1 persoon

 14. Het leven kan inderdaad zo verkeren! Ik wens de man van je vriendin een voorspoedig herstel toe, zodat hij weer aan kan sluiten bij het etentje ter zijner tijd.

  Geliked door 1 persoon

 15. Fijn dat de vriend goede medische hulp kreeg. Niets is vanzelfsprekend zoals een hart dat klopt etc. Dat realiseren we ons bij zo’n confrontatie ineens weer.

  Interessante plek om te fietsen. Ik noteer het voor onszelf als mogelijk fietsdoel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan moet je zeker ook eens de waterbus nemen die jou en je fiets overzet naar Antwerpen. Die bus vaart tegen 45 km per uur en geeft een mooie skyline. De halte is vlakbij de polders.

   Like

 16. Dan is inderdaad een wachtende maaltijd het minst belangrijk, maar gelukkig gaat het goed.
  Wat een machtige rol speelt dat water daar, kan me het bijpassende geluid wel voorstellen.
  In ieder geval alsnog een prettige een prettige middag van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vroeg me bij dat sterk kolkende water af waarom dit niet gebruikt wordt voor een molen of een vorm van energie. Het nuttige aan het nuttige paren dan?

   Like

 17. Ach wat jammer dat de avond in het water viel en het mooie van de solidariteit, samen uit, samen thuis en zo is het. De prettige bijkomstigheid, gratis nieuwe tijd en intervllen. Heerlijk. Fijn dat vriend goed gaat, want dat is toch het allerbelangrij kste. Knuffie ❤️❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. De avond valt letterlijk in de prachtige volle maan. Belangrijkste is inderdaad dat alles goed gaat, een nieuwe datum zoeken we dan later wel.

   Like

Reacties zijn gesloten.