Mobiel(tje)

We hebben iets te vieren, de zon straalt, de natuur ruikt lentefris, fietsen en Nederland zijn voor ons de ideale combi. We steken de koppen bij elkaar -mag al eens op zo’n dag- en beslissen om met de auto tot in Hulst te rijden en van daaruit richting Paal en Perkpolder te fietsen. Manlief stippelt de route uit, heel gemakkelijk met knooppunten, het papiertje met de nummers belandt in het doosje met doorschijnend deksel, dat met elastiekjes perfect rond het stuur past.
Lekker ouderwets.

Mijn fiets, dé beste aankoop ooit, is pure rijkdom. Spieren die vaak te hard opspelen en in onmogelijk vreemde kramppatronen schieten, maken me het bewegen vaak lastig sinds dertig jaar. Ik ben dan niet langer de baas, dit monster kan ik niet temmen. Ze duren ellendig laaaang, op en af, op en af, waarna gegarandeerd een paar uur uitgeteld op de zetel volgt. Minstens 100 dokters, specialisten, profs heb ik bezocht. Telkens doorgestuurd van het kastje naar de muur. De MRI wijst op ‘vreemde niet te verklaren plekjes’ in de hersens, verschillende diagnoses volgen elkaar op, om daarna weer even vlot ontkracht te worden, de toekomst zal het moeten uitwijzen. En hup, weer onder de scanner, weer pijnlijke experimenten, weer…… Ik herinner me woorden als hersenmanipulatie en botox in de spieren, dokters die uiteindelijk toegeven dat ze het echt niet meer weten, de prof die een staande scanner voorstelt in Amerika…… Ik volg uiteindelijk de meest wijze raad ‘zien wat de toekomt brengt’. Ermee (leren) leven en vooral naar oplossingen zoeken, zoals ‘den elektrieken’ fiets, onze automatic, geregeld rusten tussendoor, de dagen niet te vol proppen én niet in het minst de blauwe wonderdruppeltjes.
De fiets is altijd een beetje reizen.
W.A.T.E.E.N.U.I.T.V.I.N.D.I.N.G voor tegenstribbelende spieren. Hij is 8 jaar oud, kreeg een tweede batterij, komt van over de grens bij een sympathieke praatgrage fietsenmaker, en heeft een dapper motorke.
Mijn maatje is genoeg bejubeld ondertussen.

Tot hier de uitweiding. We rijden dus dwars door prachtige landschappen, veel groen, schapen en water, tussen-bomen-rijen en bermen vol bloemen.
Op het terras van ’t Schor (klik) in Paal klinken we, dicht bij het water en de grote containerschepen, met een rozig en wit wijntje op de jarige en nog vele jaren samen. Niet ik dus.

Langs de Westerschelde rijden we verder naar Perkpolder. Een reuze containerboot van Hapag-Lloyd vaart in een iets sneller tempo dezelfde richting uit. Die uitdaging gaan we graag aan, via de dijk zetten ook wij een tandje bij, en fokken de trappers op tot 25 km/uur. Wie wordt de winnaar? De reus of de kabouters? Zo voelt het aan.
Het schip vaart de schuine zijde van de driehoek, wij worden verplicht tot de beide rechthoekszijden. Een flauwe herinnering aan Pythagoras doet snel beseffen dat dit een ongelijke strijd wordt. Maar ook het tweede tandje komt letterlijk in de running. Uitgeput bereiken we het bankje waar we de boot net niet kunnen aanraken, hij heeft de 20 meter-voorsprong glansrijk gewonnen en lacht ons vierkant uit, Pythagoras zal het geweten hebben.

Fiets en reuze vracht, twee MOBIELE parels van dat moment, worden nog snel geschoten door mijn MOBIELtje en zijn de ideale shoot voor de uitdaging MOBIEL bij Anne. (Klik)

Op de terugweg, in rustiger tempo, stoppen we nog even bij een uitnodigend vriendelijk tafereel. Een tafeltje voor twee “Kom effe zitten” met bloemen, fles water, twee kopjes, lekkere koekjes, een doosje boterbabbelaars, een vergezicht onder de bomen, een boek en een pen.

Kruispolder april 2020
We hopen dat u geniet van dit rustmomentje.
Neem gerust wat water of een snoepje.
Als u in dit boekje iets kwijt wilt, vinden wij dat heel leuk
Pieter en Yvonne Vereecken”


Hoe prettig is dat! Onze tekst lezen zal best wat tijd vragen.

70 gedachten over “Mobiel(tje)

 1. Wat leuk om zo’n uitnodigend tafeltje tegen te komen! Dat heb ik nog nooit ergens gezien!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tja voor vele is die fiets een uitvinding maar ik durf niet meer na weer een val met zo een proefrit en ditmaal was het mijn pols die gelukkig niet gebroken was maar wel flink gekneusd. Had wel helmpje op ds dat scheelde weer. Wil zo graag ook wat verder gaan maar die gekke benen staken gewoon en ja je moet toch trappen. Dat gaat dus helaas niet en zal mij u maar er in gaan berusten. Maar ik geniet hier ook van jullie ritjes en bezoekjes en zo fiets ik ook beetje mee. Mijn voetjes ben ik met de beentjes weer aan het trainen op de bureaufietsje. Maar het wandelen is helaas nog steeds pet ondanks de operatie van anderhalf week geleden. En ook bij mij zien ze door de bomen het bos dus ook niet meer want men weet ook niet wat er gaande is met die aders van mij. Heb weer van die krampen in de kuiten en dan vind de huisarts het nog gek dat ik afval. altijd pijn is niet fijn. Maar ik wandel evenwel hoor al doe ik er nu heel lang over maar dat maakt mij niet uit want ik ben een vechter en geen opgever.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt duidelijk ook je deel Tine. Mobiliteit is zo belangrijk. Maar ik weet en lees vaak dat jij dapper bent, en vooral genieten van wat wél nog lukt is de boodschap. De dokters staan nog vaak voor raadsels. En als deze raadsels zijn opgelost, komen er altijd nieuwe. Goed dat onderzoek blijft.

   Like

 3. Pingback: Time flies …
 4. Wat een uitkomst hè, zo’n fiets….

  En ja dat medische .. wat men niet kan verklaren….daar kunnen we wel encyclopedieën mee vol schrijven…. dat is voor een andere blogwereld 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat heerlijk dat je met zo’n elektrische fiets er zo goed op uit kunt trekken. Als ik de foto’s zo zie hebben jullie echt een prachtige fietstocht gemaakt met heel mooi weer.

  Like

 6. ik heb pas nog een post geschreven over ebikes, en jij bent nu iemand die er echt baat bij heeft. Maar ik vind het onbegrijpelijk dat “ogenschijnlijk” gezonde mensen – je weet nooit waar iemand last van heeft natuurlijk – die stukken jonger zijn dan mij, op zo een ding rondrijden. De e-bikes zijn een zegen voor oude mensen en mensen met een aandoening, maar het is alsof tegenwoordig iedereen op zo een ding rondtoert.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat het ook voor jonge mama’s en papa’s een alternatief voor de auto kan zijn. Je wil snel op het werk en terug thuis zijn.
   We kennen inderdaad nooit de onderliggende problemen.

   Like

 7. Waarom willen zoveel Vlamingen per se in Nederland gaan fietsen? Ik snap dat niet. Alsof Vlaanderen niet goed en mooi genoeg is…

  Geliked door 1 persoon

  1. De fietspaden in Nederland zijn wel heeeeerl veeeeeel beter. Een heel groot verschil. We fietsen trouwens ook heel veel in Vlaanderen. Wij wonen tegen de grens, dus beide landen zijn leuk mee genomen.

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat fijn dat die e-bike je toch toelaat om te fietsen. Ik vind het een prachtige oplossing, mijn vriendin Leslie kan op dezelfde manier weer meefietsen met haar man. Mooi is dat toch.
  Fijn om lezen, heel toepasselijke foto! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Tempo houden met mijn man toen hij nog gewoon fietste. Tot ook hij onlangs een e-bike kocht😉. Maar het mag gezegd worden, hij houdt overaltijd rekening met me.

   Geliked door 1 persoon

   1. Haha 🙂
    Lief vind ik dat, zo rekening houden met je partner. Mijn Meneertje Mertens doet dat ook.
    (behalve als het gaat over ketteren op zich misdragende verkeersgenoten – of het nu met de auto, met de fiets, of te voet is).

    Like

 9. Fijn voor jou, dat de e-bike zo’n uitkomst is, waarmee je de wind nog in je haren kunt voelen! Je had Matroos Beek wel tegen kunnen komen… Geweldig leuke verrassing van Pieter en Yvonne. Het brengt me op een idee…

  Geliked door 1 persoon

 10. heel vervelend als je lichaam niet volledig wilt meewerken en ze enkel maar kunnen zeggen er leren mee leven, maar ja dan is het doorzetten en aanpassen aan wat wel kan
  En jij kan nog heel veel met die fiets!

  wat een aller charmanst tafeltje is dat, zo lief van die persoon die dat daar plaatste
  zo’n leuke verrassing

  Geliked door 1 persoon

 11. Fijn is dat, dat zo’n uitvinding je weer wat meer mogelijkheden geeft! Heb er zelf ook enorm profijt van, als de benen niks meer willen omdat ik in een hypo zit… Zo durf ik toch wat verder van huis te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik heb ook een e-bike, helaas kom ik er nog geen 10 km ver mee. Spieren willen niet mee in de bovenbenen bij het trappen. Heerlijk te lezen dat dat bij jou goed lukt. Fijn!

  Geliked door 1 persoon

 13. Wat heerlijk dat je kan genieten van het fietsen met de e-bike
  Mooie uitvingen zijn dat…al trap ik nog zelf maar en zolang dat gaat blijven we dat doen.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 14. Zonder e-bike zou ik ook niet meer kunnen fietsen, ik vind het daarom een geweldige uitvinding.
  Wij waren vorig jaar bij ’t Schor en moesten het toen helaas nog met een koffie to go doen, door alle coronaregels.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dan moet je zeker eens terug gaan, het terras zat aardig vol en het uitzicht én de bediening zijn fantastisch!

   Like

 15. Leren leven met wat minder/niet kan, of de zegeningen tellen van wat wel kan… Soms, ook voor mij tegenwoordig, een heel moeilijke keuze… Zó positief ben ik nu ook niet altijd…
  Je maakte er nochtans weer iets moois van, met een lief log-einde, dank zij Pieter en Yvonne.
  Lie(f)s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die diagnose kreeg ik ook twee keer, maar telkens werd ze weer kort daarop ontkracht. Sinds ik het kon loslaten, voel ik me veel beter. Hopelijk heb jij niet te veel last?

   Like

 16. De fiets maak voor jou mobiliteit weer mogelijk en dat is prachtig. Wat een leuke en goed verzorgde rustplaats, dat is zeker een reden om iets leuks in det boekje te schrijven.
  Gelukkig dat dit soort uitstapjes toch weer mogelijk zijn voor je.

  Geliked door 1 persoon

 17. Dat moet een heerlijk ritje geweest zijn. Maar wat jammer dat jullie het niet konden winnen van dat schip … 😉
  Wat een geluk dat de e-bike zo’n uitkomst voor je is. In de eerste jaren na mijn diagnose heb ik ook nog enige tijd op een e-bike kunnen fietsen. Maar omdat ik soms van het ene op het andere moment doodmoe en krachteloos begon te worden, voelde ik me daar niet meer happy bij. Sinds dit voorjaar biedt ook mijn loopfietsje geen soelaas meer. Maar eens kijken of er iets mogelijk is met een (opvouwbare) elektrisch scootertje of zo.
  Dus mijn advies: geniet maar zo lang mogelijk samen van dit soort ritjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je te verplaatsen, ook al weigeren de benen dienst. Alleen ben je dan wat beperkt tot de goede wegen, maar eigenlijk nemen wij die met de fiets ook. En bewegen in de buitenlucht is toch altijd anders dan in de auto. De wind in je haren😉

   Geliked door 1 persoon

 18. Volgende week fietsen wij ook die kant op. En indien je 20 km verder de Schelde volgt, stond je voor mijn deur. De boot en het uitzicht zijn me bekend.
  Wat naar van die spierspasmen en het niet weten of vinden. Toch fijn dat het e-stalen ros soelaas kan brengen.
  Draag goed zorg voor jezelf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar 20 km heen en terug geeft 40, en dat was van het goede teveel. Ooit passeer ik je raam en zwaai ik enthousiast!

   Like

 19. Mooi bericht en een even mooie invulling van de challenge. Ook op de fiets kruipt de wiskunde waar hij niet gaan kan. 🙂 Op Terschelling zat ik voor het eerste op een elektrische fiets en ik begrijp volkomen dat onwillige spieren en eventueel ander ongemak er baat bij hebben. Zo’n fiets maakt de mensen (weer) mobiel. Na je verslag wil ik ook fietsen in Zeeuws Vlaanderen, langs de Westerschelde, en dan racen tegen vrachtschepen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wie weet kom ik je daar nog eens tegen? Zo is het, veel oudere mensen fietsen nu ook weer volop, met dank aan deze uitvinding. Ik blijf het fantastisch vinden.

   Geliked door 1 persoon

 20. Oh, wat kan jij de dingen heerlijk beschrijven. Ik zit altijd met een smile te lezen. En ik ben vooral benieuwd naar je blauwe druppeltjes. Ik heb de laatste tijd heel veel fibropijnen, vooral in de benen en die hebben we zo veel nodig, nietwaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ooit schreef een specialist met rivotril voor. Het werkt voor mij. Ik gebruik het al 10 jaar, en nog altijd heel beperkt, hoewel verslaving een risico zou kunnen zijn. Maar ik beperk mezelf heel streng. Het is een soort van spierrontspanner.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb het voorgeschreven gekregen voor mijn zenuwpijn maar het hielp niet. Net zoals ook andere anti-depressiva, anti-epileptica en medicinale cannabis niet hielpen.

    Geliked door 1 persoon

     1. Ja, ik denk dat mijn chirurg haar arsenaal aan medicatie uitgeput was. Enfin, sinds ik geen caffeïne meer gebruik is het iets beter.

      Geliked door 1 persoon

   2. Oja, ik heb die ook nog genomen. Ik heb die dan afgebouwd. Ik neem nu elke dag een deanxit, wellbutrin en voor het slapen gaan een halve trazolan. De rivotrril was vooral voor mijn spadmen. Ik lag hier te schudden als iemand met epilepsie. Amai, het was echt heel erg soms. Ik ben daar momenteel gelukkig van af.

    Geliked door 1 persoon

    1. Het is inderdaad een medicatie om spieren te ontspannen, dus tegen spasmen. Het is eigenlijk vooral medicatie voor epilepsie lees ik op de bijsluiter.

     Like

 21. Écht een uitkomst voor jou, de elektrische fiets. Ook voor mij hoor. Ik fietste al 20 jaar niet meer voor ik hem kocht.
  Het is heerlijk zitten bij ’t Schor. Wij waren er ook tijdens een fietstocht enkele jaren geleden.

  Geliked door 1 persoon

  1. ’t Schor blijft een favoriete plek, het terras is zo leuk, vooral als je zoals wij een tafeltje aan het water kan bemachtigen.
   De elektrische fiets is voor veel ‘oudere’ mensen een oplossing. Je moet er best wel intijds mee beginnen, want ik hoorde al van meerdere valpartijen als mensen het te laat proberen

   Like

 22. wat een nare ervaringen met al dat ziekenhuis gedoe , en nog steeds oplossing 😦
  ja ik heb de e fiets sinds 6 juli vorig jaar en wat ben ik blij met dat karretje
  jij ook lees ik wel in dit mooie verslag , lekker eten in een goed restaurant zo te zien
  maar ook een glaasje water en een koekje bij een rust moment , er zijn vele rustpunten , zie hier https://www.rustpunt.nu/

  Geliked door 1 persoon

 23. Wat een weg heb je afgelegd in het medisch circuit. Fijn dat je met de e-bike dan mobiel kunt zijn. Ik mopper alleen op e-bikerijders die niet op het verkeer letten hoor. Leuk je invulling van Anne’s challenge. En zo bijzonder dat mensen een rustplaats inrichten. Dat maakt de wereld een stuk mooier.

  Geliked door 1 persoon

  1. De e-bike helpt bij dat wat ‘normaal’ niet meer zou lukken. En wij volgen de verkeersregels heel goed. We zijn zelfs aan de voorzichtige kant.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.