Liefde

Opgegroeid in een warm nest om vervolgens op mijn beurt ook met dezelfde intentie mijn vleugels breeduit te slaan, wordt het niet moeilijk om creatief om te gaan met een thema als ‘Liefde’.
De juiste foto kiezen uit een massa aan mogelijkheden is hét luxeprobleem op deze zon-dag. Buiten straalt het krachtige hemellicht terwijl ik me stilletjes focus op de leuke opdracht bij Anne. Klik.

Mijn besluit staat vast, even rondkijken in de living helpt snelle knopen doorhakken. Aan hartjes en warme foto’s is hier geen gebrek, toch ga voor ik ‘eigen’ werkjes.

Rechtsboven mijn vijf grote schatten, pure rijkdom, door een kunstenaar op de Leuvense kerstmarkt op hout verwerkt en mezelf cadeau gegeven. Een mens moet, mag zichzelf al eens verwennen. Van nummer vijf was toen nog geen sprake, twee markten later kocht ik graag de aanvullende letters en vormde secuur zijn naam bij de broertjes. Met dank aan de gekozen korte naam, anders zat ik hier écht wel met een groot probleem….

Linksonderaan het houten hart, geschilderd door de kleindochter bij ons 40-jarig huwelijk, een teken van liefde op zoveel verschillende manieren. Ook dit kunstwerk krijgt een lief koesterplaatsje.
De tijd schuift onverbiddelijk op, in de hoop dat alles goed blijft verlopen, vandaar de houten werkjes want hout kan je vasthouden, vieren we eind dit jaar onze vermiljoenen bruiloft. Vermiljoen is een roodachtig pigment, sterk dekkend met een grote kleurkracht, heel lichtecht, mooie eigenschappen die we graag zo lang als ons gegund in ere houden op ‘de oude dag’. In het buitenland noemt men het vaak de saffieren bruiloft.
Maar what’s in a name?
Dit schrijven vertaalt de liefde in al zijn aspecten.

26 gedachten over “Liefde

  1. Kleinkinderen, wat je kun je anders dan ze liefhebben. Ik zou er ieder blog over kunnen schrijven. Ik koos een ander onderwerp bij liefde, want ik had net over hen geschreven. Het onderwerp wat ik koos is wel uit liefde voor hen, want zij moeten nog een wereld hebben om op te leven als wij er niet meer zijn. [ https://volkstuinvanbemar.nl/liefde-is-bijen-tellen/ ]

    Geliked door 1 persoon

      1. Eh….. je jouwe wél? De mijne waren altijd gewoon perfect…!!!! Whahahaha, het is natuurlijk het geheel dat ze maakt tot wat ze zijn, en het feit dat we niet meer de gehele verantwoording voor ze dragen maakt dat we makkelijk over de “stekeltjes”heen kijken.

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.