Kan de Sint dan toch niet toveren?

In andere betere tijden komt zondag de Sint
Hij had beloofd…graag trotseer ik weer en wind
Zet je voordeur op een kier, we sluipen vlot binnen
Samen met Miet fantaseer ik verrassende zinnen
Voor de vele kindjes, groot en klein
Die in bange én blije verwachting zijn
Tover ik lieve zachte woorden
Op mooie Dag Sinterklaasje-akkoorden

Helaas doemen die akelige stoorzenders weer op
De hele wereld zit vooral heel erg strop

Gelukkig vergeet hij de kindjes niet, en komt hij daar zeker langs. Maar hier in huis wordt de traditie-dag ‘hoe meer volk, hoe gezelliger’ voor de tweede keer op rij met 365 dagen verschoven….
Broer Sint krijgt onverwacht een vrije dag, schoonzus Miet hoeft geen zwarte vegen.
Het is wat het is….. Waar hoorde ik die woorden nog?

Ik ben op controle bij de specialist, mijn oorverhaal kreeg een pijnlijk staartje en een ‘ingeschroefde’ (ai…auw…) wiek. De pijnstillers doen hun werk, zelf doe ik een verwoede poging tot slapen op één zij en het geluid lijkt van overal en nergens te komen.
Die vreemde indringer wordt ‘weggeschroefd’, bevrijd stap ik eindelijk uit mijn verwarring, uit mijn ontplofte hoofd. ‘Opgelucht’ stap ik de wereld binnen, de wereld van maatregelen en don’t do’s. De pijn blijft sluipend, met soms venijnige prikken, als wil hij me grijnzend waarschuwen dat hij voorlopig mijn baas blijft. Ik hoor stemmen in geruis, maar ik hoor ze.

Terwijl ik wacht op het verdict van de dokter, luister ik geduldig de vele telefoontjes af.
Telkens opnieuw wordt een operatie afgelast, uitgesteld…..
‘Je weet, er is geen plaats meer…..
Ik begrijp je perfect mevrouw…..
Wij kunnen er ook niet aan doen….
Kom eventueel nog eens langs voor extra pijnstillers…
Sorry, duizend keer sorry, ik leef echt met je mee…..
We moeten je teleurstellen mijnheer…..
We doen ons best….zeker…..zo snel mogelijk……
Ik begrijp je ontgoocheling…..
Wat is nog dringend de dag van vandaag….
Maar je weet, er is geen plaats meer……’

Zelf geraak ik heel vlot aan een nieuwe afspraak, hopelijk een laatste controle, nu alle operaties wegvallen komen ze vrij voor vele consultaties…..
67 gedachten over “Kan de Sint dan toch niet toveren?

 1. WoW wat een hoop reacties. Al een paar weken of langer zie ik je blog niet meer terug in mijn readers. Dat is wonderlijk. Ik moet als een haas bijleren. Ik vind Miet een mooi mens met haar zwarte vegen. Het oorsuizingen heb ik al ruim twintig jaar. Als je het kan negeren is het minder erg. Zodra ik er op let wordt het oorverdovend. Sterkte Lieve ❣️😊

  Geliked door 1 persoon

 2. Corona maakt ondertussen ook slachtoffers onder mensen met andere kwalen of problemen, het is diep treurig.
  Gelukkig is er iets verbetering met je oorontsteking maar nog lang goed. Beterschap.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat was een flinke oorontsteking. Pffft kan er ook nog wel bij. Begrijp dat de pijn vandaag beternis, gelukkig.
  Corona, er komt geen einde aan en dan hebben we nu ook nog Poetin die het nodig vindt om een robbertje te vechten met een buurland. Vreselijk toch, of we al niet genoeg ellende hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vaak kijk ik doelbewust niet meer naar het journaal, gewoon omdat ik er niet tegen kan. Waarom geen positieve en warme nueuwsjes? Die zijn er toch ook?

   Like

 4. k voel je pijn bijna tot hier
  hoe lastig is dat zo’n oorpijn, ooit zat er een zweertje of zo in m’n oor, je bent daar echt ellendig van
  Hopelijk ben je er nu vlug vanaf

  toestanden zijn het met die corona

  Geliked door 1 persoon

  1. De pijn is vandaag de dag gelukkig minder. Ik hoop dus weer. Nu nog terug deftig horen.
   Van Corina zijn we vrees ik nog niet snel verlost, het stemt niet positief

   Like

 5. Hier vieren we de sint al een tijdje niet meer, maar dat betekent niet dat ik hoop dat alle mensen met kinderen en kleinkinderen er een gezellig en leuk feest van kunnen maken.
  Beterschap gewenst met je oor.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zo jammer van die Sinterklaasfeesten. Vanmorgen zag ik hier in de buurt een drive in met Sinterklaas en Piet onder een partytent, ook een oplossing, maar lang zo leuk niet. Wat vervelend van je oor, begrijp ik nou goed dat je op een operatie moet wachten?

  Geliked door 1 persoon

   1. gelukkig dan dat je niet hoeft te wachten op een operatie! Ik wacht wel op een operatie, wanneer die ooit zal plaats vinden? Gelukkig geen ernstige operatie, alleen plaat uit mijn enkel weghalen dus daar kan ik nog wel een tijdje op wachten. Je moet er niet aan denken dat je wacht op een hart operatie of een tumor hebt oid…..

    Geliked door 1 persoon

    1. Gelukkig voor jou geen dringende operatie, maar desondanks is dat afwachten toch heel vervelend. De vraagstelling blijft immers voor hoe lang. Ik hoop dat ze de dringende operaties nooit gaan uitstellen!

     Geliked door 1 persoon

 7. Oorpijn is zeker geen pretje want heb dat weleens gehad en ja helaas weer wat operaties uitgesteld. Ook de mijne weer is nu gezet op januari maar heb zo een gevoel dat ik dan weer een verzet afspraak per mail ontvangt. Het is hier ook met smeersels en paracetamol het proberen uit te houden maar ja dat houdt de doorgang van mijn aders in been niet open. Dat proces gaat gewoon door. Zelf met mij 3e been en rollator lukt het niet om lang te lopen. Maar we wachten maar af. Het feest van Sint en de kerstman sla ik over dit jaar. Wens je ook veel sterkte toe. Bedankt ook voor jou lieve woorden op mijn woorden op 1 van websites.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo erg dat de operatie voor jou wordt uitgesteld, jij die zo graag in de natuur wil wandelen en daar zo’n deugd van heeft. Goede moed

   Like

 8. Ja, het begint door te wegen. En zo erg dat je vanwege die corona, je pijn maar moet verbijten. Ik krijg het gevoel wat afgestompt te geraken omdat ik niet meer durf dromen en durf plannen. Ik raak erdoor in een grijze apathische zone, en ik zit daar niet graag in. Zo jammer voor het Sinterklaasfeest. Sterkte lieve oma.

  Geliked door 1 persoon

 9. Aiaiaiii… ocharme jij toch! Hopelijk raken die druppels nu ter plekke en trekt je pijn gauw weg.
  ‘k Mocht vanavond voor meerdere minder begoede volwassen ‘Sinterklazen’…! De onverwachte pakjes leverden ons stralende/blije/dankbare gezichten! Ook voor ons een feest dus!
  LIe(f)s.

  Geliked door 1 persoon

 10. Oorpijn… echt heel erg pijnlijk! Hopelijk ben je er heel snel van af.

  Of de Sint langskomt of niet, voor de kinderen blijft het net zo goed spannend en zullen ze net zo goed blij zijn met de cadeautjes. Sint zal ze niet vergeten, maar het is jammer dat het niet uitgebreid gevierd kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Het is langzamerhand een rare en gevaarlijke wereld. Hoe vervelend die oorpijn ook is, je moet tegenwoordig al blij zijn dat je met wat voor klacht of probleem dan ook geholpen kunt worden. Hopelijk zijn je oorproblemen voorbij voordat je naar die nieuwe afspraak gaat.
  Een pijnloos weekend en een goeie nachtrust gewenst

  Geliked door 1 persoon

 12. Ai dat klinkt pijnlijk omabaard. En dat in deze verwarrende tijden… ik wens je sterkte en veel goed moed. Ik hoop dat de medicijnen hun werk doen en verlichting brengen. Beterschap ❤️‍🩹

  Geliked door 1 persoon

     1. In het geval van Wannes: zijn juf is positief en daardoor zijn er 24 kindjes in quarantaine (inclusief hun mama en/of papa want 4-jarigen kunnen niet alleen thuis blijven). Reken maar uit …

      Geliked door 1 persoon

  1. Er werd een wiek in het oor geschroefd zodat de antibioticadruppels via deze weg de juiste plaats bereikten, want binnenin zat alles flink gezwollen.

   Geliked door 2 people

    1. Domme Hollander? Wie zegt dat? Het woordgebruik is misschien typisch Vlaams? Eigenlijk gaat het om een soort steriel gaas van 2 Cm dat de druppels tot bij het trommelvlies brengen, omdat de gehoorgang zo ontstoken is dat er anders geen toegang is.

     Like

 13. Ik denk niet dat we een jaar geleden hadden verwacht nog steeds met C. te maken te hebben. Begin dit jaar dacht ik: er gloort licht aan de horizon, toen kwam de teleurstelling en nu… nu heb ik alle verwachtingen in de ijskast gezet. Wie zien wel wat er van komt. Neemt niet weg dat de kinderen vast een onvergetelijke Sinterklaas hebben, en dat het met jouw oor hopelijk goed komt.

  Geliked door 1 persoon

 14. De Sint kan veel maar toveren is er niet bij
  Verdriet wegnemen kan hij niet, toch maakt hij velen, groot en klein, wel blij.
  Genoegen nemen met wat is omdat het zo is…
  Dat moet omdat het moet, dat is geen kattenpis
  En toch… toch gaat het je lukken want jij bent stoer, sterk en hebt zoveel moed
  Én omdat je weet… als ik me laat onderdrukken komt het ook niet goed.

  Dikke knuffel!

  Geliked door 2 people

 15. Vervelend dat geruis maar als de pijnsteken afnemen gaat het de goede kant op…toch?
  En ja die Sint die is geduldig en wacht wel weer een jaar 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.