De zon kleurt

Saturn9 ( http://www.zonderdank.be ) nodigt met de Photo Challenge uit tot beelden van zonsondergang of -opgang. Ver moet ik niet zoeken, ze liggen voor het grijpen, niets mooiers toch dan dit kleurenspel.

Een ochtendmens ben ik niet, maar in februari is ook de zon een langslaper, en krijg ik dit beeld bij het ontwaken op de lens. Dan kan de dag, ondanks de koude, toch alleen maar schitterend worden?

In dezelfde maand van 2021 scoor ik onverwacht ook een mooie avond aan zee. Het was toen ijzig koud. Weet je nog? Veilig warm vanop de achtste verdieping genoot ik de ondergang van de zon, die nooit weigert de dag te verlichten.

Ik heb de zon zien zakken in de zee.

37 gedachten over “De zon kleurt

 1. Oh waow prachtig die eerste foto vooral. Het lijkt of ik kan voelen hoe jij je moet gevoeld hebben bij het nemen van die foto. Dankbaar om de mooie dingen des levens.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s! Het tijdstip nadert dat ik ook weer van zonsopgangen kan genieten… 😉 Het grootste deel van het jaar houd ik het bij genieten van de zon die in de zee zakt

  Geliked door 1 persoon

 3. Schitterende (ook letterlijk!) foto’s!
  Lie(f)s.
  @Die ruit was naast de deur. Zelf had ik reeds 2 keer pech, een keer een schuifraam, en een keer de voordeur… En was ’t alleen maar dat…

  Geliked door 1 persoon

 4. Afschuwelijk lelijke foto’s! (zou professor Gobelijn zeggen). Wat hij echt zou bedoelen is wat ik zelf ook dacht bij het bekijken van die pareltjes. Hoe prachtig, en dan vooral dat eerste beeld.

  Geliked door 1 persoon

 5. Twee prima keuzes, voor al de zonsondergang vind ik erg mooi.
  De zonsopkomst is mij een groot deel van het jaar ook te vroeg, maar die keren dat ik hem bewust heb meegemaakt was het ook echt de moeite waard. Ook de zonsondergang ontgaat mij de laatste jaren meestal. Met mij medicatie is het nu eenmaal niet echt handig om aan het eind van de dag nog in de auto te stappen. Maar ach, gelukkig heb ik daar wel heel veel mooie van in het archief zitten, dus ook daar klaag ik maar niet over.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.