Zuid Beveland

De zon roept ons de natuur in. Ondanks randvoorwaarden die duidelijk niet zijn voldaan en onverwachte tegenslagen die op onze weg komen, kunnen we de roep niet weerstaan. Het wordt een fietsrondje in de Zak van Zuid Beveland, een schiereiland tussen de Ooster- en Westerschelde. Want ik wil vandaag water zien.

In Goes is dinsdag marktdag en het is er gezellig druk.

Het bankje aan het Ford van de romantische Ellewoutsdijk ontroert met een prachtig vergezicht over het water, dat schitterend kabbelt en golfjes maakt in het zonlicht.

Toch trekt vooral het tafereel in het gras onze aandacht.

De dames én kroost genieten de dagelijkse wandeling. Op mijn vraag of ze allen tot dezelfde ‘familie’ behoren, wordt positief gereageerd. Ze verdwijnen dan ook groot en klein, tellen en hertellen geeft een resultaat van 15!!, in dezelfde auto. Hond na hond na hond stapt rustig in. Het duurt even vooraleer ieder zijn plaatsje heeft veroverd en het baasje rustig richting huis rijdt.

Of ik ze allen op de foto krijg!?
En neen, geen vrachtwagen!

37 gedachten over “Zuid Beveland

 1. Dinsdag marktdag in Goes, wil ik graag onthouden. Ik ga ontzettend graag naar markten met telkens een gezellige drukte, da’s waar ik van hou zonder dat het overrompelend wordt.

  Geliked door 1 persoon

 2. amai dat zijn veel honden, die moet een grote tuin en huis hebben ook
  en wie zorgt er voor als je eens ziek bent? daar zou ik me ook al zorgen over maken

  Geliked door 1 persoon

  1. De zorgen laat ik graag aan haar over😉. Het was een fascinerend tafereeltje, dat even meer aandacht trok dan de schitteringen op het water.

   Like

 3. Vijftien honden in één auto: faut le faire. In Nederland, Frankrijk noch België is er een specifieke regeling met betrekking tot het vervoeren van honden in de wagen, maar erg veilig lijkt het me toch niet met zijn vijftienen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Honden werden niet aan leiband vast gebonden, zoals hier verplicht is. Ze zaten gewoon op een hoopje in de auto. Dienden voor elkaar als airbag 😦

   Like

 4. Het is hier geen uitzondering om in het bescheiden bosje de hondenuitlaatdienst met zo’n “roedel”aan te treffen. Ik vind het knap . Dat er in Goes op dinsdag markt is ga ik ont houden want markten zijn gezellig. .Ik hoop nog dit jaar met de trein Zeeland te verkennen, zag al de trein div. stations aandoet in stadjes die ik “dan even mee kan nemen”., waaronder Goes. Een van de bloggers die al heel lang bij me leest woont ook daar in de buurt.

  Like

  1. Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat een blogger (naam vergeten) in het prachtige Ellewoutsdijk zelf woont.
   Het baasje vertelde dat de honden haar eigendom zijn, en dat ze allen bij haar thuis wonen. Dus blijkbaar toch geen uitlaatdienst?

   Like

 5. nee hoor het niet kunnen aanzien van slachten is niet flauw , ik heb er wel velen zien flauwvallen , maar dat is weer anders
  ja 1968 is pure nostalgie hihi , we konden gratis 1 dags kuikens meenemen , dus ik denk dat we allemaal wel een doos vol mee hadden in de trein naar huis , de buurkinderen gaven ze graag te eten , en at ze nadien op 😁

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij waren er vorig jaar ook al. Op aanraden van jouw blog toen. En nu wilde ik als zomerafsluiter echt graag eens terug. We zagen op het bankje in de verte jullie bijna-woonst👍

   Geliked door 1 persoon

 6. Een hondenherder, mooi gevonden. Het deed me ook denken aan de tijd dat we een zondags ritje maakten met de Deux Chevaux en dan bij het leersumse veld werden uitgeladen. 11 kinderen in een Deux Chevaux. Omstanders rolden spontaan van hun geloof. haha

  Geliked door 1 persoon

 7. Waarom lukt mij dat nou nooit eens… Als ik de achterklep van mijn auto open, springt onze herdershond erin en vervolgens over de bank heen om op een voorstoel te gaan zitten. Ergens is er toch iets in de opvoeding misgegaan 🙂
  Mijn honden gaan trouwens met een hondengordel in de auto vast, zodat ze niet door de hele auto vliegen als ik eens hard moet remmen.

  Geliked door 2 people

  1. Hij kent duidelijk de beste plaats😉.
   Die honden kregen geen gordel aan en lagen echt boven en op elkaar. In het begin dacht ik dat het nooit zou lukken, maar ze verdwenen er allen in.

   Like

 8. 1 familie honden ?
  van welk ras dan , als ik zo de foto kijk zijn er nog wat verschillen ?
  denk eerder aan een hondenuitlaat service

  Goes en Veere staan nog op mijn lijstje , bij leven en welzijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.