Wassenaar, Duinrell en Delft

Of we niet in Nederland willen wonen? Eigenlijk wel, maar kind en kleinkind maken de verbinding met België heel groot, en het is er best wel fijn wonen, het politieke gedoe buiten beschouwing gelaten, maar wellicht is er altijd wel ergens iets dat mankt loopt….. Bovendien is amper 10 km van de grens wonen leuk meegenomen.

Voor het zevende jaar op rij trekken we richting Duinrell met de kroost van vier jonge eendjes achter ons aan. Slingeren en zweven door de lucht. Roetsjen op de kikker- en meer-durvers-baan. Ik heb er allemaal lol in. Laat ons eerlijk blijven, deze oma is duidelijk dé grootste waaghals bij het kleine en grotere grut. Opa kijkt glimlachend (of angstig?) toe vanop een veilig bankje. We overnachten in een kabouterhuisje, met 7 op 42 m², oergezellig!

Nummertje vier wilde liever niet op de foto
‘Genoeg maskers gezien het laatste jaar’

Kindjes moeten eerder naar huis, je weet wel, iets met school. Toch wel wat jaloers omdat oma en opa nog een dag extra kunnen zweefvliegen en buitelen, maar geen nood, opa doet niets wat enigszins onveilig ruikt, en oma kan weer vlotjes een vol jaar verder. Dus jongens, we houden het bij een simpel ‘saai’ fietsdagje.

In Maassluis, een heel gezellig dorpje, halen we de fietsen van de auto en starten we een dagje Hollands genieten. We trappen doorheen het mooie Midden-Delflandsgebied, een tuin voor de stad, middenin de drukke metropool van Rotterdam en Den Haag, langs Maasland, Schipluiden, Den Hoorn, en Delft. Deze foto vraagt geen extra uitleg. Zelfs de fiets is accordi.

Op een leuk terrasje onder vele oude bomen eten we lekker bij het sympathieke Moeke. Letterlijk overal kom je haar tegen.

De autostrade werd in sleuven gebouwd, zodat het landschap niet wordt gestoord, noch wat het zicht, noch wat het lawaai betreft. Niemand vermoedt dat je hier met de fiets volledig vlak een autoweg hebt overgestoken. De drukke viervaksbaan met heftig geraas verbergt zich volledig in het landschap. Fascinerend hoe dit een oplossing zou kunnen zijn op vele andere plaatsen.

Met de treksluit en veel macht steken we de grote Vliet over, onze armspieren hebben het geweten. Manlief laat ik met plezier zijn kracht bewijzen. Een man moet je in zijn eer laten.

Weilanden, knotwilgen, boomgaarden, slootjes, vlieten en vaarten en heel veel stilte maken het aangenaam fietsen. Een onverwachte tegenligger belemmert soms het vlotte rijden. We stoppen gewillig. Voorrang aan wie ze toebehoort. Het gemis aan deftige camera en kennis op die momenten is groot. Het is wat het is. Het was snel reageren, want enige seconden later rook hij onraad en nam een statige vlucht, die ik niet op de lens kreeg. Een mens kan niet alles willen….

Het prachtige Vlietzichtterras (klik) op het ponton in Schipluiden helpt vermoeidheid uit de benen en verfrissing in het lijf vloeien. Sloepen, zeilboten, kajaks, de eenzame man met hond op de smalle plank, en vooral de zon die schitterend weerkaatst op het water helpen besluiten ‘dit waren fijne dagen’.

65 gedachten over “Wassenaar, Duinrell en Delft

 1. Gezellige en mooie dagen hebben jullie weer gehad. Kan ik de sticker levensgenieters erop plakken? Als je zo dichtbij de grens woont maakt het niet zoveel uit aan welke kant je woont lijkt mij, op financiële voordelen na natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wij fietsen vaak meer in het midden of richting het noorden van Nederland. Zijn we meer bekend denk ik. In wezen maakt het ook niet uit, het gaat om het fietsen en de uitjes .

    Geliked door 1 persoon

 2. In elk land is er wel iets hé
  Zo leuk dat jullie met de kleinkinderen op stap gaan, moet je wel veel energie hebben 🙂
  Delfts blauw heeft z’n charme en daar bij Moeke ziet het er ook gezellig uit
  Mooie streek weer om te fietsen en dan afsluiten met zo’n lekkernij, jullie weten ook goed wat genieten is 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Moest Denemarken niet zo veraf liggen, zouden we verkiezen om daar te fietsen. We waren er al 2 keer op vakantie en werden verliefd op het land.
   Ondertussen is er 7 CM lengte van mijn haar😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Da’s gevaarlijk hoor, verliefd worden op een land 😉 (maar ondertussen ben ik héél blij dat ik nu in Denemarken woon en niet meer in NL) En 7 cm korter staat je heel leuk, maakt je jonger! (je merkt, ik zie het voor me)

    Geliked door 1 persoon

 3. ja dat was een Blauwe Reiger :0
  ik fietste en wandelde mijn hele leven al heel graag
  de jaren gingen tellen en die verrotte longemfyseem werkten me tegen
  sinds ik deze e fiets heb kom ik weer ergens op de fiets 🙂
  ja dat gebouw valt echt op hé

  Geliked door 1 persoon

 4. Om politiek gedoe te vermijden hoef je niet hier te komen wonen. ;-(
  Ik moet tot m’n schande dat ik Duinrell nog nooit bezocht heb, ik ben niet zo’n zwever. Fietsend zie je hier de omgeving best nog wel wat natuur, meer dan in vanuit de auto.
  Ik ga voor het glas met rood en wit op de laatste foto. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij zijn ook jaren achtereen met de familie naar Duinrell geweest, naar de camping daar. Dat was altijd gezellig! Naar Slagharen zijn we ook verschillende keren geweest, maar dat is een stuk verder rijden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooi tochtje op de fiets! En ook weer goeie tips. Die verdiepte snelweg heeft heel wat – financiële – voeten in aarde gehad, maar zo te zien en te lezen heeft het geloond. Hij verstoord het inderdaad prachtige Hollandse polderland in elk geval niet. En over in Nederland wonen – ik denk dat jullie het beste van twee werelden hebben, zowel België als Nederland aan jullie voeten/fietsbanden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ik herinner me de heisa rond die autostrade. Maar het resultaat mag er echt wel wezen. Je ziet ze pas als je dichtbij komt met de fiets, en je hoort bijna geen geluid op amper 50 meter verder. Of het het financiële plaatje waard is, weet ik niet.
   Maar het lijkt me een mooie oplossing.
   Een mens voelt zich thuis is zijn eigen huis. Maar wij vinden Nederland echt wel mooi.

   Geliked door 1 persoon

 7. Zo jullie hebben na een weekend met de kids nog puf om erop uit te trekken.
  Zou zelf eerst een dag nodig hebben om tot rust te komen maar goed wij zijn dat ook met 16 als we allemaal samen gaan 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 8. dat was een heel fijn fietsritje door een mooi landschap van water en vlakland , en geen last van snelwegen 🙂
  de kinderen genoten van de grote speeltuin , en ja de school gaat nu natuurlijk voor

  Geliked door 1 persoon

 9. Je hebt je weer prima geamuseerd. Dat terras in Schipluiden ken ik. Ik fiets daarlangs als ik naar zoonlief in Delft fiets. Dat is beter dan met de auto in de file in de tunnel staan.

  Geliked door 1 persoon

 10. Duinrell … ik kan de keren niet tellen dat mijn zoon en zijn vrienden in hun jonge jaren weekendjes Duinrell deden. Ik meen dat zij vooral gingen voor het Tikibad. Ben er zelf nooit geweest want ik hou me ook verre van pretparken. Wel voorbijgefietst laatst!
  Ik ga voor geen geld in Nederland wonen. Met 5 km van de grens woon ik ideaal en dicht genoeg bij Nederland. Best of both worlds.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad dat Tikibad is geweldig. Dat was inbegrepen in het ticket voor het park. Je hebt gelijk hoor, wij hebben het beste van de 2 werelden.

   Like

 11. Leuk je eens te zien!
  Of ik nog eens in Nederland zou willen wonen vraag ik me vaker af. Maar ja, met een Nederlands/Duitse grenspaal bijna in de hoek van onze tuin, en eentje zelfs ter afscheiding van onze wei wonen we er al bijna. En na zo vele jaren Duitsland hoef ik eigenlijk ook niet terug. Politiek? Ach, waar is niks ….
  Onze middelste heeft zijn oog laten vallen op een huis in Vlaanderen, als het goed is (iets met geld lenen bij de bank, ook nog zoiets ….) zijn we binnenkort ook weer vaker in het Belgische land. Ook leuk.

  Geliked door 1 persoon

 12. Klinkt heerlijk… alhoewel ik me verre hou van pretparken 😉

  Jullie hebben genoten, dat telt toch.

  Die vogel op de foto lijkt mij een blauwe reiger toe… maar zeker weten doe ik dat niet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.