Donker

Bij https://www.zonderdank.be/saturnein is de wekelijkse foto- opdracht ‘donker’.

Omdat ik niet fotografeer met een echte camera, maar enkel de simpele smartphone voorhanden heb, mislukken de meeste nachtelijke verhalen hier.

Toch vind ik nog twee vrij geslaagde exemplaren die ik hier graag publiceer.

Er is de kleinzoon die met mijn valiesje zeult, of eerder rolt, op de donkere ijskoude dijk in Oostende en zich best stoer voelt bij het zware werk als hulp voor Lieve oma.

Blij met kleinzoon

Ook de onverwachte bliksemschicht onlangs, die ik plots heel helder in beeld kreeg, werd een succes in het donker. Geen idee hoe die roze streep daar plots op de lens verscheen?

Blij met de schicht.

Voor het eerst maak ik mijn blogje op de smartphone, heel wat zoek-, erger- en prutswerk, volgende keer maak ik het me toch weer gemakkelijker op de laptop. Of ligt het enkel aan mij?

Nu nog afwachten of ik het gepubliceerd krijg……

58 gedachten over “Donker

 1. Dat is een van de redenen voor de aanschaf van een IPad, om vooral onderwees toch nog door te kunnen schrijven. Ik vind de iPhone ook maar gepriegel. Mooie foto’s Lieve, goed gelukt. Ik vind die horizontale streep heel kunstig 😊

  Geliked door 1 persoon

 2. daar mag kleinzoon best fier op zijn om oma zo te helpen
  en oma mag fier zijn op de foto’s, die bliksem is een echt kunstwerk geworden
  Een blog maken op de smarthphone zie ik niet zitten, dat blijft vooral een computergebeuren, een zeldzame keer reageer ik vanop de smarthphone

  Geliked door 1 persoon

  1. Reageren via de smartphone vind ik wel vrij handig. Hoewel ik het bij jou en enkele andere enkel via de laptop kan. Maar foto’s bekijk je veel mooier én grootser via de laptop.

   Like

 3. Je eerste foto vind ik erg mooi. Stoer en toch heel lief.
  Die bliksemflits is prachtig. Het is alsof ik daar eens een tweeling van heb gezien.
  Z elf blog ik eigenlijk alleen achter de pc, omdat ik daar alles bij de hand heb. In geval van nood weet ik me echter ook goed te redden met IPad en/of iPhone.

  Geliked door 1 persoon

   1. Absoluut niet ouderwets, lekker makkelijk en snel want ik kan met tien vingers blind typen, en dat gepruts op de telefoon duurt uren!

    Geliked door 1 persoon

 4. Fotograferen in het donker, is best wel lastig hoor, ook met een spiegelreflex camera.
  Dit ziet er toch niet slecht uit, vooral de bliksemschicht is heel goed geslaagd.
  Voor die roze streep heb ik ook geen verklaring.

  Geliked door 1 persoon

  1. Toevalstreffer en voltreffer schitteren inderdaad.
   En dat het me gelukt is, daar ben ik best fier op, ook al liet ik gewoon alles wat moeilijker was links liggen en overtuigde mezelf ervan dat het best kon gemist worden.

   Geliked door 1 persoon

 5. Zalige foto’s omabaard!! Je kleinzoon is inderdaad aandoenlijk, de bliksemschicht is de max! Wat een héérlijke toevalstreffer 🙂
  Ik ben ook geen fan van bloggen via de telefoon. Heb het nog nooit gedaan, ha! Knap van je dat het gelukt is! De app gebruik ik wel om reacties te lezen en heel soms te antwoorden (net als velen ook geen fan van tikken op een telefoon), maar bloggen, daar heb ik me nog niet aan gewaagd.
  Dat inspreken van berichten waar Djaktief het hierboven over heeft, dat wil ik wel eens doen. Heb het eens uitgeprobeerd en wat is het makkelijk zeg. Maar dan wel met de laptop, en ook alle fouten er eerst uithalen. Maar toch, zoveel makkelijker! (nu nog mijn tegenzin overwinnen om in bijzijn van Meneertje Mertens te zitten praten tegen mijn laptop)

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben zo al geen beller ook, haha. Mijn man is er zot van om dingen met spraakcommando’s te doen met zijn telefoon, maar ik vind dat vreselijk vervelend. Ik ga me er gewoon moeten overzetten, als ik dat wil gebruiken 🙂

    Geliked door 1 persoon

 6. Die blikseminslag op het water is ronduit fenomenaal. Die lichtgloed is de reactie van de elektrische ontlading op de hoeveelheid stof en vocht. In principe kan bliksem het gehele kleurenspectrum bedragen, afhankelijk van de samenstelling.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik vind de kleinzoon aandoenlijk mooi. En die bliksem is echt een voltreffer! Ik dacht dat het roze een weerkaatsing op het water was.
  Op mijn smartphone zou ik geen logje kunnen maken, bij jou is het echt goed gelukt!
  Ik blog bij voorkeur op mijn Ipad – ik heb wel een toetsenbord erbij want tikken op dat scherm is niks voor mij. Op mijn Ipad werkt WordPress beter dan op mijn laptop.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb op mijn smartphone wel de WordPress app staan. En zo is het gelukt, met veel vloeken en zweten.
   Zelf werk ik ook liefst met een klavier. Op de smartphone tik ik dan weer wel in via het scherm.
   Kleinzoon is aandoenlijk😉, hij wilde me echt ter hulp zijn.

   Geliked door 1 persoon

 8. zeer geslaagde foto’s zijn het beide
  een stoere behulpzame kleinzoon voor jou
  en wat licht er bij om het allemaal beter wat te zien
  denk dat er wel een fotograaf hier komt die de roze streep verklaren kan
  en ja het is een gedoe bloggen via de smartphone pppfffttt

  Geliked door 1 persoon

  1. Deze keer was ik gewoon te lui om hem op te zetten. Facebook en WhatsApp doe ik altijd via smartphone. Blog schrijven was vandaag de eerste ( en laatste!?) keer

   Like

   1. Mijn laptop wordt nooit afgezet. Het eerste wat ik doe ’s morgens is dat ding openen en die gaat ’s avonds pas weer dicht. Verslaafd? Da’ s maar een gedacht.

    Geliked door 1 persoon

 9. Als je de WordPress app gebruikt gaat het wel wat makkelijker om te bloggen met de smartphone. Een tip is ook om de tekst eerst in je kladblok te maken en dan in stukken of in zijn geheel te kopiëren naar je blog. Met links doe ik dat ook. Ik heb zelfs blogs ingesproken via de smartphone per alinea en dan steeds foutjes gecorrigeerd voor ik naar de volgende ging.

  Beide foto’s vind ik erg mooi.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je.
   Ik werk in de WordPress app, maat vind daar toch niet alle knoppen terug die ik op de laptop gebruik. Zo vind ik geen mogelijkheid om de foto’s te verkleinen.
   Ik heb dat inspreken eens geprobeerd, is handig, maar stond vol fouten. Misschien begrijpt hij me niet? 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb even gekeken. Als je een foto hebt geopend dan staat daaronder een tandwiel en als je daar op klikt kun je kiezen uit verschillende formaten.

    Bij inspreken moet je heel nauwkeurig werken. Sommige klanken en woorden verstaat ‘hij niet’ maar als je dat woord dan corrigeert en daarna op enter drukt dan komt het er goed in. Op vakantie blog ik op de smartphone en thuis op een ouderwetse stand alone pc van 8 jaar oud 😂

    Like

 10. O heerlijk zo’n stoere kleinzoon die oma’s zware koffer zeult. 😉
  Nee hoor , ligt niet aan jou, ik probeerde het ook op m’n telefoon toen ik die internetstoring had, wát een geklungel is dat op zijn klein apparaatje.

  Geliked door 1 persoon

 11. Opdracht gelukt…. blog publiceren ook…. u is een kunstenaar 😉🙃😊

  En inderdaad… nu ook ontdekt wat velen al ontdekt hadden en nog zullen ontdekken, via de gsm bloggen is monnikenwerk ☹

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik zie beeld en tekst. Opdracht gelukt dus. Blij dat ik niet de enige ben die nog graag op een echte pc blogt. Ik vind dat kleine smartphonescherm maar niets.
  Die bliksemschicht is echt een voltreffer!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik wil vaak dingen wijzigen via mijn telefoon, en dan staat die knop om de wijzigingen op te slaan daar plots niet meer. Zal wel aan mij liggen, maar ik erger me daar vreselijk aan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.