Even vertoeven in het paradijs….

Als je van kleur en originele kunst houdt, is Kortrijk nu the place to be.
Paradise is een interactief kunstenparcours in openlucht waarbij hedendaagse kunstenaars de eigen utopische droom weergeven van wat paradijs inhoudt. Na ‘PLAY’, waar we drie jaar geleden ook aanwezig waren, is het de tweede triënnale in de dynamische stad.
Het paradijs in al zijn vormen en kleuren.

In het mooie begijnhofpark presenteert de Zwitserse kunstenaar Rondinone de regenboogfantasie van meer dan 900 basisschoolkinderen uit de omstreken van Kortrijk. De regenboog als brug tussen alles en iedereen. Het resultaat is een indrukwekkend tafereel.

Via de wensboom nodigt Yoko Ono uit tot nadenken over de eigen dromen als individu én als wereldmens. De vele kaartjes verhuizen dan naar het Viöey-eiland in Ijsland, aan de voet van de Imagine Peace Tower, die ze liet optrekken voor haar overleden man John Lennon. Onze bijdrage, samen met die van de kleinkinderen, verhuist dus mee. In alle rust schrijf ik, middenin het mooie kruidenparkje, mijn stille droom. Vier kaartjes krijgen een verborgen plekje. Eigenlijk ben ik toch wel heel nieuwsgierig naar de dromen van onze prille tieners, ‘maar neen, oma, dan kunnen ze niet uitkomen…’

Er is de speelse zee van linten om heerlijk in te (ver)dwalen. Even word je onzichtbaar voor de (soms) ijskoude buitenwereld en waan je je in een heerlijke omgeving, waar iedereen de eigen weg én elkaar opzoekt. Satijn meandert zich zacht en soepel om je heen. Een kleur-rijke speeltuin voor jong en oud.

8000 kleurenlinten

Je kan niet anders dan zen genieten van het waterbad in de Broeltoren, met zachte kussens omgeven, waar voortdurend wisselende kleuren en rustgevende muziek je met veel liefde omringen.

De gespiegelde wereld

Tijdsgebrek, pijnlijke voeten en het naderend onweer dwingen tot een vervroegd afscheid. Nog snel een drankje en lekker stukje taart in de Buda Kitchen, waar ik vruchteloos uitkijk naar een babbel met een medeblogger, die blijkbaar op reis is die dagen. Jammer, maar helaas. En volgende keer beter.

Het Japanse textielkunstwerk waar kinderen in kunnen ravotten.

45 gedachten over “Even vertoeven in het paradijs….

 1. Oh al die kleurtjes! Daar word ik zooo blij van. Ik draag zelf ook vaak felle kleurtjes. Heerlijk in de zomer waar alle kleurtjes mogen. Als ik nu naar de etalages kijk, word ik een beetje droevig van al die saaie kleren. Fijn dat je zo van het kunstproject heb genoten!

  Geliked door 1 persoon

  1. De herfst en winterkleren zijn vaak minder kleurrijk. Maar eerst nog de herfst met zijn mooie natuurkleuren. En OH ja, eerst ‘og een maandje zomeren.

   Like

 2. Ooooo, wat ziet het er prachtig uit. Daar zou ik ook wel even willen zwerven. Inderdaad een paradijs. Ik hoop dat je mooie toekomstbeelden mee hebt gegeven. Dat zou mooi zijn. Nu ga ik de toren ter nagedachtenis van Lennon zoeken, omdat we niet genoeg kunnen dromen over een veilige en vredige wereld. Dank Lieve voor de mooie tocht vol ingenieuze schoonheid. 😊❤️

  Geliked door 1 persoon

 3. Klinkt geweldig. Ik kon er maar weinig over vinden on line. Prachtig je beschrijving en foto’s. Het is te ver van hier, maar misschien in de toekomst als zoiets opnieuw plaatsvindt in te plannen

  Geliked door 1 persoon

 4. leuk jouw kijk op de triënnale
  ik kreeg claustrofobie tussen de linten 😉
  lastig die pijnlijke voeten, sportieve schoenen is een must als je veel rond loopt en in kortrijk valt heel wat rond te lopen

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik draag altijd sportieve schoenen. Hakken zijn niet echt aan mij besteed.
   Toen ik de eerste keer tussen de linten laveerde, overviel me plots ook een claustrofobische angst, tot ik ervaarde dat het om kleine afstanden ging.

   Like

 5. Lekker kleurig en fleurig uitstapje weer zo tegen het eind van deze niet altijd even kleurrijke zomer. Lijkt me een fijne ervaring om tussen al die zachte kleurlinten door te lopen. Mooie foto vanuit de Broeltoren ook, lijkt me een fijn plekje om wat weg te dromen.
  Groeten uit nat Fryslân

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.