Autoworld

Of we iets met auto’s hebben, vraagt de kleinzoon.
Neen ventje, helemaal niet. Met vier wielen en een stuur zijn we tevreden, misschien toch graag comfortabele zetels, en airco als surplus (met die hete zomers tegenwoordig….), en wat ruimte uiteraard. Oh ja, graag automatic om de linkervoet wat extra rust te gunnen. Duidelijk toch dat we geen autofreaks zijn?

De jongens leven momenteel volop in de sjieke-auto-fase. Kleuren, merken, vormen worden volop gekeurd onderweg, ook handig als afleidingsmaneuver bij te lange autoritten en eindeloze vragen  ‘hoeveel minuten nog en we zijn er?’ en ‘duurt het nog lang?’ of ‘ik heb buikpijn’ of ‘oma, hij doet me pijn’ (“Hij” is de broer voor wie stilzitten een echte kwelling is)

Samen komen ze logeren en mogen dus de daginvulling kiezen.
Want opa en oma staan voor alles open! Echt waar? Echt waar!
Veruit op de eerste plaats staat een Ferrari-garage-bezoek, testrit inbegrepen.
Met twee beweeglijke kinderen een aankoop faken in een stijlvolle zaak? Misschien staan oma en opa toch niet echt voor alles open? Sorry jongens, maar….we hebben een alternatief.
Autoworld in het Jubelpark in Brussel. Het duurt geen vijf minuten en we zitten vertrekkensklaar, het duurt amper twee minuten en de eerste vraag ‘wanneer zijn we er?’ valt. We maken hen snel wegwijs in het GPS-bord, nu kunnen ze zelf volgen hoe eindeloos lang de rit nog duurt.

Langs brede lanen bereiken we het doel, en vinden jubelend een plaatsje vlak naast het (Jubel)park. Een prachtig stukje Brussel. Weelderige bloemenperken, heerlijk rustgevend, weidse vergezichten, monumenten en de Triomfboog met 3 gewelven als blikvanger.
Het museum moet geduld hebben, een voetbalveldje met spelende kinderen steekt de ogen uit. Voetbal boven auto (voorlopig). Frans tegen Vlaams, zwart tegen blank, ploegje tegen ploegje, zo ontzettend lief! Vermoeide beentjes (ja ook van stilzitten kan je doodmoe zijn) wordt nieuw leven ingeblazen, deze tussenstop is nodig, brood!nodig!

Het park heeft drie musea, wij ‘kiezen’ dus voor Autoworld.
Hier maak je een vervoer-reis door de tijd, van paardenkoets (in die wereld zou ik best wel winnen wonen!), heel veel oldtimers uit de verzameling Mahy, die rijp-voor-de-schroot-auto’s opblonk tot schitterende parels, over lelijke eendjes en nieuwere exemplaren naar super moderne wagens.
De achtergronden met bijpassende posters zijn vaak fascinerend.
Is dit beeld geen ideale toepassing van de foto-uitdaging van Satur9 ? Converterende Leading Lines leiden je met dieptezicht naar de krachtige triomfboog. Als je de deur opent ben je er zo….
Ook Vespa’s en de motorwereld krijgen een mooie plaats.

Prachtige achtergrond


Dé verrassing van de dag is het sublieme moment dat de FERRARI MONZA SP2  (Wie kent deze beauty nu niet?! Wij dus…) een rit met het nodige lawaai maakt op de esplanade.
‘Oma, er is nog een plaatsje vrij! Mag ik?’
Jammer maar helaas, chauffeur zoekt niet echt gezelschap. Overal staan immense fotocamera’s met geïnteresseerde mannen achter verborgen om deze ongelooflijke kans op de lens te krijgen.
Wel mogen ze even poseren voor mijn GSM-eke, fier als twee gieters.

Tijdelijk mogen ze even op mijn blog.

Voor wie interesse heeft: (zelf snap ik er geen snars van, ik lees dit op facebook)
De Ferrari Monza SP2 zijn samen met de Monza SP1 de voorlopers in een nieuw concept, bekend als ‘ Icona ‘ (Icona), dat in een leitmotief van de meest evocatieve auto ‘ s uit de Ferrari-geschiedenis tikt om een nieuw segment van speciale limited series auto ‘ s te creëren voor cliënten en verzamelaars. Het is de bedoeling om een moderne esthetiek te gebruiken om een tijdloze stijl opnieuw te interpreteren, met technologisch geavanceerde componenten en de hoogst mogelijke prestaties door continue innovatie.

Feit is dat de kinderen hun ogen uitkijken, en oma kijkt geboeid…..naar de glinsterende glans in de oogjes.

Tevreden kindjes, tevreden grootouders en wij zijn weer een ervaring rijker. Mij wordt alvast een Ferrari en opa een Porsche beloofd met de eerste zuur/duur/verdiende centjes later. Ik houd hen aan hun woord. Of toch niet?

Advertentie

73 gedachten over “Autoworld

 1. Als er mannen in je leven zijn is een tripje naar dit natuurlijk we een festijn maar ik zal als de zon eens wat langer wilt blijven schijnen toch wat liever in de natuur zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. ja dat was weer een rondje genieten hoor , in kleur en geur
  zeker een mooie omgeving op de uitloper van de Utrechtse Heuvelrug
  zeker te ver voor jullie , maar jullie hebben daar ook veel moois

  Like

 3. Die koppies van de jongens. Zalig toch. Eigenlijk houd ik wel van auto’s. Het punt is dat ze zo ongelooflijk duur zijn. Wat ik zou kopen? Een kleintje want die grote bakbeesten vind ik maar eng.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar de grote zijn eigenlijk wel veiliger. Jij kent er dus wellicht meer van dan ik?
   Voor de jongens was het zaaaaalig, een periode die weer over gaat, herinner ik me van de eigen kinderen.

   Geliked door 1 persoon

 4. prachtig geschreven
  wat een avontuur voor de kereltjes, zie hun oogjes eens stralen, de dag van hun leven
  nee, porsche, ferrari of andere zielloze moderne wagens zeggen mij niks, ik val voor de retro-wagens vol charme 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ooit een lange documentaire gezien over vader en zoon Mahy. Boeiende en alom geprezen figuren. In automiddens behoren ze tot de allergrootsten.
  Zelf heb ik wel wat met oldtimers. Nieuwerwetse auto’s boeien me daarentegen niet; het zijn allemaal blikken doorslagjes van elkaar. De trend naar elektrische wagens nekt daarenboven mijn liefde helemaal.

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk had ik nog nooit gehoord van Mahy, tot in Autoworld dus. Maar was wel verrast door hun collectie. Prachtige oldtimers, die ik met plezier voor de lens bracht, maar de kinderen hadden meer interesse in de ‘toekomst’ en we konden hen niet verleiden met de retrowagens.

   Geliked door 1 persoon

 6. Helaas , tegen dat de kleinzonen groot genoeg zijn hun belofte waar te maken zijn de genoemde merktypes een permanente verblijfplaats voor je, eenmaal neergestort in je stoeltje kom je zonder takelwagen niet meer overeind. 😉 Ik spreek uit ervaring, ik stel ongeveer dezelfde “eisen “aan een auto als jij ,maar nog aangevuld met een hoge instap. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. OH maar die eis stellen wij ook al. Het lukt nog met een lage instap, maar we hebben er toch een met een hoge, ferm gemakkelijk!!

   Like

 7. Heel tof te lezen! Je mag trots zijn op je kleinzoons. Hoe oud zijn ze? Ik zie er zo de mijne in alhoewel ietsje jonger denk ik nl. 6 en 8. Wat leuk dat er net een Ferrari te voorschijn kwam. Heel leuk geschreven. Echt fijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Trots ben ik zeker, en zoals elke oma zegt zijn ze de leukste op de wereld😉.
   Ze zijn 8 en 9. Kleine broer is 5, maar mocht nog niet mee, zijn beurt komt nog.
   Dank je wel

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat een leuke uitstap voor twee autogekke kleine jongetjes 🙂
  En ja, veel van die auto’s, vooral de oude, hebben mooie lijnen hè, die foto waar de jongens voor staan zou ook kunnen dienen.
  Opdracht volbracht, haha!

  Geliked door 1 persoon

 9. Oh het is hem allemaal te doen om die glanzende oogjes! Daar doe je het als grootouders voor hé! Mooie bezigheid terwijl het buiten toch maar niet wil zomeren!

  Geliked door 1 persoon

   1. Echt he, het is zo’n deprimerende zomer. We hadden allemaal andere verwachtingen nu we gevaccineerd zijn. Het beloofd niet veel goeds. Al is positief blijven de beste optie.

    Geliked door 1 persoon

 10. Die Ferrari en Porsche zijn elektrisch tegen de tijd jullie ze gaan krijgen (wel met artificiële knalpotherrie natuurlijk) 🙂 Mooi uitstap was dit! Zelf heb ik (ook) niks met auto’s, maar die oude vormen blijven toch mooi om te zien, én de stijlen en modes, uitmondend in de saaie, nagenoeg identieke windtunnelauto’s van tegenwoordig. Nee, dan een Ferrari. Je kleinzoons hebben er kijk op. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. En wellicht zelfrijdend? Dan nemen we de herrie er graag bij😉.
   Eigenlijk heb ik prachtige oude auto’s op foto genomen, maar misschien beetje te ‘saai’ bij een blog over enthousiaste mannetjes. Zij hadden er niets interesse in, maar die Ferrari he!

   Geliked door 1 persoon

 11. Kijk ze daar nu eens glimmend van trots staan, alsof ze net zijn uitgestapt na hun retourtje Parijs. Die foto zal ongetwijfeld nog lang een ereplekje krijgen, hij zal ze nog heel lang aan deze machtig mooie dag met opa en oma herinneren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begin me trouwens ineens te realiseren dat hun interesse en mijn toch soms zo boeiende natuurfoto’s zeer waarschijnlijk ook maar heel tijdelijk is geweest. Denk je dat ik ze nog zal kunnen omturnen met een foto van een Ferrari in het wild …? 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat zouden ze super vinden! Ik toon de foto’s dan zeker. Je weet, ze kijken dolgraag mee.
    En liefst met nog wat beestjes er bovenop. Natuur, dieren, auto’s…..nog zoveel te beleven in die kleine hoofdjes.

    Like

 12. Jaja, wij waren er ook, jammer dat onze Kleine Prins nog te klein was toen. Leuk dat jullie dat deden, genieten met de kleinkindjes!

  Geliked door 1 persoon

 13. Heerlijk verhaal, én twee vliegen in één klap met je lijnenfoto!
  Wat een leuke uitstap voor de jongens. De onze is nog wat klein al wees hij, toen zoon een andere auto moest gaan uitkiezen, toch wel op de grootste in de garage. Teleurstelling toen het te besteden budget niet toereikend bleek.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wacht tot kleinzoon ze gaat verdienen! 😉
   Hoewel ik niets met auto’s heb, was dit een fijne verrassende uitstap. Een mens moet al eens buiten de comfortzone stappen.

   Geliked door 1 persoon

 14. ja kinderen tevreden opa en oma tevreden
  ik heb nooit om auto’s gegeven en nog niet , ik deed m’n laatste karretje weg in ’09 en mis het niet
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

 15. Wat leuk voor de jongens! Een onvergetelijke uitstap. Wat een toffe grootouders, dat zullen ze nooit vergeten.
  Ik bezocht deze tentoonstelling ooit, samen met een bevriend koppel. De man was een autogek en zo kwamen we daar terecht. Ik hou ook wel van auto’s, maar een rode Ferrari, neen, dat hoeft niet. Geef mij dan maar zo’n nieuwe Porsche. Die koop ik zodra ik met de lotto win. Eerst maar eens meespelen.
  Vroeger woonde hier een oudere vrouw in de buurt die met een Porsche reed, en altijd aan maximum 60 per uur. We zagen haar zo graag voorbijglijden in haar Porsche. Dat was echt mooi om te zien.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn leven draait om mannen😉. Een man, drie zonen en 4 kleinzonen. Gelukkig ook nog een kleindochter. En ik gaf les in een vorig leven in grotendeels jongensklassen. Ik ken en begrijp ze dus wel.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.