Muziek in de fotografie

wordt de foto-uitdaging van deze week bij Satur9. Klik.

Daar is ze weer, de keuzestress….

Kies ik voor een ‘oude’ foto waar ik mezelf als kind achter de grote gitaar veilig wegstop? Veel melodieuze muziekstukjes kwamen er niet echt uit, mijn ‘pronkstuk’ bleef haperen bij Für Elise van Beethoven, ook al bespeelde ik het instrument 10 lesjaren lang. Blijkbaar bleef waar talent uit. Waarna ik de ambitie (als ik die al had?) definitief in de hoek zwierde en de gitaren naar het kot van de zoon verhuisden. Sindsdien geen snaar meer getokkeld.

In het prachtige Pajottenland, meer bepaald in Sint-Pieters-Kapelle, zet een gepassioneerd koppel de tuin en de living open voor wie van de combinatie kunst-natuur houdt, een ontmoetingsplek voor kunstenaars én kunstliefhebbers onder het motto ”passie delen maakt blij’.
Met ART Valley startten ze in 2011 een openlucht-kunstevenement.
Sinds een paar jaar zetten ze de landelijke beeldentuin bij het romantische huis volledig open voor het publiek. Enkel in het WE -daar ze allebei voltijds werken- van april tot oktober. Er staan meer dan 50 unieke stukken van 19 kunstenaars uit België, Frankrijk en Nederland in velerlei materialen. Bij meer interesse klik.

Bij het thema ‘muziek’ denk ik spontaan aan het prachtige metalen beeld van de opgewekte vioolspeler. Ook de cellist steelt de show. Beiden zijn van Emmanuel Bellemans. Alle werken zijn te koop. De violist kaap je vlot weg voor een prijsje van amper 3000 euro. Hij zou perfect kleurrijke muziek in onze tuin kunnen én mogen toveren, maar ik laat hem daar wijselijk staan, dan kunnen jullie er ook nog van genieten en blijven de centen veilig dicht bij mij.

Klinkt toch als muziek in de oren?

De vrolijke violist

42 reacties op ‘Muziek in de fotografie

 1. toch lang volgehouden al kwam je talent niet tot uiting
  zelf nooit muzikaal geweest en geen ritme
  Heel leuke violist, en daar bij de kunstenaar kunnen er inderdaad meer mensen van genieten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Het beeld laat ik ook maar staan daar in die tuin.
  Het is wel een prachtige foto en een leuk begeleidend verhaal.
  Weer een stukje van jezelf blootgegeven. Altijd eng om te doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een mooie en vrolijke keuze. Daar zijn we wel even aan toe na alle ellende die de afgelopen 24 uur van het tv-scherm rolde.
  In die beeldentuin zou ik me ook wel even weten te vermaken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuke invulling. Terzijde er zit veel tijd en werk in. Denk ook aan het bedenken en verkrijgen van materialen. De kunstenaar moet er ook van kunnen leven want je maakt dingen niet aan de lopende band.

  Geliked door 1 persoon

 5. een wijze keuze , centen blijven in je zak
  en je hebt een goede reden om daar weer eens op visite te gaan bij die mooie violist
  het zal daar een mooi plekje zijn om te verpozen in die mooie tuin
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een heerlijke tuin, Lieve. Ik ben wel blij met jou keuzestress, die zulke goede inspiratie vormt. Volgens mij heb je én het goede beeld gekozen én de juiste keuze gemaakt om het beeld daar in die tuin te laten staan. Het levert een win-win situatie op, zowel voor je portemonnee als voor de tuin. ❤ Dank je wel. Als ik in de buurt ben, weet ik in ieder geval waar ik naar toe kan gaan ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Er staan nog meer prachtige originele tuinbeelden, sommigen kosten meer dan twee jaarlonen. Ik laat ze dus met plezier daar floreren. Wie weet…..ooit…..voor jou…..

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.