Perspectief

De foto-uitdaging voor deze week is een beeld in perspectief. Klik.

Inspiratie is niet ver te zoeken, kleindochter hangt bangelijk hoog in de lucht en oma kijkt beneden angstig toe.

In Van Dale lees ik bij kikvors(of kikker-)perspectief ‘perspectief waarbij het oogpunt zich onder het voorwerp bevindt’. Je kijkt als fotograaf tegen het onderwerp op, en of ik opkeek naar de waaghals! En ja, ze geraakt vlot tot boven, maar zelf heb ik mijn biezen gepakt, ik kon het echt niet langer aanzien.

Had kleindochter een camera mee, dan had ze de paniekerige blik van oma op de lens kunnen vast leggen vanuit vogelperspectief. Maar gelukkig voor haarzelf én vooral voor mij hoeft dit maneuver niet door te gaan.

40 gedachten over “Perspectief

 1. Gelukkig zit ze goed gezekerd maar dan nog is het eng genoeg om ze zo bezig te zien weet ik uit eigen ervaring. Inderdaad géén aanrader om ze een camera mee naar boven te geven. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ook al meerder keren bij zoonlief staan kijken naar dit soort activiteiten, abseilen in Frankrijk, uit een vliegtuig springen met een parachute….Doodsangsten stond ik uit. Nu is hij 35 en vader en haalt niet meer van die stunts uit….

  Geliked door 1 persoon

 3. Dapper van kleindochter en er naar kijken is enger dan het daadwerkelijk doen. Dochterlief verzint ook steeds nieuwe uitdagingen, zoals bungeejumpen destijds of parachute springen. Soms ga ik echt niet mee naar zulke escapades. Dat trekt het hart niet, denk ik dan. 🤭

  Geliked door 1 persoon

 4. Het gaat mij ook al snel te hoog. Ik had iets soortgelijks bij de eerste duoparachutesprong van onze oudste kleinzoon.
  Voor de foto-opdracht ben je met deze plaat weer netjes geslaagd, lijkt me.

  Geliked door 1 persoon

 5. een mooie invulling van het thema
  volgende x zal je kleindochter een helmcamera opzetten
  om jou via dat vogelperspectief in beeld te krijgen

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik vind het heel dapper van je kleindochter, maar nog dapperder ben jij… erop kijken lijkt me écht akelig. Maar dat geef je ook aan.
  Een heel geslaagde foto!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.