Symmetrie

Het onderwerp van de wekelijkse fotochallenge bij Satur9 is symmetrie.

Het gegeven zorgt voor rust op de foto, ook al beweert manlief vaak dat ik a- of on- of niet-symmetrisch denk. Hij heeft gelijk, telkens weer opnieuw ga ik op zoek naar net dat tikkeltje verkeerd, het kleine uitspringertje, dat beetje anders dan verwacht, verhoopt misschien zelfs?

Wie beweert op deze foto dat onrustig trekje te ontdekken, heeft het vierkant (wat een symmetrie in die figuur!) mis. Of er is iets gaande met het bewuste knopje op mijn toestel? Stante pede dien ik klacht in bij Nikon. Er is één en slechts één rode kanoboot op mijn lens, maar hij is er twee waard. Gewoon een trucje van de foor, flink verborgen in mijn apparaat.

Misschien oogt dit beeld eerlijker? Asymmetrische symmetrie want elke baby is uniek. Kleinzoon en zijn vriendinnetje. Ondertussen is kleine zoon al een flink ventje, zonder vriendinnetje.

Het kunstje bij de andere kleinzoon zorgt niet echt voor een zuiver evenbeeld links en rechts, hij was duidelijk niet handig genoeg. Wees mild voor deze jongen, wie beter scoort mag altijd een seintje geven. Enige voorwaarde is géén zitje achter de dikke boom.

Hoewel de kleinzonen hier duidelijk het overwicht hebben, 4 tegen 1, telt kleindochter voor 4, zo herstelt ze vlot het evenwicht en de symmetrie in de weegschaal. Ze steelt hier de show in een vlinder-lentefeest-kleedje. Ook al is ze ondertussen bijna 6 jaar ouder, ze blijft de altijd vrolijke spring-in-’t veld. Free as a butterfly, maar vooral pal op de middenlijn.

36 gedachten over “Symmetrie

 1. Hahaha ik heb echt genoten van je blogpost 🙂 En van je foto’s! Die vind ik allemaal even leuk maar oooooh de kleinzoon en zijn vriendinnetje! Zalig 🙂 Maar ik kies toch de kleindochter voor het overzicht 🙂

  Like

 2. Ha die 2 kleintjes stelen de show en dan natuurlijk jullie kleindochter die zichzelf vast al heel groot vind. 🙂
  Je hebt er een mooi verhaaltje omheen gebreid 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoe heerlijk, die verhalen erbij en slim die eerste foto, hoe die tot stand is gebracht. Spreekt mij persoonlijk ook het meeste aan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt er een leuk logje en een mooie serie van gemaakt.
  Maar ik vind het niet eerlijk om te zeggen, dat je oudste kleinzoon duidelijk niet handig genoeg was.. Als hij een beetje handige oma had gehad, dan had zij best nog een foto kunnen maken, terwijl de kleine man op zijn andere been stond. Een beetje handige oma – of opa – had die twee foto’s in een fotobewerkingsprogramma vervolgens tot een mooi symmetrisch geheel gemaakt. Maar met dat foefje in je mobieltje was het vast ook mogelijk geweest.
  Dus … 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Met Photoshop had ik dat inderdaad kunnen doen. Met de knop op het toestel wellicht ook, je kiest immers de ‘middenmoot’, in dit geval de boom dan.
   Je geeft inspiratie. Wie weet als er nog eens een regendag aankomt, waar ik overigens echt niet zit op te wachten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is waar, doch het eerste waar thans mijn blik op viel, was die foto. Zulk een geintje weet ik wel te waarderen, eigenlijk. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.