Silhouet

Terwijl we hier volop het hondsitten oefenen, eens iets anders dan babysitten, in de prachtig glooiende streek waar zoon 2 en vriendin een boshuis hebben, bekijk ik op een rustig moment mijn fotoverzameling op zoek naar een foto die voldoet aan de silhouet-voorwaarden bij Satur9.

Reeds in de heel vroege ochtend genieten we hier een schitterend vogelconcert. Vruchteloos probeer ik wakker te blijven, maar voor deze langslaper toch net iets te vroeg. Ik mis het einde? Het midden?

Maar ik was dus gestrand bij de fotoverzameling. Silhouet is blijkbaar een ander gegeven dan schaduw, nooit te oud om te leren.

Dus kies ik voor het beeld van het immense kruis op het Duitse oorlogskerkhof in Langemark bij de ondergaande zon én opkomende maan. Hier word je stil bij.

Om verwarring te vermijden, de foto is een paar maand oud, hier logeren we nu aan de andere kant van het land.

32 gedachten over “Silhouet

 1. De foto is prachtig mooi maar ik vermoed dat het kruis niet op de Duitse begraafplaats staat maar op de Britse. De Duitse gebruiken andere kruizen.

  Like

 2. ja bloemen zijn om van te houden hé , en we hebben nog veel moois te goed
  ik op een gevoelige arm na ook geen naweeën , dat ik kan morgen fijn aan de wandel gaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Erg mooie foto!
  De oorlogskerkhoven in de Westhoek hebben allemaal ergens een schoonheid die je bij de keel grijpt, door alle tranen om verloren levens die ze in zich houden.

  Geliked door 1 persoon

 4. silhouet – schaduw
  past beide bij deze mooie foto
  ik zocht Langemark ff op en vond wat ik dacht te vinden 😦
  een stuk geschiedenis , welke we nooit mogen vergeten

  Geliked door 1 persoon

 5. Wanneer de foto gemaakt is, doet volgens mij niet ter zake. Wat van groter belang is, is dat je een prachtig silhouet heb uitgezocht. Ergens moet er toch ook een mooie lange schaduw van het beeld te zien zijn geweest, maar dat is inderdaad weer net wat anders. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.