Zonnig dreigen

Deze avond genoot ik het dreigend tafereel vanuit de luie zetel. Nog even stilte voor de storm. Kort daarop ontplofte de lucht met groot kabaal en werden we overgoten door een immens onweer. De dag voelde niet aan als lente, niet als mei, maar het schitterende einde maakte hem meer dan de moeite waard.

Vergiß nicht, daß jede schwarze Wolke eine dem Himmel zugewandte Sonnenseite hat. (W. Weber)

45 gedachten over “Zonnig dreigen

 1. We kregen wel flinke buien die dag maar het onweer was niet gekomen. Maar mijn complimenten hoor want je hebt echt een mooie foto genomen. Voor nu wens ik je mooie dagen toe.

  Geliked door 1 persoon

 2. ja die mooie velden vol bloemen maken je vrolijk
  in tegenstelling tot het te koude weer bbbrrrr

  Like

  1. Fijne reactie. Ik wil je even laten weten dat ik niet kan reageren op je schrijven. Mijn reactie verdwijnt telkens weer?

   Like

 3. Ja t was hier ook clac boum. Ik kan dar echter niet van genieten, het lijkt wel of wind door mijn lichaam waait en iedere zenuw aantast. Er mag voor mij geen zuchtje wind zijn, tenzij het heel warm is en wat we wind kunnen verdragen. Maar o zo blij dat jij er wel van kan genieten.

  Like

  1. Ik hoorde het al vaker dat onweder en flinke wind enerverend zijn voor actieve mensen. Moet ik daaruit besluiten dat ik een kalm persoon ben? Of geldt de omgekeerde regel niet? 🙂

   Like

 4. Hier kwam het onweer maar met één enkele klap midden in de nacht, net op het moment dat ik EINDELIJK in slaap gesukkeld was.
  Mooi beeld daar in jullie tuin.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik haak in op de tekst: iemand zei ooit toen ik bewondering voor hem uitsprak….een felle zon heeft een scherpe schaduw.

  Verder heb je jouw stoel op een goed plekje staan voor tuinzicht.

  Geliked door 1 persoon

 6. Geen onweer hier, ik dacht… ik kan best gaan wandelen met hond, ziet er aardig uit buiten.
  Maar ja, werd uiteraard overvallen door een geweldige bui onderweg, nat tot op mijn ondergoed 😱😱. (Maar als de Coronawandelaars weg blijven, spot je wel reetjes 😃)

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh super! Nu begrijp ik je 🙂
   En ja, ik heb je uit de spam moeten vissen. Maar dat is NIET wat ik wil hoor!, ik ontdekte er 2 die bijna verloren waren. Waarom?!

   Like

 7. Hier geen onweer , wel van die dreigende luchten. Mooi gezicht toch wel al heb ik nu wel zin in lekker weer!

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooi! Het heeft je een prachtige foto opgeleverd met die dreigende lucht.
  En wat hebben jullie een mooie grote tuin!
  ‘Zonnig dreigen’ … dat is ook een beetje hoe ik vandaag tegen onze Bevrijdingsdag aankijk. De zon wind terrein, maar de dreiging van Corona is nog steeds niet voorbij. Maar er is veel meer hoop en uitzicht dan vorig jaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo is het Jan. De zon lijkt de dreiging te overwinnen. Ik ruik en voel vrijheid en leef op. Op de foto overwon de dreiging even later de zon.

   Geliked door 1 persoon

   1. De vrijheid moet net als in de Tweede Wereldoorlog bevochten worden. Dat gaat nog wat tijd en moeite kosten. Vanaf het weekend lijken we in ieder geval een steuntje in de lucht te krijgen met wat hogere temperaturen. Dat maakt genieten van tuin en fiets weer wat makkelijker. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.