Lente me (Toon Hermans)

Voor blogjes lezen en schrijven lijk ik minder tijd te vinden.

Heeft het te maken met de zon en de fiets, voor ons dé meest ideale combinatie? Ook al zijn terrassen nog niet open, ons pad leidt vaak ‘toevallig’ langs ijshoeves met houten banken, ruim verspreid over grote weides. Waar koeien je ongegeneerd blijven aanstaren waarbij je het gevoel krijgt dat je het ijsje dringend moet beveiligen.

Of heeft het te maken met het vaccin dat onze dagen toch lijkt te beheersen. Manlief was goed, heel goed ziek, maar intussen gelukkig weer de oude gezonde, vol energie en eindeloos veel plannen. Goed teken.
Uiteindelijk kreeg ik de lang verhoopte prik vorige vrijdag, na een eerste flink ontgoochelende afspraak. Vijf weken later komt nummer 2 eraan, en dan…..hopelijk…. duimen maar…..
Dat we kort daarop gezwind het prachtige weer in fietsten, was -achteraf gezien- misschien toch niet zo’n geweldig idee. Lichte duizelingen en een druk op mijn hersenpan getuigden dat het vaccin wel degelijk zijn werk doet. Maak ik vooral mezelf graag wijs. Het WE beleefde ik in ‘iets hogere sferen’, maar Beer, de hond, onze logee en een bezoekje van de kleinkindjes hielden me met de voeten op de aarde en maakten veel goed. De grote terrastafel in de stralende lentezon werd voorzien van een lekkere lunch, Beer en de kinderen speelden -zorgeloos en uitbundig -verstoppertje en voetbal tussen struiken en op het gras.
Lente maakt blij en soms overmoedig.

“Every flower is a soul blossoming in nature.”
― Gérard de Nerval

Hij bloeit uitbundig

59 gedachten over “Lente me (Toon Hermans)

 1. Zalige foto van die bloesems. Ik kan ze haast ruiken.
  Gelukkig gaat het met manlief al beter intussen (en nu hopelijk ook met jou). Ik sta in elk geval ook achter een vaccinatie. Alleen zo zullen we samen die zalige vrijheid herwinnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. en ik dacht dat ik hier al gereageerd had, vreemd
  Lente geeft energie, soms meer dan je aan kan 😉
  Heerlijk toch, van een ijsje genieten omringd door nieuwgierige koetjes

  Geliked door 1 persoon

 3. Ach nu het kan om in de tuin te werken doe ik dat ook en dan schiet bloggen erbij in. Dan voel ik me soms schuldig omdat ik zo lang na twee zware operaties me niet goed kon concentreren en enkel nu en dan een logje schreef en ergens gaan lezen daar kon er niet meer bij…

  Geliked door 1 persoon

  1. Moeten we niet gewoon doen waar we zin in hebben én is de tijd van ‘moeten’ en ‘schulfig voelen’ niet voorbij? De dag plukken🍀

   Like

 4. In ieder geval is manlief weer opgeknapt, nu hopen dat je er zelf een beetje genadig doorheen rolt. Allebei nog één prik te gaan. En ondertussen lekker van het zonnetje genieten als het zich laat zien, niets mis mee toch?

  Geliked door 1 persoon

   1. We moeten hoe dan ook voorlopig aan alle regels blijven voldoen en dat gaat nog veel langer duren dan prettig is. Ik zal best wel weer redelijk op de been komen maar de “de oude”word ik zonder Henk nooit meer.

    Geliked door 1 persoon

 5. ja ik ben blij dat ik zo ver geen bijwerkingen van dat prikje heb , of die er nog komen , nu meer als een dag later , denk het niet
  ja pure nostalgie die beroepen van nog niet eens zo lang geleden 🙂
  en wat de kleinkinderen straks van onze huidige beroepen zullen zeggen , wie het weet mag het zeggen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Je hebt de eerste prik gehad. Super, het geeft iets meer lucht. Op naar de volgende prik. Mij lukt het bloggen nauwelijks meer. Te veel bezigheden en aan mijn hoofd.

  Like

 7. Fijn te lezen dat het weer beter gaat met opabaard.
  Geniet maar van de mooie dagen! Dat probeer ik ook in mijn vrije momenten. Het is geen weer om achter je pc te zitten.
  Ik hoop dat ik ook spoedig het vaccin krijg.

  Geliked door 1 persoon

 8. O fijn voor je dat dan toch je vaccin kreeg. En ik hoor toch overal rond mij over diverse bijwerkingen. Ik hou mijn hart al vast. Wat fijn dat er al eens wat volk rond je tafel kon zitten en je heerlijk kon fietsen. Ik mis nog altijd echt goed weer. Ik heb het moeilijk met wind, ( slechte combinatie met fibro, ) en ik kijk uit om eens een lange avond buiten te kunnen zitten. Maar goed een beetje met de keer zeker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die buitenavonden zullen wel nog op zich laten wachten. En voor mij mogen er ook gerust nog 7 graden bij. Maar te warm hoeft ook niet. En zo zijn we niet veeleisend 😉

   Like

 9. Ik verneem her en der dat er toch aardig wat mensen matig tot erg ziek worden na de vaccinatie. Hoe hoger je afweersysteem, hoe groter de symptomen, denk ik dan.
  En ja, de lente. Is er eigenlijk nog een zaliger seizoen? (En nee, de zomer doet ’t hem niet voor mij; hitte en droogte zijn totaal niet mijn ding.)

  Geliked door 1 persoon

  1. Lente is mooi, kleurrijk, heerlijk na de winterperiode en doet alles herleven.
   Ik wou dat ik nog in de echte lente van mijn leven zat😉

   Like

 10. Gelukkig is je man nu beter….

  en heb je ook een eerste prik gekregen..

  zelf hebben geen merkwaardige problemen gehad na de eerste prik

  voor de tweede, moet ik wel wachten tot midden juli

  genieten van de lente zoals het komt, denk ik dan

  groeten

  Geliked door 1 persoon

  1. Wellicht kreeg je AstraZeneca? Dan duurt het wachten op de 2e prik wat langer. Maar wat je al hebt, zal zeker zijn werk al doen 👍

   Like

 11. Een mooi citaat bij de foto en ondanks dat alles nog dicht is gaan toch veel mensen de natuur in of zitten al op de camping of ergens in een huisje. Zelf in mei wat minder in blogland aanwezig want dan heb ik het op andere manier gezellig druk. En bloggen hoeft ook niet altijd hoor. Genieten van alles om je heen of heerlijk buiten zijn is net zo belangrijk. Lente groetjes, Tine🌼🌷🌞

  Geliked door 1 persoon

 12. Bloggen mag, maar het hoeft niet, hè. Zeker als de zon schijnt en het niet al te koud is, kan ik me voorstellen dat je de voorkeur geeft aan fietsen. Nu de eerste prik erin zit, gloort er steeds wat meer licht en ruimte aan de horizon. Geniet daar maar lekker van!
  Lente jij er maar lekker op los! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 13. Gelukkig dat je man weer helemaal beter is. Mijn zus is ook behoorlijk ziek geweest van het vaccin.
  Hier wordt er ook nog duchtig gefietst. De ijshoeves laat ik aan mij voorbij gaan. Ik hoop dat ik ooit nog eens ijs kan eten maar voorlopig verdraag ik het niet wegens te koud. Gelukkig ben ik niet zo’n heel groot liefhebber.

  Geliked door 1 persoon

 14. Soms schiet het erbij in en staat het op een lager pitje…moet kunnen.
  Zeker met het mooie weer in het vooruitzicht komt dat vast wel meer voor.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 15. Met de eerste prik achter de rug kunnen jullie al wat geruster een ijsje nemen onderweg, zou ik denken. En aan de bijverschijnselen te horen, hebben ze jullie geen zoutoplossing ingespoten. 🙂 Laat het maar lenteren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Voila, that’s thé spirit. We zijn dankbaar dat we geen zout kregen, anders ging de bloeddruk nog sneller de hoogte in.

   Like

 16. bloggen is minder belangrijk dan het leven genieten , met soms wat oneffenheden als dat rottige virus of de prik er tegen
  jullie hadden er wel last van las ik , ik kreeg mijn 1ste gisteren , en op een beetje gevoelig plekje na , verder geen bijwerkingen
  ga fijn verder met het leven genieten
  zonnige lente groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Sommige mensen hebben meer last van de prik dan anderen. Sommige mensen zijn ook veel zieker bij een besmetting dan anderen. Kortom, we zijn allen uniek!

   Geliked door 1 persoon

 17. Hier heb ik het soms ook moeilijk om te bloggen en reacties te komen geven. Dat is het leven nu eenmaal. Geniet maar van het leven en de lente. Da’s belangrijker.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.