Blij…..en toch…..

Zaterdagochtend, de zon schijnt doorheen de vuile ramen, of waagt toch een poging. Ik besef, ik heb veel te veel te lang gewacht, maar de zin ontbrak, ofwel was het te koud, te nat, te druk, te stil, te lastig, altijd wel een te te vinden……
Ik besluit de koe bij de vieze horens te pakken, de Kärcher in de hand probeer ik streeploze baantjes te trekken. Elke tip is hier welkom, want het lukt me zelden.

De GSM rinkelt, of ik het vaccin van Pfizer diezelfde avond nog wil meep(r)ikken, ik werd simpelweg heerlijk uit de reservelijst geplukt. Het hart maakt zowaar een sprongetje, is dit niet hét bericht waar ik reeds een heel jaar geduldig op wacht?
Kwart voor acht, niet te laat? Neen hoor, ik ben nog fit ende gezond. Ook het tweede vaccinatiemoment wordt vast gelegd. Dit klinkt niet langer als een sprookje. Mijn eerste stap naar nieuwe vrijheid wordt dankbaar aanvaard.
We fietsen de dag door, ramen krijgen uitstel, wie maalt daar nu nog om? De tocht leidt naar de polders van Kruibeke, links de brede Schelde met zicht op Antwerpen, rechts het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen met slikken en schorren, water- en weidevogels. Groepen fotografen halen er hun hart en foto’s op. En dan ontdekken dat de boerderij met lekkere eigen-bak-wafels en hoeve-ijs ons uitnodigt voor een rustig plekje in de zon én op een bank, we aarzelen geen seconde. Hoe beloftevol kan een dag zijn!
De hele tijd leef ik een waas van opluchting en blijheid, want hier en nu is mooi, daar en straks krijg ik mijn prik. Nooit verwacht dat een mens zo verlangend kan uitkijken naar een scherpe naald….

Stipt om 19.20u schuif ik buiten aan in het rij van drie mede-kandidaten. Beter te vroeg dan te laat, manliefs tip.
Braaf houden we onderling afstand, stippen wijzen weg en stapgrootte. Om kwart voor 8 staan we nog steeds daar, een man meldt dat een onverwacht probleem opdook, waarvoor ijverig een oplossing wordt gezocht en zal gevonden worden. Zware fietsbenen maken het wachten moeilijk, na enige aarzeling en een goedkeurende blik van de vrijwilliger ga ik toch even zitten op die eenzame stoel. Het wordt koud, de zon verdwijnt. De verantwoordelijke komt eindelijk buiten, hij heeft nog juist drie prikken klaar en…. goed geteld, we zijn met vier. Iedereen kijkt iedereen aan, muisstil. En ja, ik ben het laatst toegekomen en ja, met veel excuses en een vage afspraak voor eind volgende week fiets ik, ontgoocheld en ontmoedigd en nog meerdere onten, terug richting huis, waar manlief – genezen en wel- me opwacht om samen onze eerste prik te vieren met de prachtige Netflixreeks Bir Baskadir met krulletje onder de s ( het lukt me niet de juiste toets te vinden)…..
Heel langzaam kom ik in de Turkse sfeer, waar het verschil tussen de vele culturen prachtig wordt aangereikt.

De dag, die zonnig begint, eindigt toch niet geheel in mineur, met dank aan schitterende acteurs.

66 gedachten over “Blij…..en toch…..

 1. Gelukkig is de teleurstelling al verteerd lees ik. (maar ik zou ook kort balen, ‘k heb me vandaag op de reservelijst geplaatst)
  Voor die ramen zonder strepen, het ramenproduct van HG is echt top! Zo goed als geen strepen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ohhhh, ik kan je teleurstelling voelen… ik zou mij ook zo voelen, je begrijpt het wel, maar het voelt toch echt anders. Ik ga ook maar eens kijken naar die Netflix serie… ben benieuwd 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh wat balen zeg! Dat is toch wel erg teleurstellend. Ik leef helemaal met je mee. Wat een tegenvaller! En ook wel erg klungelig van die mensen daar…

  Like

 4. Vuile ramen…als de binnenkant van je hoofd maar niet vuil is Wat een ontgoocheling…zo dicht bij je eerste vaccinatie en in het zicht van de streep, verdwijnt-ie voor je neus…
  Maar…je blog heeft een nieuw jasje. Staat je hartstikke goed! Houd je taai *smak*

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat gaat er toch nog veel fout dat met wat zorgvuldigheid niet fout hóeft te gaan. Wel goed dat men overgebleven vaccin wegprikt maar beter tellen lijkt me niet zo moeilijk. Gelukkig kon het je gezellige dag niet bederven.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het klonk alsof je de hoofdprijs had gewonnen, maar toen net een cijfer verkeerd had… Jammer, maar volgende week een nieuwe kans.We verlangen allemaal op de vrijheid die dat vaccin ons gaat geven hè !

  Geliked door 1 persoon

 7. ja zeg, dat is pech hebben
  daar kijk je dan zo naar uit
  maar hé voor de rest had je een leuke dag toch, de ramen vuil gelaten en op fietstocht, zo moet dat 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een tegenvaller ,maar ja dat kan gebeuren als je van de reserve lijst opgepikt wordt.. Ik kreeg kreeg driemaal bericht dat ik op 8 april om 21.48 uur mijn eerste prik mocht halen: per brief ,per mail en van het gemeentebestuur… Ik vond dat wel overvloedig en dat late uur intrigeerde me ook. Ik had in die zelfde week een paar vreemde phishing mails gekregen . Voor alle zekerheid belde ik het telefoonnummer op dat op de brief stond en daar stelden ze me gerust .
  Zo reed ik om half tien ’s avonds naar het vaccinatiecentrum en ik was er bijlange nog niet alleen! Tot middernacht werd er geprikt!! En nu volgende maand op hemelvaartdag de tweede. Zouden we daarna echt op weg zijn naar de vrijheid!!?

  Geliked door 1 persoon

  1. Fantastisch dat ze alles op alles zetten op dagen dat er vaccin wordt geleverd. Chapeau voor de mensen. Maar de prikleveraars geven te vaak forfait….

   Like

 9. Dat is altijd vervelend, als je je ergens op verheugt, hoe gek ook, zoals je zelf al schrijft, dat je je verheugt op een naald in je arm, en dat het dan niet door gaat. Ik kan me herinneren dat ik als kind daar helemaal wanhopig van kon worden. Gelukkig hoeft dat niet meer. Goed te lezen overigens dat je echtgenoot weer hersteld is! Ikzelf kreeg gisteren mijn eerste prikje en heb nu behalve een pijnlijke linkerarm een zwaar hoofd en een snotkop. Maar dat gaat wel weer over. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Hopelijk snel terug beter!
   Ontgoocheling is moeilijk te verteren als de verwachting groot was. Maar ik leef op nieuwe hoop!

   Like

 10. Ik ben blij voor het uitstel dat je hebt gekregen… en verdrietig om het feit dat we slechts nog ‘nieuwe vrijheid’ kunnen krijgen als we meedoen.Voor mij zal geen nieuwe vrijheid wachten, maar wel een ander soort. Eentje waarin ik mijn eigen weg kan blijven volgen, op mijn manier. Dat zal offers vergen – maar zo zijn we allemaal bereid onze eigen offers te brengen voor onze eigen vorm van ‘vrijheid’…

  Geliked door 1 persoon

 11. Jammer van die uitgestelde prik, maat hoe onwezenlijk mooi is dit stukje geschreven! Topliteratuur, met zeven hoofdletters T.
  Een weekje is zo voorbij, blij dat voor jou die vrijheid lonkt!!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Streeploze ramen…ja dan wassen als de zon niet schijnt 😉
  Balen als je al zo dichtbij bent en het gaat niet door, maar een weekje is te overzien toch?
  Wel met plezier je blogje gelezen 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 13. En dat ze 1 te kort hebben ontdekken ze pas op dat moment? Al net zo’n idioterie als hier dus… wat een geklungel!
  Arme jij!!

  Knuffel vanaf hier dan…virtueel maar wel gemeend én coronavrij ook !

  Geliked door 1 persoon

 14. Wat een teleurstelling. En je zou dan net nog een ‘goede’ krijgen.
  Ik hoop dat het volgende week wel gaat lukken.
  Ik heb trouwens ook nog altijd mijn uitnodiging niet ontvangen. Mijn man mag 3 mei. Ik hoop dat ik ook nog in die week terecht kan, want dat is een ‘Pfizer week’ bij ons.

  Geliked door 1 persoon

  1. Blijkbaar ligt AstraZeneca momenteel stil wegens totaal gebrek aan leveringen en leveren ze nog enkel Pfizer? Hier is het vaccinatiecentrum maar 2 dagen in de week open, dat is toch geen goed teken?

   Geliked door 1 persoon

 15. O wat een enorme teleurstelling is dat zeg
  niet bij de pakken neerzitten nu , lap de ramen , en pak de fiets maar weer voor een mooi rondje
  houd vol en blijf gezond

  Geliked door 1 persoon

   1. dat is hier net zo hoor 🙂
    ja het was een mooie wandeling zo door de binnenlanden van Noord Holland en ook nog eens lekker weer , de vorm wordt zo alleen maar beter

    Geliked door 1 persoon

 16. Aw, ik begrijp je ontgoocheling! Ik vrees dat ik het er ook moeilijk mee zou hebben en me er waarschijnlijk erg over zou opwinden. Ik hoop dat ze je nog eens heroproepen, om het een beetje goed te maken! Veel sterkte..

  Geliked door 1 persoon

 17. Oh wat jammer. Ik voel me bijna net zo teleurgesteld als jij. Nog langer wachten op de vrijheid. Wel goed te horen dat manlief opgeknapt is. Hij heeft zijn eerste prik iig gehad.

  Geliked door 1 persoon

   1. Kan me goed voorstellen de teleurstelling. Vooral omdat opabaard er al een heeft gehad. Hier de echtgenoot heeft zijn eerste ook al gehad. Ik.ben nog niet aan de beurt. Hoop bij de volgende lichting te zitten.

    Geliked door 1 persoon

 18. Jemig, het is toch wat, dat een dag die zo mooi en zonnig begon, op zo’n sneue wijze kan eindigen. Ik heb echt met je te doen. Een schrale troost: ook voor mijn eega was gisteren geen prikje over bij onze huisarts. Zoals het nu lijkt, kan het best eens zo zijn dat zij pas ergens in de 2e helft van mei gevaccineerd wordt. Dus grote kans dat jullie samen toch net wat eerder ‘veilig’ zijn dan wij. Maar we blijven optimistisch! 🙂
  Fijne zondag verder!

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer voor je vrouw. Hier worden de prikken niet door de huisartsen gegeven, maar in een vaccinatiecentrum. Eens je mocht het gevoel van een mogelijke oplossing mocht smaken, wil je het volledig verorberen.
   Hopelijk kreeg je niet teveel of beter geen naweeën?

   Geliked door 1 persoon

   1. Hier is het vaccineren heel ingewikkeld georganiseerd. Ik ben bv door de huisarts geprikt, maar Aafje wordt waarschijnlijk door de GGD geprikt in een grotere priklocatie.
    De naweeën staan beschreven in mijn nieuwste logje. 😄

    Geliked door 1 persoon

 19. Ik klik leuk aan, maar ik voel de teleurstelling. Dit is wat ze hier en bij jullie misschien ook wel’Blij maken met een dode mus’noemen. Wat een debacle. Fijn dat je de onten dan toch nog kon afzwakken met een mooie serie. Die ik niet ken, bedankt voor de tio, al kijk ik netflix maar heel summier. ❤ Sterkte lieverd, volgende week echt! ❤

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.