Stille dinsdag

Druk kwetterende vogels en een ronkende afwasmachine verstoren de stille ruimte.

Straks komt Heer Bolle uit Nederland hierheen om onze zetel (bank voor de Nederlanders, want hij en bank komen samen uit het land) terug extra op te bollen. Broodnodig, want de harde metalen lat doet pijn aan de rug. Waar die oorspronkelijke vulling heen is, blijft me een raadsel, of er huizen muis-stille beestjes in het onderstel?

Manlief maakt zich nuttig als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. Ook ik heb me aangemeld, maar nog wachtende op de eerste oproep voor een administratieve job, vier uur rechtstaan is niet aan mij besteed.
We schrijven gisteren, de shift van man zit erop, nog een klein overuurtje wordt voorgesteld, no problem, niets bindt hem, goed teken dat alles daar vlot draait. Een overschotje AstraZenica wordt hem onverwacht aangeboden, hij zegt niet neen, net 65 is het sowieso nog wachten.
Nadat de nodige documenten zijn ingevuld, plant de dokter gedecideerd de spuit in de arm, en een half uurtje stoel-wacht-tijd later stort hij zich uitgehongerd op zijn voor de derde keer opgewarmde maaltijd.
In de namiddag trekken we richting zee, Oostende staat op de planning, zon en humeur stralen.
Net thuis overvalt manlief een serieuze dip, koorts, grieperig, lamlendig, te moe om broodnodige Dafalgan te slikken. Het vaccin doet zijn ding, besluiten we dus maar, optimist tot in de kist.
Na de onrustige nacht volgt nu een stille dinsdag, uitgeput slaapt hij de dag door en verplaatst schuifelend van zetel naar bank en eindeloos weer terug.
Vrienden, die hij de dag voordien bereidwillig wegwijs maakte in het centrum, appen hem dankbaar, gezond en wel. De gastheer ligt geveld. De dienst van vandaag is opgegeven. Andere katten worden gegeseld.

Een korte blik terug naar ‘zalige Pasen’, zo begroetten we elkaar in een ver verleden. De coole paashaas heeft her en der lekkernijen verstopt in de hof, de opbrengst wordt verdeeld over de kinderen, beloofd!, voor oma en opabaard dit keer géén overschotten. Of hebben we voldoende Coronakilo’s verzameld? Zijn visie dan…
Zoon speelt zelf voor paashaas met echte eitjes van eigen kweek. Ik sputter tegen, eieren genoeg in voorraad nu we net 10 dagen het kippenhok van de buur op reis verwennen. Hij dringt aan, schone dochter valt in.
Wat doe je dan als goedgemanierde mama? Dankbaar aanvaarden en ijverig op zoek gaan naar een vrij plaatsje in de overvolle koelkast.
In ‘wat doe ik hier in hemelsnaam allemaal mee’-gedachten verzonken open ik de doos…..het duurt even eer mijn euro valt…… Onze middelste, de ‘eeuwige vrijgezel’ …..91 gedachten over “Stille dinsdag

 1. ja wat zijn ze mooi hé die kleine opduwers , wat je zegt , een mooie pps vol met nostalgie
  als alles goed is , zal ik de wandeling vast en zeker genieten
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke manier om het kenbaar te maken 🙂
  En je man wordt hopelijk snel weer beter en kan anderen weer de weg gaan wijzen…
  Top dat jullie dat willen doen
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja hoor, hij is ondertussen weer aan de beterhand, maar had het toch flink te pakken. Ik wacht geduldig tot ik word opgeroepen. Wil het ook graag doen.

   Geliked door 2 people

 3. ojee last van het vaccin, maar normaal duurt het niet lang
  zo’n toffe originele huwelijksaankondiging! hopelijk kan het feestje doorgaan

  Like

 4. O zo leuk gevonden die trouw-aankondiging!
  Niet zo fijn om ziek te zijn na het vaccin, zoals jij het beschrijft is het ook hoe covid voelt. Maar dan twee weken aan een stuk. Hopelijk is uw halve trouwboek ondertussen al een beetje beter. Veel sterkte en hopelijk krijg jij nu ook snel je vaccin.

  Geliked door 1 persoon

   1. Gelukkig maar en ja iets heel mooi om naar uit te kijken. Alvast proficiat met het nakende huwelijk en veel geluk en een mooie toekomst voor het gelukkige koppel alvast!

    Geliked door 1 persoon

 5. Met een nieuw gevulde bank, kan hij ook daar rustig op liggen nu, OpaBaard dus, van harte beterschap! Dat hij snel weer op de been mag zijn!

  En wat leuk van je zoon en schoondochter, zoiets verwacht je niet van een koppel die nog gaat huwen, wel als er een baby op komst is eventueel, hahaha

  x

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn schoonmoeder heeft ook nogal last van die Astra Zeneca (vooral spierpijn die niet overgaat, na twee weken vaccinatie). Beterschap voor je man, en laat dit goede nieuws een serieus lichtpunt zijn. Proficiat!

  Geliked door 1 persoon

 7. Van harte gefeliciteerd met de verloving van je zoon. En wat een originele manier om dat te vertellen van hem en zijn lief.
  Hopelijk knapt je man snel weer op. Maar hoe vervelend het ook is, het is altijd nog beter dan echt corona krijgen. Hier is pas iemand van 62 jaar aan het virus overleden 😦

  Geliked door 1 persoon

 8. Het ene lichaam vecht anders tegen het vaccin dan het andere. Mijn dochter in de zorg kreeg van de eerste prik instant migraine-achtige hoofdpijn, bij de tweede gingen haar benen als lood wegen.
  Als een eeuwige vrijgezel zich zo wil binden kan het niet anders of het zit goed tussen die twee. Iets om naar uit te kijken!

  Geliked door 1 persoon

  1. We hadden niet direct verwacht dat hij zo ziek zou zijn. En blijkbaar heeft iedereen andere klachten. Als het maar werkt!!
   Het was inderdaad wel verrassend dat hij zich heel graag wil binden

   Geliked door 1 persoon

 9. Beterschap voor de gevaccineerde man, wat vervelend dat hij er beroerd van werd.
  Maar wat een leek vooruitzicht, een huwelijk, en al snel. IK hoop dat het tegen die tijd een beetje “normaal “kan.
  Mijn kleinzoon heeft al 2x z/n huwelijk uitgesteld en probeert het nu op 31 juli, we blijven duimen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze zien het heel kleinschalig hoor in juli. Een groot feest is (nog?) niet hoor nu.
   Manlief blijft aan de zetel gekluisterd voorlopig

   Like

   1. M’n kleinzoon had al plannen vóór corona, vandaar dat het grote feest al twee keer verschoven werd. Maar inderdaad, wie nu moet plannen weet dat het niet kan.

    Geliked door 1 persoon

 10. Gefeliciteerd met het aanstaande bruidspaar! Dat is nog eens een originele manier om het kenbaar te maken.
  Ik hoop dat je man snel opknapt. Lief dat jullie allebei vrijwilligers zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Gefeliciteerd! Wat een mooi nieuws omabaard! En zo apart gebracht.
  Oei, wat vervelend dat opabaard zo ziek is van zijn inenting. Ik wens hem langs deze weg een voorspoedig herstel.

  Geliked door 1 persoon

 12. Om mij heen hoor ik ook wisselend dat mensen last hebben van bijwerkingen van Astra Zeneca. Wat een originele manier om hun huwelijk aan te kondigen! Gefeliciteerd!

  Geliked door 1 persoon

 13. Eerst ‘oei’ voor de zetel, dan ‘oei’ voor man…
  Een overvolle koelkast, leuk dat je geen eten te kort komt.
  En een supermooie aankondiging!
  Lie(f)s.

  Like

 14. Proficiat met het aanstaande huwelijk van jullie middelste!
  Beterschap voor je man! Gelukkig hadden wij (man, zoon, schoondochter en ik) zo goed als geen last van het Astra Zeneca vaccin. In de (tandarts)praktijk (alle personeel werd gevaccineerd) hadden alleen de 2 jongsten griepachtige verschijnselen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Eerst maar het meest triviale: onze bank heeft een paar jaar geleden eenzelfde behandeling ondergaan. nadien was het weer een weldaad om er te zitten.
  Hopelijk heeft je eega niet te lang last van de vaccinatie. Ik mag mijn prikje zaterdagochtend halen, en ik hoop er helemaal geen last van te ondervinden. Mijn eega heeft zich intussen ook aangemeld om hier te helpen op de vaccinatielocatie.
  De eeuwige vrijgezel die gaat trouwen, die boodschap moet Pasen wel heel bijzonder gemaakt hebben. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is nu terug wennen aan een te volle bank, die mr Bolle heeft bijgevuld. 😦
   Ik hoop dat het vaccin bij jou zal meevallen, want voor mijn man toch geen evidentie, hij is er flink ziek van.
   De paselijke boodschap heeft gesmaakt, letterlijk en figuurlijk.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wat vervelend dat je man er zo ziek van is. Houd ‘m maar goed in de gaten.
    Dat maakt het vooruitzicht op de prik toch wat minder prettig. Maar een alternatief is er niet, corona is nog erger, denk ik dan maar.
    Beterschap voor je eega!

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo is het, hopelijk duurt het nu maar even. En de 5 mensen die deze dagen hetzelfde vaccin kregen, hebben geen klachten, dus paniek is nergens voor nodig.
     Ik duim zaterdag voor jou!

     Geliked door 1 persoon

      1. Geen idee, ik kreeg nog geen uitnodiging. Manlief moest normaal ook nog wachten. Ze zijn nu bezig met 70-75.
       Bij jou zijn ze duidelijk sneller 👍

       Geliked door 1 persoon

        1. Misschien hoor jij bij de mensen met onderliggende aandoening? Die krijgen hier ook voorrang. Ik hoop dat je je nu snel gerust gesteld mag voelen.

         Geliked door 1 persoon

         1. Nee, met mijn onderliggende aandoening heeft het niets te maken. Die hele vaccinatie campagne zit heel raar in elkaar. Ik zit in de groep 60-65 en Aafje in de groep 65-70. Omdat ik mijn prik bij de huisarts krijg, proberen we iig of Aafje zaterdag ook al een prik kan krijgen wanneer er over is. We zien het wel.

          Geliked door 1 persoon

          1. Ik hoop dat het lukt, zou wel een geruststelling zijn voor jullie samen.
           Elk land heeft een eigen strategie, waar je je best niet teveel vragen bij stelt. Er is zoveel dat ik vrij onlogisch vind….

           Geliked door 1 persoon

 16. van harte met het voorgenomen huwelijk van jullie eeuwige vrijgezel 🙂
  hopelijk is je man lief snel weer de oude
  ja een bank of een sofa kennen dat probleem , opeens zijn de zachte kilo’s er af
  zou ook wel mogen bij de coronakilo’s 🙂

  Geliked door 1 persoon

    1. Ja het was verrassend en het duurde even tegen ik het door had. Soms werkt mijn geest zo traag😉.
     Je zoon heeft er ook last van gehad, doet ‘deugd’ om lezen (je begrijpt me wel) want we beginnen ons hier wel wat zorgen te maken, hij is flink ziek. We leven op hoop van beterschap!

     Geliked door 1 persoon

 17. Gefeliciteerd met de verloving van de zoon! Ik hoop dat hij en zijn aanstaande een geweldig huwelijk tegemoet kunnen zien. En beterschap voor je echtgenoot. Sommigen merken niets van het prikje, anderen kunnen er serieus ziek van worden. Dat de malheur maar snel voorbij mag zijn.

  Geliked door 1 persoon

 18. De vulling van een zetel gaat na verloop van tijd “samenkoeken” en wordt alzo dunner en dunner. Tof dat jullie zo snel iemand bereid vonden om hem opnieuw op te bollen.
  De eieren komen met een erg fijne boodschap. Veel geluk aan het nieuwe paar, en proficiat!

  Geliked door 1 persoon

  1. MR Bolle is verbonden aan de meubelzaak in Nederland waar we de zetel kochten. Het is nu wel terug wennen aan het ‘harde’.
   De eitjes hebben gemaakt 😉

   Geliked door 1 persoon

      1. Die man is verbonden aan Natuzzi en werkt voor verschillende meubelwinkels. Hij doet ook België. Een heel toffe man! Die goed werk levert.

       Like

 19. Oh, dat laatste! Wat een verrassing en hoe origineel gebracht.
  Goh, ik hoor meer en meer mensen die last hebben van de naweeën van het vaccin. Veel beterschap voor Opabaard.
  Goed idee van de zetel. Wij zouden de onze ook eens moeten laten opbollen. Bij ons is het de zitting die aan één kant flink is doorgezakt. Komt ervan als je altijd op hetzelfde plekje zit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij lieten de rugleuning opbollen, maar eigenlijk mochten de zitplaatsjes ook. Maar nu vind ik de zetel weer ongemakkelijk zitten, moet terug wennen 😦.
   Omabaard is nog altijd flink ziek.

   Like

Reacties zijn gesloten.