Huisdier of knuffelbeer

De Photo Challenge bij Satur9 betekent een wekelijkse leuke uitdaging.
https://www.zonderdank.be/saturnein/2021/02/26/satur9s-30-weeks-photo-challenge-6/
Deze vind ik niet zo moeilijk, alleen……er is duidelijke keuzestress…..

Kies ik voor onze kater Poezewoef (ik geef toe, beetje vreemde naam) die vier jaar geleden stierf, 15 jaar onze trouwe compagnon. Hij was voorbestemd voor een vriend, en zou hier enkel een klein maandje verblijven tot hij groot en sterk genoeg werd, want zelf was ik geen échte of eerder écht geen poezenvriend. But ‘Times they are a’changing’ (B Dylan) en de beetje schuwe kater kreeg hier een warme thuis – sorry vriend-, broertje ging naar zoon 1, mama woonde bij zoon 3.
En zo blijven we één grote familie.
Dat er geen nieuwe kat komt, heeft enkel te maken met onze grote uitjesdrang, telkens de buurvrouw optrommelen begon op ons (niet op haar) te wegen. Wie weet later, als we meer aan huis gebonden zijn? Zeg nooit nooit.

Of kies ik voor de echte knuffel-Beer? De hond van zoon 2 en ik besluiten vlotjes elkaars knuffelcontact te worden, zijn krulletjes voelen lekker warm en zacht en hij installeert zich graag uitgestrekt over mijn benen heen, ik kan geen kant meer op, verplichte rust, niet on-leuk. Zijn naam is Beer, een echte knuffel-Beer dus. De foto is een beetje vaag, (foutje van de fotograaf, ik pleit onschuldig), maar dat hij geniet is meer dan duidelijk. En mijn vrolijke blij-zijn heb ik er hier voor publicatie af geknipt.

Maar dé grote knuffelbeer blijft kleinzoon 4. Zeg nu zelf, hier smelt je toch? En dit niet enkel bij de hete temperaturen van de vorige zomer.

39 gedachten over “Huisdier of knuffelbeer

 1. Hahaha: die slapende Beer op schoot. Zo kom je niet meer van de bank af (-:
  Je hoeft niet te kiezen, je “neemt” ze gewoon alle vier. Natuurlijk mag je je voorkeur hebben, en die van jou gaat – volgens mij – naar je allerliefste kleinzoon ♥
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig hebben we nog meer knuffies dan alleen de kinderen, die nu op afstand blijven. We halen het in met de kleintjes, maar meer dan ooit met Pluis, die hier warm en aanhalig haar aai komt halen en letterlijk de leegte vult. Wat een prachtige knuffelbeer, ooit mijn droom als ik alleen ben. Of dat samen met Pluis kan weet ik niet. Dat wijst later wel uit. ❤ Veel knuffelen waar het mag en kan Lieve ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Zoonlief heeft 3 katten en 3 honden, de katten slapen tegen de warme vacht van de honden aan, en leven vooral niet als kat en hond samen.
   Dus dat zal zeker lukken.

   Geliked door 1 persoon

  1. Is er niet ergens een regel dat we het met één knuffelcontact moeten stellen tegenwoordig? Ik lap de regels graag aan mijn laars;

   Like

 3. Ach,wat zegt een naam, poezewoef past eel in het rijtje namen van onze eerste poes van jaren geleden “maddog”, ook niet echt voor de hand liggende poezennaam.
  Maar jouw knuffels zijn allebei schattig, Gelukkig hoef je niet te kiezen en mag je ze allebei op z’n tijd knuffelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt voor dit moment zonder twijfel de juiste keuze gemaakt. Zonder meer de keuze die ik ook gemaakt zou hebben. Beer de knuffel-beer-hond zal zich vast nog vele jaren lekker op je schoot willen nestelen om zich lekker te laten kroelen en strelen. Hoe lang je kleinzoon dat zal gedogen is maar de vraag … 😉
  Maak er een mooi weekend van!

  Geliked door 1 persoon

 5. moeilijk kiezen dus tussen al die fijne knuffels
  maar je nam de juiste keuze , dat is zeker
  de hond denk ik op 2 en de herinnering aan de kat op 3

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.