even (s)lenteren

De sneeuwweek laat zijn sporen na, jammer genoeg geen witte meer….. Dit is de geplande wandelweg, Ik kan kiezen, 5 km terugkeren of er dwars doorheen, er is geen ontkomen aan, de keuze is snel gemaakt, zzzzap, zzzzzap, de schoenen – gelukkig ben ik geen hoge-hakken-type- krijgen achteraf een flinke oplapbeurt. Met een hele tube schoensmeer zijn ze weer toonbaar.


Maar dit fijne lente-intermezzo is ook graag meegenomen. ik weet het, een beetje te vroeg, maar dat maakt het genieten er niet minder om, én ondertussen schuift de winter op en staan we op minder dan een maand van het prachtig ontluikende, meest kleurrijke seizoen van het jaar. De lente waar ik in het verleden telkens naar aftelde, omdat het nieuw actiever leven beloofde…. Nu blijft de vraag in hoeverre we onze steeds opschuivende vrijheid (stap voor stap, maand per maand…) terug kunnen genieten. Geregeld overvalt een moe-deloosheid me, nieuwsberichten worden geskipt, het gaat allemaal zo e.l.l.e.n.d.i.g traag. Plannen maken is moeilijk. Onze voucher richting Zeeland is reeds drie maal vernieuwd, telkens met meer opleg. Dat dit binnenkort de vierde keer gebeurt zit er heel dik in.
De vaccins die even dé oplossing en hét lichtpunt leken, bereiken ons met mondjesmaat. Daar waar landen erin slagen miljoenen mensen te beschermen, pakken wij uit met minder dan 4 %.
Ik zie opbeurende kleur in de hof, de nieuwe bolletjes doen wat van hen verwacht wordt, ik volg ze op, millimeter per millimeter, en ben trots op mijn dappere maatjes.

De fietsen staan klaar, vele kms erbij straks op de teller!, we maken er een mooie dag van. Onze net uitgepluisde route passeert een ijsboederij, hoe toevallig kan genieten zijn! En nog meer toevallig is dat ook vrienden de weg daarheen wellicht zullen vinden. Dat ons bij ijskoude smaakjes in de warme zon een fijne (tja, rechtstaande…) babbel wacht.

Een ruiker tere bloemen in huis als bewijs van….

81 gedachten over “even (s)lenteren

 1. ja ik ben blij dat ik die 2 boekjes tegen kwam
  mooie gedichten
  de prenten zijn geschilderd met de mond of met de voet

  ja pakje kwam vlot en ik deed een wandelingetje , langzaam de conditie weer opbouwen

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit was een dag om te zoenen, om in te lijsten! Ik kan me niet herinneren dat ik zo vroeg in het jaar in korte mouwen en korte broek heb gefietst. Om eerlijk te zijn, ben ik in lange broek vertrokken en kwam ik in de korte variant terug.
  De wandelpaden in de polder zijn bagger. Gisteren liepen er twee mensen op spierwitte sneakers voor me. Ze keerden snel om 😀 😀 Jij loopt gewoon door. Bikkel!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben dan ook geen witte sneakers rijk😉.
   Voor korte mouwen vond ik het nog iets te fris, maar de jas ging uit bij onze 40 km tocht.
   Maar ik denk niet dat we jouw tempo aanhouden 😉

   Like

 3. Het was wel heel modderig daar, maar een dappere dodo als jij laat zich dan toch niet weerhouden. Het weer was heerlijk. Deze namiddag zat het strand hier goed vol, het leek wel zomer.
  Hopelijk kan je snel weer naar Zeeland! Mijn dochter zou graag begin april naar mij komen op mijn verjaardag. Ze nam al een dag verlof. Nu maar duimen dat het zal mogen…🤞

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop en reken erop dat de grenzen snel terug open gaan. Kan je dochter geen papier krijgen om de grens over te steken om naar haar moeder te gaan?

   Like

   1. Neen, is geen essentiële verplaatsing… tenzij ik mantelzorg zou nodig hebben… Gelukkig is dat nog niet aan de orde. En ze doen echt veel controle. Had drie weken na elkaar controle. Twee keer bij de grens en één keer onderweg in België. Dan moet ik mijn ‘verklaring op eer’ tonen en het bewijs van mijn werkgever of de kopie van mijn moeder haar paspoort. Dat zijn ook twee verschillende verklaringen op eer. Wat een papierwinkel. Ik durf ook enkel de kortste weg te nemen en dus zeker geen ommetjes te maken naar familie of vrienden. Erg eigenlijk, nu ik het hier zo opschrijf. Een verklaring op eer… dat op zich klinkt al zo vreselijk.

    Geliked door 1 persoon

    1. Er wordt vaag over gesproken dat de grenzen terug open ‘moeten’ binnenkort. Soms waan ik me echt in een politiestaat met die verklaringen op eer…..

     Like

 4. Jij hebt een topdag gehad inclusief vieze schoenen. Hier gaan de coronacijfers in de verpleeghuizen drastisch omlaag doordat veel kwetsbare ouderen gevaccineerd zijn. Bemoedigend. In Engeland en Schotland dalen de corona besmettingen ook behoorlijk en weer mede doordat daar al heel veel mensen gevaccineerd zijn. Al duurt het lang bij jullie er is licht aan het einde van de tunnel.

  Geliked door 1 persoon

   1. Daar ben ik eerlijk gezegd niet van op de hoogte. Wat ik wel weet is dat de leveranciers niet alle afspraken nakomen. Het lijkt daar ook een beetje crimineel te gaan.

    Geliked door 1 persoon

 5. De zon schijnt, jas mag los, krokusjes en sneeuwklokjes, modder aan de schoenen (ik ook vanmiddag 🙂 ) en in Balloo (Drenthe) is een piepjonge ram aan het verwekken geslagen en lopen er nu tot verbazing en misschien ook wel schrik van de herder van de schaapskudde 20 lammeren rond. Nu nog even C. verslaan, of in elk geval beheersbaar maken, en een schitterende zomer ligt in het verschiet. In Zeeland of waar dan ook. (Ik wil graag weer eens naar Limburg en naar Veurne.)

  Geliked door 1 persoon

  1. Nu al 20 lammeren? Die ram was wel heel actief. Hopelijk gaat het niet meer winteren voor de beestjes.
   Hopelijk mogen we weer snel de grenzen over en gaat alles terug open, jij richting hier, wij richting jullie.

   Geliked door 1 persoon

 6. De overgang van -2 ºC naar +16,5 ºC was groot. Als het sinds die overgang grijs en regenachtig was geweest, dan was het gruwelijk geweest. Maar met zulk lekker voorjaarsweer is het goed te verteren, vind ik.
  Zo lekker en gezellig als de dagen afgaand op jouw schrijvend daar ginds zijn verlopen, zo was dat ook hier het geval met korte fotokuiertjes. En zo zullen we voorjaar en zomer waarschijnlijk toch ook dit jaar weer dicht bij huis doorbrengen, Lieve, zo lang ik niet gevaccineerd ben, houd ik het ’t liefst rustig en veilig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp je perfect. We zetten al onze hoop op de vaccinatie. Maar deze gaat hier ontzettend traag vooruit. Aan dat tempo moeten we nog een paar jaar wachten vrees ik. Maar de lentezon kunnen ze ons niet meer afnemen. Die toonde zich van zijn heerlijkste kant vandaag.

   Geliked door 1 persoon

   1. Hier was de zon vandaag minder prominent aanwezig, maar desondanks heb ik een gezellige fotokuier gehad met mijn fotomaatje vanmiddag. Ik heb we er al helemaal op ingesteld om van dergelijke uurtjes nog meer te genieten dan anders.
    Morgen nog een voorjaarsdagje, daarna lijkt het hier weer wat af te koelen naar normalere temperaturen voor de tijd van het jaar.

    Geliked door 1 persoon

 7. Een klein beetje “gestolen” lente moeten we natuurlijk van genieten. Even alles vergeten en alleen maar genieten van die paar dingen die gelukkig nog wél kunnen. Tja, die smerige schoenen moet dan maar even, weegt niet op tegen een heerlijk ijsje en een gezellig praatje.

  Geliked door 1 persoon

     1. Bij mij in de straat wordt nooit gestrooid en dat betekent dat dikke ongelijke bevroren sporen krijgt op de parkeer[plekken. Als het niet écht nodig is ga ik geen risico nemen op een slippartij .En met de sneeuwlaarzen lopen ging nogal moeizaam, en in deze tijd wil je niet een extra risico lopen om de ziekenhuizen te belasten dus ik was erg veel thuis tot de sneeuw weg was. Toevallig was ook Inge een weekje weg dus al met al was het wat minder.

      Geliked door 1 persoon

 8. Wat een heerlijk weer hè. Een mens fleurt er helemaal van op. Maar hier ook, ondanks de zon, nog veel modder tijdens onze fietstochten.
  Ik heb al twee VdV’s geboekt voor april. Het moet kunnen tegen die tijd. Het MOET!

  Geliked door 1 persoon

    1. Ja dat is een groot voordeel. Daardoor kan je risico nemen. Ik duim voor jullie. En een last-minute zal hier bij goed weer ook wel aan de orde zijn.

     Like

 9. Slenteren doe ik ook wel langs de vele winkels waar ik nu toch wel graag eens naar binnen zal mogen maar niet op een tijdslot zoal dat heet. Er zijn nog steeds ouderen die niet internet bankieren en dat is wat men helaas veel vergeet. Zij vragen niet naar de reden waarom men het niet doen of kunnen. En dat maakt mij soms zo erg kwaad dat ik gewoon maar lekker de natuur in gaat. Daar bezitten we vrijheden en kunnen doen wat we willen zonder ons te houden aan regelingen die slechts onze energie verspillen. Wij zijn al jaren niet echt op vakantie geweest maar dagjes uit is voor ons in de natuur te zijn ook wel een feest.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoorde dat jullie de winkeltijd nu moeten reserveren. Lijkt me niet simpel en zeker niet voor mensen die niet op het net zitten.
   Hier kan winkelen gelukkig nog vrij.
   Ons boos maken heeft geen zin, maar kan toch even opluchten. Net zoals de natuur

   Like

 10. lekker modder paadje 🙂 , maar je nam de hindernis , het schrok je niet af , klasse
  ja afwachten is het en blijft het voorlopig nog
  mijn wandeldagen in Zeeland en op Ameland houd ik ook te goed 😦
  zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

   1. ja de wereld is klein , ik wandel het Nederlandskustpad deeel 1 , vorig jaar kon niet 😦
    ben het jaar er voor gekomen tot Vrouwenpolder , vandaar zou ik verder tot Goedereede

    Geliked door 1 persoon

 11. Ik hoop dat jullie snel eens kunnen uitbreken! Iedereen heeft er zo’n nood aan! Maar soms denk ik dan tevens aan mensen die op een klein appt wonen en de middelen niet hebben om er eens een paar dagen tussen uit te knijpen. Maar goed, dat is dan weer dat hypergevoelige kantje van mij. Dat het weer er zoveel mooier is op geworden, betekent heel veel, ik denk dat iedereen toch een paar graadjes vrolijker wordt! En nu hopelijk snel een vaccin. Groetjes en veel moed!

  Geliked door 1 persoon

 12. Terug naar de modder. Hopelijk niet teveel regen de komende weken zodat het toch een klein beetje uitdroogt, ik heb het gehad met in de modder ploeteren.
  Mijn fietsseizoen is officieel begonnen! (hoewel ik nog wel wat kou/slecht weer verwachten er dus ook nog wel een dip volgt, ben ik redelijk zeker van)

  Geliked door 1 persoon

  1. OH van die dippen die er nog aankomen ben ik ook vrij zeker. Het is nog geen lente. Maar we kunnen er nu wel van dromen. En wat we hebben nemen ze ons niet meer af.

   Geliked door 1 persoon

 13. Zo’n lekker ijsje zou ik ook niet aan mijn neus voorbij laten gaan hoor! Verder ben ik het met je eens dat je er af en toe moedeloos van wordt, nu al een jaar zitten we met dat rotvirus. In de lente en zomer kunnen we hopelijk weer meer en eind van de zomer is misschien iedereen gevaccineerd. Maar of het ooit weg zal gaan?

  Geliked door 1 persoon

 14. Als je kijkt naar de dingen die nog wel kunnen valt het nog mee…wandelen en fietsen zijn dat ook weer volop aanwezig en wat heerlijk met de lentezon…ook al is het nog winter 😉
  En zeeland komt ook wel weer 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 15. We kunnen weer buiten en daar ben ik ongelooflijk blij om. Het betekent wandelen met geliefden, vrienden en kennissen. Beperkte groepjes, dat wel. Maar er is opnieuw contact. Ondanks de ellendige situatie probeer ik er te allen tijde het beste van te maken. Het is nu eenmaal wat het is.

  Geliked door 1 persoon

 16. Vroeger zei men dat februari enkele zomerse dagen kan hebben. Dat is dus duidelijk zo dit jaar. Na alle duistere dagen en dat C virus herleeft een mens met die vroege lente. Aan een ijsje ben ik nog niet toe maar dat komt wel.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.