In het kader van….

……………. ‘kader in kader’ van de Photochallenge bij Satur9 waag ik een poging met vrije interpretatie. Nog steeds ben ik enkel in mijn dromen de trotse eigenaar van een deftig fototoestel.
Wellicht uit angst de moeilijke trucen van de kunstige foor nooit echt door te hebben en het kostbare toestel in een hyperbolische vlucht de oneindig lege ruimte in te zwieren ….
De simpele smartphone moet de klus dus klaren.

De winter trakteert ons geregeld (alvast meer dan vorig jaar) op een portie wit goud, als koning blijft hij altijd dé inspiratiebron. Dan gaan mijn smartphone en ik tegelijkertijd in overdrive en toveren we foto na foto na foto, te donker, te wazig, te klein, te bibberig door bevroren handen, te nonchalant, teveel tegenlicht, maar altijd overgoten met de nodige portie nostalgie. Kiezen wordt dan lastig, dus beslis ik kader (foto) in kader (foto) te maken, meer nog, het resultaat krijgt een ereplaatsje op m’n denkbeeldige witte muur.

kader in kader

Wandelen in de sneeuw zorgt voor rust in het hoofd, zorgen smelten als sneeuw voor de zon, zwarte sneeuw blijft overaltijd ontkend, sneeuwballen worden voorlopig nog grondig ontsmet, let it snow, let it snow, let it snow.

48 gedachten over “In het kader van….

 1. dank je voor de felicitatie
  alles wel bij het onderzoek
  had 3 x een kleine OP om een stukje huidkanker weg te halen , en dus zei de dermatoloog , om het half jaar controle
  inderdaad die watersnood ramp is aangrijpend om te zien 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. Sneeuw is ontzettend mooi. Maar ik vind er maar niets aan om er door te wandelen. Maar ja, ik ben geen wandelaar he. Maar het levert heel mooie plaatjes op en ik zie de kinderen graag spelen in de sneeuw. Dat zou ik dan wel heel leuk vinden om mee te doen om een sneeuwman te maken, of een sleetje trekken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Maar nog veel belangrijker dan een dure camera én technische “know how” is het “het oog van de fotograaf”. Je moet oog hebben voor het plaatje, dat kan de duurste camera vervangen. Met een sneeuwfoto kun je het bij mij al helemaal niet fout doen!

  Geliked door 1 persoon

 4. toch mooi sfeerbeeld, kadertje in kader
  herkenbaar, over de camera, ik ken er technisch ook weinig van, wou vooral een camera die redelijk goed kon inzoomen om de beestjes vast te leggen 🙂
  ik ken al de mogelijkheden totaal niet en als ik me er in verdiep ben ik het zo weer vergeten haha
  verder wil ik ook gewoon foto’s nemen als ontspanning en niet steeds moeten denken hoe of wat

  wandelen brengt altijd rust in het hoofd
  mooi geschreven, dat talent heb je zeker

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij neemt héél mooie foto’s. Doe je het dan zonder noodzakelijke kennis van het apparaat? Dan wil ik dat merk wel eens weten 🙂

   Like

 5. Een mooi plaatje heb je gemaakt. Ik gebruik ook alleen de smartphone. Wel minder kwaliteit dan een echte fotocamera maar goed genoeg voor wat ik met die foto’s doe.

  Geliked door 1 persoon

 6. Aan foto-opdrachten waag ik me niet. Mijn gevoel voor fotogratie is niet ontwikkeld. Van trucages op/met m’n mobiel houd ik me verre. Wat ik wel goed kan, is foto’s van anderen beoordelen en ik vind de jouwe bijzonder goed geslaagd! Zeker door voor zwart/wit te kiezen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ken er ook niet veel van hoor. Persoonlijk vind ik de foto te donker. Maar het ging niet om een fotowedstrijd he. Het was leuk om wat te spelen. Dank je wel.

   Like

 7. ik ben aan deze nog niet toegekomen maar jij hebt het goed opgelost…. enne

  ken je de spreuk “de mens lijdt het meest door het lijden dat ie vreest?” ….
  – – – Nog steeds ben ik enkel in mijn dromen de trotse eigenaar van een deftig fototoestel.Wellicht uit angst de moeilijke trucen van de kunstige foor nooit echt door te hebben en het kostbare toestel in een hyperbolische vlucht de oneindig lege ruimte in te zwieren – – –
  Op zo’n camera zit ook altijd nog de automatische stand… ideaal om mee te beginnen en van daaruit verder te ontdekken wat er kan…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ik weet het, maar dan is het natuurlijk veel geld om enkel de automatische stand te gebruiken. Zelf dokter ik het niet zo graag uit, wel onder begeleiding, misschien – als het ooit terug mag en kan- ga ik cursus volgen?
   Maar…..de wonderen zijn de wereld nog niet uit hoor.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik zou veel kunnen leren van jou en andere bloggers, maar we wonen beetje ver. Wat niet is, kan nog komen. Ik heb nog veel tijd (hopelijk)

     Like

   1. ere wie ere toekomt
    je bent met tekst echt een kunstenaar
    ja toen was ik nog gezond , kon de hele wereld aan , een 2 jaar later was het gedaan
    maar ben tevreden hoor
    fijn weekend groet

    Geliked door 1 persoon

 8. Ik vind het al knap dat je een kader in een kader kan maken.Zou niet weten hoe dat moet!

  Like

  1. Dat heb ik gedaan met Photoshop. Twee eigen foto’s genomen en een letterlijk kader in kader gemaakt. Niet moeilijk hoor, maar wel plezant.

   Like

 9. Ik vind het een mooie, subtiele keuze. Het is bijna een zoekplaatje. 😉
  Sneeuw … als je eens wist hoe ik daar intussen naar verlang. Maar voorlopig hebben we hier al dagenlang alleen maar regen. vandaag intussen alweer 17,5 mm. Voeg daar alle ellendige nieuws bij, dan zul je begrijpen dat mijn stemming wel eens beter is geweest.
  Maar ik blijf hoopvol, februari moet nog beginnen … wie weet, misschien wordt ’t nog wel wat.
  Goed weekend!

  Geliked door 1 persoon

  1. Een zoekplaatje voor de lezer, een doeplaatje voor mezelf.
   Hier beloven ze dit WE weer sneeuw, ik duim voor jullie, zoveel noordelijker, ook!
   De voorbije regen waadden we hier ook geregeld door de plassen. En dat is winterweer dat mij (en jou!) niet ligt.
   Ondanks alles, een fijn WE voor jullie.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.