Koffie of thee

De creatieve Satur9-dame lanceert een nieuwe Photo Challenge, dertig weken lang, dertig foto’s rond een opgegeven thema, dertig bijhorende schrijfsels.
Dertig weken ver…… tegen dan zitten we al diep in de zomer, wie weet vaccin onder de huid, genieten we terug een terrasje met ijsje en vrienden en zon met fris gekapte lokken? Dromen zijn niet altijd bedrog.

Gisteren viel de onverwachte brief van een medeblogger uit een ver land in de bus, altijd fijn om op een rustig plekje te lezen. Samen met het leuke kaartje met hond met hoed met bloem met blad valt het theezakje uit de omslag.
Hierbij een kopje warme thee om de koude winter te trotseren“.

Dat hete kopje lekkers heb ik deze middag graag geslurpt, terwijl de regen winderig klettert tegen het raam. De hof ziet er troosteloos nat en grijs uit.
En wat de gulle gever niet besefte, gebeurt, inspiratie bij de opdracht borrelt. Dankjewel K!

58 gedachten over “Koffie of thee

 1. Een klein gebaar is vaak een grote geste! Wat lief! Ik ga ervan uit dat jullie na die ene grijze dag die wij ook hadden, 2 dagen heel mooi weer hebben gehad? Blauwe luchten en zo?

  Zo gaf ik mijn voetbalplaatjes die weer zijn, aan kleine jongen met zijn mama die zijn fiets ging pakken, hij keek mij ongelovig aan, terwijl zijn mama stond te lachen en knikken dat het oke was, hahaha Zo lief.

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah oke, van de sneeuw! Ja, mijn kleinzoon is er nog te jong voor nu, dat komt later wel, gezien papa gek is op voetbal, hij zit er ook al op, maar nog geen 3 jaar oud, dus die plaatjes geef ik nu nog weg, en niet aan de jongens die bij de deur staan, maar altijd aan diegenen die er niet voor staan, of in de winkel al 😉 Soms neem ik ze gewoon mee naar huis en deel ik ze later uit aan de kinderen in de buurt.

    Geliked door 1 persoon

 2. Voor mijn verjaardag ontving ik twee zakjes geurende thee en een reep chocolade. Het volmaakte recept!

  Like

 3. ook dit jaar een jaar met vreemde wendingen nog denk ik, we zijn er nog lang niet
  leuk zo’n attentie en dan nog uit den vreemde 🙂

  Like

 4. Leuk zo’n verrassing per post uit een ver land, al helemaal omdat je tegenwoordig bijna geen post ontvangt!

  Like

  1. Zelf blijf ik -dapper- papieren kaartjes versturen voor verjaardagen. Iets leuks op de kast is toc anders dan een mooi beeld op het scherm?

   Like

 5. Een flinke opdracht die satur9 zichzelf opgelegd heeft. Kon je zomaar eens zonder inspiratie zitten. Inspiratie is overal vandaan te halen trouwens. Wat een theezakje al niet kan doen. 😉😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij gebrek aan inspiratie zal ik passen, voor druk ben ik te oud 😉 geworden.
   Die post zorgde nu onverwacht voor een blogje.

   Like

  1. Kleine attenties, groot plezier.
   Ik zie wel welje uitdaging me lukt, en dan vind ik het leuk. Maar voor verplichting ben ik te oud geworden 😉

   Like

 6. Dertig maal bloggen rond een opgegeven thema, ik weet niet of ik dat wel zou kunnen. Als ik daaraan mee zou moeten doen, dan zou ik echt een aantasting van mijn vrijheid vinden. Daar zou ik meer last van hebben dan van de avondklok, die hier vanavond om 21:00 uur is ingegaan.
  En als ik daar dan ook nog verplicht thee zou moeten drinken, zou het helemaal erg worden. 😉
  ’s Middag drink ik meestal kruidenthee, maar als de dag niet met koffie begint, ben ik naar alle waarschijnlijkheid ziek. Ik kan me dan ook niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er is geen enkele verplichting uiteraard, eigenlijk is het een photo challenge. Maar wees gerust, ik voel me vrij en kijk wel hoe volhardend ik ben😉.
   Deze titel was trouwens ‘thee of koffie’.

   Geliked door 1 persoon

  2. Oh Jan, het is een foto challenge, dus wat mij betreft moet er niet iedere keer een verhaaltje bij. En wat evenzeer mij betreft, hoeft niemand de volle 30 weken mee te doen, als hij of zij dat niet wil. Volledig eigen keuze, volledig doen waar je zin in hebt. Ik ben zo niet voor dwang, maar ben helemaal voor no stress en take it easy 🙂

   Geliked door 2 people

 7. Wat een lief gebaar. Heerlijk om aan een opdracht mee te doen. Altijd goed voor inspiratie, maar zo’n lief bericht door de brievenbus ook, dat blijkt wel weer. ❤ Da's ook Troostthee 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. ik heb het een tijdje geprobeerd om ipv koffie thee te nemen , nee zal het niet worden
    voor die ruwe bergen had ik als ik jonger was wel willen kijken
    maar de politiek en zo zij de religie er op na houden stuit mij tegen de borst
    ja de mooie tijd van de flowerpower 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.