Dankbaar

Leuk kaartje in de bus

De kaartenmuur blijft hier nog even ongeschonden staan, lichtjes laat ik nog niet gaan. Wensen van her en der en ver, met bloemen of met ster, vrolijk en lief, poëtisch en speels, klassiek en alternatief, winkel-gekocht en zelf gemaakt, door mij gesmaakt met woord dat raakt.
Als al die mooie wensen waarheid worden, wacht me een gewéldig jaar, zomaar een gebaar met fijn gevoelige snaar. Ik kan niet wachten om het te beleven, de tijd de kans te geven, in dromen weg te zweven. De eerste dagen waren grijs en hét bewijs van winterslaap met veel gegaap, want de zon is op rust en toont geen levenslust.
En net op het moment, dat dit kaartje me verwent, laat ik stapel borden vallen, met schetterende knallen, een massa scherven, die het huis doorzwerven, ze beloven veel geluk, ben toch wat van mijn stuk, maar scherven brengen ……… geluk!63 reacties op ‘Dankbaar

 1. Werkelijk een sprankelend schrijven. Ik gun je alle scherven én geluk van de wereld. En anders dagdromen we erover.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. ja een mooi stukje Amsterdam aan de Amstel
  m’n longemfyseem en dit weer gaan slecht samen gggrrrr , komt wel weer goed
  ik heb heel veel geduld

  Geliked door 1 persoon

  1. Volgens wabi sabi had ik wellicht beter de brokken gelijmd, en de naden met goud geverfd. Maar er waren teveel splinters, dat krijg je nooit goed 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. Ook hier staan de stukjes nog op tafel al heb ik er de echte kerst uitgehaald…en de kaarten blijven ook nog even.
  Nog wat gezelligheid over…wat ik nog niet los kan laten.
  En mozaiken niks voor jou ?
  Met plezier je blog gelezen…schrijven kan je in ieder geval mooi
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is helemaal een mooie start van het nieuwe jaar! Ik wens dat alle wensen gemaakt op de scherven van geluk uit zullen komen, blijf dus vooral dromen!

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel mooi stukje, dit.
  Ook bij ons blijft het kaartjesraam (bij ons plakt alles aan een venster 🙂 ) nog even blinken in volle ornaat. Deze boodschapjes van hoop en moed geven steun in bange dagen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een heerlijk opgewekt schrijven. Jammer van de borden en de rommel. Je komt vast nog ergens scherven tegen maar dat vindt je vast niet erg, scherven van geluk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Je tekst is weer mooi, maar ach … wat een sneu einde van je borden. Hopelijk brengen ze inderdaad veel geluk.
  Ik hoop dat je snel nieuwe vindt. En nog meer hoop ik, dat het eten er in de toekomst maar prima van mag smaken.

  Geliked door 1 persoon

   1. wat ” normaal ” is heb ik nooit geweten 🙂
    ja ik had een pracht tijd in Canada en zeker voor de natuur en de ruimte had ik er graag gebleven
    maar er kwamen wat zaken tussen , wilde eigen boerderij , maar dat ging weer niet door , m’n vader hier erg ziek 1+1=5 ik terug thuis

    Like

 8. Ik hoop het van harte. Wat me opvalt is dat veel mensen op een goeie manier optimistisch zijn nu het nieuwe jaar is begonnen. Alsof met 2020 iets is afgeschud. Ik voel het zelf ook. Dat daarbij een heel servies aan diggelen gaat is misschien ook weer niet nodig, maar zoals die beroemde 17e eeuwse haiku luidt: Een gebroken bord/Ogen groot van ontzetting/Glimlach dan – geluk. 🙂

  Geliked door 2 people

   1. Nee hoor, niet te uitbundig wat mij betreft. Dat die borden stuk vielen was natuurlijk grote pech. Maar de achterliggende boodschap vind ik opwekkend. Enneh… die haiku… ik moet bekennen dat ik hier een beetje ondeugend geweest ben. Beroemd en 17e eeuws is-ie zeker niet en de auteur ervan laat ik blozend maar even in het midden. 🙂

    Geliked door 1 persoon

 9. O ja lichtjes en lieve kaartjes, die mogen nog even blijven als de dennennaalden allang bij elkaar geveegd zijn, práchtig.
  En als we het geluk een handje moeten helpen dan moet dat maar. , ik doe mee, brak twee likeurglaasje die zestig jaar in mijn bezit waren. Gelukkig drink ik nooit likeur .

  Geliked door 2 people

   1. Henk en ik wonnen toen we elkaar nog niet zo lang kenden op dansles een dertigdelig glasservies op een feestavond met een tombola. . Alleen van de (te) kleine wijn- borrel- en likeurglaasjes alles op een sierlijk voetje, had ik er nog een aantal omdat die de laatste dertig jaar niet meer gebruikt werden. Als de scherven écht geluk brengen laat ik de resterende glaasjes ook maar stukvallen;-)

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.