Elk nadeel heb se voordeel

Het vieze C-beestje blijft halsstarrig onderwerp van de dag op het journaal. Het gaat (te?) langzaam de goede kant uit met de besmettingen, er wordt gewag gemaakt van een vaccin, meerdere zelfs, maar liever wacht ik ‘geduldig’ af, de tijd zorgt voor de goede raad en we zien wel wat de toekomst in zijn verrassend petto heeft.

Toch vallen er – ik geef toe, énkel voor mij persoonlijk! Een mens mag al eens egocentrisch zijn- een paar aangename kantjes te bespeuren.

Zoon en schone dochter vertrokken niet op onbestemd avontuur naar het andere eind van de wereld. Hopelijk krijgen ze de smaak te pakken van het gezellige nest in het bos. En komt voor één keer van uitstel afstel. Ik vind het gewoon super leuk hen in de buurt te weten, ook al blijven er nog 100 kms te overbruggen. Een peulschil in vergelijking met de gevreesde 24 vlieguren.

Schaar, lijm, papier en verf, meer is niet nodig om ons huis op te fleuren. Je op vakantie wanen in eigen woonst, heerlijk!, kamer(tje)s krijgen een nieuwe speelse look, na vele jaren van sobere tinten. Ik kies en keur, manlief plakt en knutselt, het resultaat stijgt -telkens opnieuw- boven alle verwachting uit.
Happy colours in onze eigen bubbel.

De kleinzonen zijn net beatletjes. Kappers blijven gesloten, haren groeien tot stevige bossen, ik loop niet zo hoog op met brossige kopjes, maar dit had je uiteraard al door.

In november heb ik gestapt naar Oostende en terug, mijn App als stille getuige, niet altijd evident voor mij. We genoten ook nog vier 50km – fietsdagen, enkel het terras ontbrak, maar we hebben vooral een fijne neus voor ijs- en smoutebollenkramen.

De 2021-wensen zijn geschreven. Kaarten maken is een leuke hobby, adressen schrijven kent hier te vaak eindeloos uitstel. Dus vat ik de koe bij de horens op deze koude, grijze, vrij(e)dag en een stapeltje eigen creatie ligt klaar voor verzending. Wie graag post ontvangt, gelieve je adres door te geven.

Morgen testen we een creatief experiment uit, de goedheiligman zal digitaal onze living binnendringen, vele blije kindersnoetjes incluis.

Deze morgen weerkaatste onze kale boom prachtig in het hoekraam. Een afsluit-fotootje waard.

56 gedachten over “Elk nadeel heb se voordeel

 1. Zo mooi dat je er ook de positieve kanten van inziet! Dat je stiekem blij bent dat het nageslacht niet naar de andere kant van de wereld vertrekt, dat kan ik heel goed begrijpen… En zelfgemaakte kaarten, zo leuk!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Omarm je creativiteit, het is één van die dingen die vreugde geeft in deze donkere tijden.
  Ik geniet eigenlijk best wel van het leven zoals ik het zou willen (als ik even niet aan de zieken en de doden denk), zonder feestjes, zonder gedoe, rustig thuis… ik heb niet liever. Maar misschien slaat mijn weegschaal iets teveel door naar de asociale kant 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het er wel moeite mee, maar het valt meer mee dan ik vreesde. Contacten zijn voor mij echt wel als brood op de plank. En een klein gezellig feestje kan ik wel smaken. Fijn voor jou dat je je goed voelt.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het kleine, gezellige feest met mijn kinderen en aanhang, dat mis ik wel. En Lili en Pipa kwamen daarstraks hun schoentje afgeven om klaar te zetten… wat wat het moeilijk hen eens niet goed vast te pakken.
    Maar de rest… mis ik niet, helemaal niet. En ik weet dat ik er soms wat té hard van heb. Maar this is life as I like it, vrees ik.

    Geliked door 1 persoon

 3. het is dalende maar nog veel te veel overlijdens, t is echt nog heel voorzichtig zijn
  ola creatief bezig in huis, dat is beetje als verhuizen 🙂
  och ja de kerstkaartjes, vroeger was ik altijd mooi op tijd, liet er zelfs drukken van mijn foto’s, maar nu , tja weinig sfeer en het gemis van dierbaren geeft mij weinig zin
  oooh zo spannend, momenteel dus zitten jouw kleinkinderen aan het scherm gekluisterd , geniet van die blije gezichtjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat geen kaartjes meer maakt van je prachtige foto’s, maar ik begrijp je wel. Kerst-mis is te vaak ook de tijd van missen.
   Ondertussen is de virtuele Sint vertrokken, het was anders, maar toch leuk, met al die blijf gezichtjes.

   Like

 4. Echt alles heeft een lichte en duistere kant, yin en yang, balans, dat is waar het om draait, en die balans is in de wereld, de economie ver te zoeken, vandaar dat het C beestje maar even een stop op veel dingen heeft gezet. Velen werden het vele werken toch zat? De 24 uurs economie? Net als alles, het Universum luistert, en hoe meer mensen op dezelfde golflengte qua kwantum fysica zitten, hoe sneller zoiets zal stoppen, al is het voor even, of de tijd nuttig wordt besteed nu om dingen te veranderen? Dat blijft de vraag…

  X

  Like

 5. De dubbelheid van c-tijd. Ik zie er ook wel de charmes van in. Wij rijden rond met Sinterklaas en met Kerst houden we met z’n dertienen een virtuele apéro. Geniet van je dagen.

  Like

  1. Genieten vandaag zit er zeker in, de zon schijnt zo lief. Ook voor jullie daar, hoop ik.
   Het virtuele is van moeten, maar ik zal toch heel blij zijn als dat niet meer moet.

   Like

 6. Dat zo lezend zijn jullie wel goed bezig daar.
  De situatie is zoals hij is, en je kunt maar beter proberen om er het beste van te maken. En als je dan ook nog eens zo’n mooi meevallertje van in de buurt blijvende kinderen, hebt, kan het eerst niet meer stuk, lijkt me.
  Ook wij proberen het hier in huis en tuin stapsgewijs wat extra gezellig te maken. Mopperen over en protesteren tegen de maatregelen heeft geen enkele zin, daarmee duurt alles alleen maar langer en dat frustreert maar weer.
  De gedichten zijn geschreven en de pakjes ingepakt, morgenmiddag leveren we die in opdracht van een oude man bij kinderen en kleinkinderen af.
  Je foto is fantastisch!
  Veel digitaal Sinterklaasplezier gewenst en een goed weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik lees het vaak hoe jullie in Nederland gaan dichten voor elkaar. Hier is dat helemaal geen gewoonte, maar het lijkt me wel tof. Verborgen talenten komen boven dan. Heb je nog ‘gelovige’ kleinkinderen? Hier geloven er nog drie van de vijf, dat is heerlijk.
   Wie weet wat het digitaal bezoek ons morgen brengt!?
   Prettig WE.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wij hebben geen ‘gelovigen’ meer in de familie. De jongste van de twee is 10, die heeft nog lang kunnen doen alsof, maar daar trappen we intussen niet meer in. Met echte ‘gelovigen’ is het natuurlijk het leukst. Geniet ervan, want die tijd is voorbij voordat je het weet.

    Geliked door 1 persoon

 7. Voor zie ze wil zien zijn er zeker ook voordelen dat klopt. Vind het wel héél jammer dat het Sinter klaasfeest zo uitgekleed moet worden want ik vrees dat de tegenstanders van het feest hierin hun slag gaan slaan , er is al een partij die een verbod wil op zwarte Piet buiten . Maar verder zie ik zeker ook wel voordelen zoals jij hier ziet.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Sint en zwarte Miet in levende lijve staan hier al op het programma voor december 2021.
   Er zijn overaltijd groepen die denken dat ze er hun voordeel moeten uithalen.

   Like

   1. Ja helaas, en téveel mensen die om van het gezeur af te zijn dan maar toegeven. Bij ons komt Sint ook niet in levende lijve, te onhandig met meerdere adressen en aantallen in de gaten houden.

    Geliked door 1 persoon

 8. Jullie maken er duidelijk ook het beste van. Mooi is dat.
  Ik maak ook ieder jaar zelf mijn wenskaarten, maar nu is het er nog niet van gekomen. Misschien iets voor dit weekend…
  Prachtige foto van die boom!

  Geliked door 1 persoon

  1. De weerspiegeling van de boom aan de linkerkant in het rechtse raam had iets magisch. Ik moest een paar foto’s nemen tot het mooi lukte.
   Prettig WE, voor jou nog twee weekjes doorzetten. Lukken de lessen met de anderstaligen online?

   Geliked door 1 persoon

   1. Online wordt er geen les gegeven. De lessen in OKAN gaan gewoon voltijds door op school omdat deze groep valt onder ‘kwetsbare jongeren.’ Tot nu toe gaat dat goed, alleen soms wat lastig met het mondkapje… Maar ach ja, dat is het minste, het went. Als we maar niet besmet geraken. Soms houd ik het niet uit en hap ik even lucht door het open raam. Dan gaat het weer. We geven dus les met de ramen open en de jassen aan. Er heerst helaas wel veel spanning in het corps om allerlei bizarre redenen en daar heb ik wat moeite mee, maar ik trek het mij zo min mogelijk aan en doe gewoon mijn ding want het is echt iets voor mij om aan deze leerlingen les te geven. Je ziet ze met sprongen vooruit gaan en het is enorm boeiend. Het zijn ook schatjes.

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo leuk dat jij dit leuk vindt! Ik kan het perfect begrijpen, bij ons op school waren er geen OKAN-klassen, maar het zou me zeker ook hebben aangesproken. Super toch als je het over je schatjes mag hebben.
     Jammer dat de spanningen in het corps blijven duren, terwijl samen aan één zeel trekken zoveel positief kan geven.
     Wordt het niet erg koud als je de hele tijd met ramen open moet les geven? Ik ben nogal kouwelijk, weet je, maar jij bent wellicht getraind met de koude douches ’s morgens 😉

     Like

     1. Gelukkig ben ik absoluut niet kouwelijk. Integendeel… De meeste collega’s zijn dat wel en sluiten stiekem toch de ramen en zetten een deur open. Ze zijn dan ook allen nog veel jonger. Het risico is mij te groot. Ik sta echt gewoon voor het open raam, maar ik ben erop gekleed en beweeg veel. Geen probleem.

      Geliked door 1 persoon

 9. Creatief bezig zijn in deze tijd is een must, tel daar corona bij op en je hebt zeeën van tijd om te plakken, knippen, brijen, haken enz.
  Jullie gaan zoon zeker nog wel zien deze kerst?
  Fijne Sinterklaas en een goed weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij mogen hier in België slechts 1 contact binnen zien in 14 dagen, bitter weinig rond de kersttijden. Buiten mag je met vier zijn, maar of de grijze dagen uitnodigend zijn??

   Like

 10. Het is de kunst altijd het licht te zoeken. Alleen in het donker kun je dat zien (-:
  Ik lees hier inderdaad véél win-win!
  Dat jij zelf je kaarten maakt, wat leuk. Ik vind de adressen schrijven op gekochte kaarten al veel werk…
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. We houden ons noodgedwongen bezig en dat geeft toch vaak mooie kleurrijke resultaten. Tevoren was er nooit tijd voor. .
   Prettig WE

   Like

 11. Kaarten maken is vast veel leuker dan adressen schrijven
  Ben zelf gestopt met kaarten sturen
  De meeste zie ik rond die tijd wel een keer
  Gezellig toch sinterklaas vieren al is het dan anders…
  Hier zit het er al op..allemaal apart bij opa en oma geweest
  Heeft ook wel wat want je hebt dan alle tijd voor degene die er zijn en kan je zelfs spelletjes doen.
  Ja met zijn allen zijn we met 16 en dat mag niet 😉
  Groetjes en fijne Sinterklaasviering

  Geliked door 1 persoon

 12. dat is zeker een afsluit fotootje waard , wat zeg ik , het is nu een mooi begin
  dus jullie vermaken je prima in de c tijd , ik kijk 1 x/dag het nieuws , hoef niet alle getallen te weten , ik wacht het wel af
  ojee , de kerstkaarten tijd weer daar , weet je wat jullie de sint digitaal , ik de kaarten 😁
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk bedenk ik een ontwerp, ga dan tekenen, ga wat verzen verzinnen, en digitaliseer daarna, waarbij iedereen dus wel een eigen gemaakte, maar een identieke kaart krijgt.
   Het kost een paar dagen tijd, maar in dit jaar vond ik het heel belangrijk om eigen creaties te versturen. Ik vind het trouwens super leuk om doen.
   Veel Lieve groeten terug.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.