Over dipjes en on-dipjes

De ochtendstond heeft een dip in de mond. Grijs-weer-groet als ik de draperieën open. Wind en regen huilen om ter hardst.
Een moe-deloosheid overvalt me, ik ben moe van het eindeloos piekeren over wat wel of niet kan, over waar ik goed of fout bezig ben, over de slechte corona-cijfers en wat ik durf ‘riskeren’, over wie ik nog in huis toe laat en wie niet, ik wankel tussen ja en neen, dat drukt op de stemming.

De nieuwbakken 65-jarige minister Vandenbroucke – die ik overigens erg naar waarde schat- raadt aan om de buiten-gezin-contacten tot drie te beperken, bitter weinig toch…. Gaan we terug naar af?

De regen maakt plaats voor een donker wolkenspel, best wel mooi. Langer binnen blijven zit er niet in, we rijden richting het buitenland! Hulst, op amper 15 km, here we come!
De wallen zijn altijd een heerlijke verademing in de wind, vergezichten op water en bossen langs de ene zijde, het gezellige stadje langs de andere kant.
In onze stambrasserie geniet ik mijn warme chocolademelk met advocaat, lèkker!, maar behoorlijk zwaar. Voor de vijfde keer op rij moet ik toegeven dat ze eigenlijk geen spek naar mijn bek meer is, de maag sputtert, of was het de bijhorende pannenkoek?, want de cholesterol wordt verzorgd vandaag. Stoot een ezel zich ook vijf keer tegen dezelfde steen?

Ondertussen gaat ook de zon overstag, ze straalt, aanvankelijk zachtjes doorheen de wolken, maar steeds uitbundiger, de lucht klaart blauw, nieuwe energie overspoelt mijn lijf, een tweede keer wandel ik over de walletjes want plaatjes kleuren nu anders, levendig.

54 gedachten over “Over dipjes en on-dipjes

 1. ja een mooie pps in woord en beeld hé
  jullie hebben afscheid moeten nemen van een lieve kat
  ja dat slaat er in “(
  ik was met de fiets op pad en hield het ook droog 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Virtueel dus lekker veilig maar daarom niet minder oprecht gemeend… knuffellll om de moedeloosheid om te zetten in relativering en het weer zien van die leine dingetjes dieje hart doen opsrpingen van vreugde

  Geliked door 1 persoon

 3. t is echt wel oppassen, veel te veel besmettingen
  een uitstapje in de natuur is nog altijd het beste
  een pannenkoek kan zwaar vallen, het deeg is vaak niet goed doorbakken, k zou het daar op steken en niet op de chocolademelk met advocaat 😉
  maar echt hé, zelfs gewoon met een koffie kunnen pannenkoeken misvallen, k heb daar vaak een opgeblazen gevoel van
  uitnodigende foto’s van Hulst, k zou daar ook nog wel eens naar toe willen

  Geliked door 1 persoon

  1. De natuur lijkt inderdaad de meest veilige plaats. Maar de nood aan sociale contacten blijft.
   Als je Hulst bezoekt, welkom voor een koffietje hier eerst.
   Met of zonder pannenkoek 😉

   Like

 4. Als randstedeling heb ik in eerste instantie een ander plaatje bij “de wallen” maar als ik de zonnige foto’s zie ga ik voor jouw wallen. ;-)De zon doed inderdaad goed, wij roffen ook nog net een zonnetje op de wandeling zondag met het grut.
  Ach je weet weet het , die dip is me niet vreemd dus ik begrijp je,.

  Like

  1. Ach Riet, jij hebt zoveel meer redenen tot dipjes, geef je tijd en het lukt je terug.
   Ja deze walletjes zijn veel leuker👍.

   Like

     1. Nou ja, ik vind mezelf soms best een beetje zielig, en dat terwijl ik altijd gezegd heb dat ik het liefst tot zijn dood voor hém wilde zorgen i.p.v. omgekeerd. Gekregen wat ik wilde en dan ben ik nóg niet blij!

      Geliked door 1 persoon

 5. Het weer zit niet mee en dan heb je nog het virus..
  Maar van deze namiddag was het zonnig en ideaal wandelweer
  en dat ik niet aan mij laten voorbijgaan
  Prachtige foto’s van Hulst, een voorbeeld van een vestingstadje

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 6. Bij mij ook een dipje nu en dan de laatste dagen. Het weer en corona zitten daar voor iets tussen. Teveel tijd om na te denken. Gelukkig heb ik genoeg afleiding om er even aan te ontsnappen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik baal als een stekker met deze tweede golf, maar ja, wat doe je eraan, ik snak naar warmwatertherapie van de sauna bijv. maar goed, dat laten we nog maar even, mijn lichaam is moe… Maar ja… helaas.

  De foto’s zijn mooi!

  X

  Geliked door 1 persoon

 8. ja dat was weer genieten daar hoor , het zal mij nooit vervelen 🙂

  ik keek de foto’s van Hulst , wel het ventje Jantje van Sluis in de toren , maar de anderen niet

  Geliked door 1 persoon

 9. We moeten duidelijk eens naar Hulst komen wandelen!
  Hier de ganse dag grijs gisteren. In de namiddag kwam de zon er even door, en heb ik vlug wat gras afgereden.
  De zon is besteld, wanneer hij geleverd wordt kon men me niet verzekeren (door die corona-toestanden).

  Geliked door 1 persoon

 10. De zon maakt alles vrolijker! Mooie foto’s en verslag. Warme chocolademelk met advocaat! Kijk, die combinatie kende ik nog niet. (Plus slagroom mag ik hopen? 🙂 ) Ik zal mijn maag raadplegen en bij goedkeuring dat ook eens proberen.

  Like

 11. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten. Ik ben vóór frisse lucht in deze virustijd. Goed voor de weerstand.
  De wallen in Hulst zijn mooi. Chocolademelk met advocaat en pannenkoek… dat is inderdaad wel erg machtig!

  Like

  1. Machtig, maar lekker, en stilaan raakt het verteerd 🙂
   ik ben ook erg pro frisse lucht, vandaar wellicht ook mijn dip, met de natte herfst en winter voor de deur. Ik heb ook nood aan andere mensen zien.

   Like

 12. Over het weer hebben we hier de laatste tijd niet te klagen, met de corona is het een ander verhaal. Ook wij kijken met zorg naar de ontwikkelingen. Wij lijken hier in een week tijd koploper van Europa te worden met het aantal besmettingen per dag. Samen met wat lichamelijke klachten duwt dat mij ook in de richting van een dipje. Maar zo lang er regelmatig iets vrolijks tegenover staat, is het nog te overzien.
  Zo’n klein uitstapje kan net even het verschil betekenen, dat straalt van je mooie fotoserie af.

  Like

  1. Ik wil eigenlijk niet klagen, Jan, met fysieke ongemakken erbij wordt alles nog een stuk erger. Ik hoop dat ze kalmeren.
   En toch heb ik het weeral gedaan…… 😦
   Maar naar het einde toe werd het verhaal toch zonniger he?

   Geliked door 1 persoon

 13. ja mijn maag doet soms ook zo mopperen 🙂
  zie allemaal mooie bekende plekjes hier
  alleen het beeld van het manneke en meiske ken ik niet

  Like

 14. Hier zijn er ook steeds veel dipjes de laatste tijd met vele overwegingen maar toch ga ik de natuur in als het weer het toe laat want gezonde buitenlucht hebben we ook allemaal nodig. En ik lees niet meer zoveel erover want men verandert steeds er in van wat mag en dan weer niet wat mag. In elke plaats en provincie is er zoveel verschil. Maar toch blijven de gedachten hier ook wel rondgaan. Men zegt alcohol maakt meer kapot maar dat doet de corona ook en zelfs nog meer sinds ik het van dichtbij heb meegemaakt wat deze onzichtbare virus doet en ik mensen heb moeten verliezen die ik zo liefhad. De laatste in mijn omgeving. En toch bezit ik nog de vechtlust en de kracht om door te gaan en niet te lang er bij stil te staan want anders heb je helemaal geen leven meer en wordt je geleefd. Dus ik trek ook naar buiten en wil niet blijven kniezen achter de ruiten en zoek de stilte op al voel ik ook wel veel eenzaamheid zo af en toe want ik wil ergens heen maar mag er niet naar toe. En dat is erg frustrerend. Jij maakte ook mooie foto’s waar ik ook weer van genoot en fijn dat je ondanks je maag die tegensputterde toch genoot van deze dag. Wens je fijne nieuwe week alvast en groetjes van mij Tine

  Like

  1. De maaglast lijkt verteerd.
   Moeilijke tijden inderdaad, vooral omdat ik graag contacten heb met vrienden. En met de natte herfst en winter voor de deur vrees ik deze te moeten missen. Ik ben ook constant in twijfel over wat wel en wat niet….
   Ook voor jou een fijne week, Tine.

   Like

 15. Wat zijn die wallen rond Hulst toch mooi. Prachtig in beeld gebracht.
  Dat gesputter van de maag… herkenbaar. Dat heb ik met friet van het frietkot en nog een aantal lekkernijen. Moet ik niet eten, maar af en toe kan ik het niet laten en daarna heb ik weer spijt.
  Het zijn zorgelijke tijden en we zijn er nog niet klaar mee. Helaas. Hou de moed erin.

  Like

 16. Wij dachten op de goede weg te zijn, dan is de huidige situatie een flinke domper hoor.
  Gelukkig heb je nog wel zin en energie, om dit soort mooie foto’s te maken.

  Like

  1. En misschien terug snel kan verdwijnen bij een terug-grijze-start. Maar ik blijf positief denken hoor, op de paar dipjes na dan 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.