130 samen

Ai neen, wat ik geregeld op andere blogs las en waar ik als de dood voor was, is gebeurd. Mijn schrijfsels krijgen een andere lay-out en als bloganalfabeet kan ik hier uiteraard niet mee om.
Iets met blokken, met navigatie, en ik ontdek maar niet waar ik foto’s kan invoegen?!
Waarom het een tevreden mens moeilijk maken?
En help, waar zijn mijn foto’s heen? Geen media te bespeuren….
Tijd brengt raad, denk ik dan maar weer…… Maar het humeur wordt er niet beter op, ondanks de stralende zon die ‘maan’dag bekoort en ons heel fijn gezins-WE. Twee mensen samen worden ook maar één keer in het leven 130. Vooraleer me met verjaardagswensen te overstelpen, het duurt nog wel een paar maand, maar er is niets mis toch met een tweede ‘viering’ in sombere herfsttijden dan?!

We waren er al, maar blijven gecharmeerd door Archeon, het opnluchtmuseum ten Zuiden van Alphen aan de Rijn, dat ons doorheen de prehistorie, de Romeinse tijden en de Middeleeuwen loodst. Een ‘doe-en beleef- museum’ , dé meest verrijkende manier om kinderen geschiedenis op een speelse wijze te helpen ontdekken.

We voelen ons ridders, schakelen over naar Vikings, leven als Romeinen in de prachtige villa’s. Overal wordt gespeeld, verteld door acteurs/vrijwilligers die onze wereld van GSM, digitale fotografie, TV, materiële rijkdom totaal niet lijken te begrijpen.
We eten een hap in de Romeinse herberg en sluiten af met een pannenkoek in het klooster, waar de Franciscaan ons wegwijs maakt in zijn geschiedenis, zijn dagen van zorgen voor, toewijding en armoede. Waarna hij ons de weg wijst naar de lekkere hap en drank 🙂

De gladiatorenopvoering brengt de jongens in the mood, met een houten zwaard in de hand blijkt élke open plek in het park dé ideale uitdaag-plaats. Oma en kleindochter maken een vilten armband en beseffen hoeveel tijd zo’n ogenschijnlijk eenvoudig kleinood vraagt. Diepe buiging.

Kinderen stappen beetje angstig de donkere rieten hutten binnen, waar amper speelgoed en vooral geen enkel spoor van comfort is. Hoewel….. de pijl en boog de ogen uitsteken, ‘dat is pas leuk om in huis te hebben’.
Houten boomstammen met zachte vellen worden ‘eventjes’ verkozen boven het eigen bed met warm fantasierijk dekbed.

We waren er vorig jaar al, toen schreef ik er een blogje over. Met de klassieke editor. Duim!

Mijn ervaring op Tripadvisor toen spreekt nog steeds voor zichzelf:
We waren er met twee kleinkinderen van 8 en 10 jaar. Jong en oud vond het leerrijk, het park is heel mooi onderhouden, spannend, boeiend en interessant.
Mannen en vrouwen in de klederdracht uit die tijden vertellen hun verhaal, vanuit de ‘ik-persoon’, geven enthousiast en vaak grappig de uitleg.
Je waant je echt even ‘terug in de tijd’.
Het spektakel met de ridder en de gladiatoren is heel erg de moeite!
We komen zeker terug want zelfs één dag is eigenlijk onvoldoende om het allemaal te beleven.
Ook een aanrader zijn de overheerlijke pannenkoeken in het klooster. Met mooie kruidentuin
.”

Om ook in C-tijden een klein feestje te bouwen, was de hele bende paraat, het was geZellig, Zonnig, Zalig, Zot-fijn, zeer leerrijk.

Wij keren terug, beloofd, de tijd was veel te kort.

Met veel geknoei toch de kleine ridder in beeld gekregen.


67 gedachten over “130 samen

 1. Kwam even terug lezen en opeens is de foto weer verdwenen maar je frustraties begrijp ik heel goed want dat is wat de nieuwe blogger ook met mij doet en wellicht niet met mij alleen. Het lijkt wel of ik weer op school zit alleen de lessen zijn wat veranderd. grrr ik ben ook niet meer zo soepel als dat ik was. Maar ik heb toch de doorzetmodus ingeschakeld.

  Like

 2. Ik begin het al langzaam door te krijgen, zelfs mijn tegels zijn weer terug in foto’s, het is gewoon een kwestie van dingen wat aanklikken, zien wat het doet, weer weg halen, bladiebla… maar dat plusje links bovenin, en dan scrollen to tje afbeelding ziet staan… die serie, kun je van alles mee met de foto’s in elk geval. Voor de rest… zodra je afbeelding klikt… kun je ook naar alles wat er al staat volgens mij, nog niet uitgeprobeerd ook, maar irritant is het zeker!

  X

  Like

   1. hahahaha, Van harte welkom! Twee laptops naast elkaar, heb ik wel vaker gedaan 😉 Anderen geleerd, maar ook geleerd, want als ik ergens niet uitkom, leer ik weer van mijn dochter, en dat geef ik weer door aan anderen, nu doe ik het toevallig zelf 😉

    Like

 3. 130, hoera!
  Ik ben al maanden aan de sukkel met die nieuwe editor. Vooral om dat die mijn goesting niet doet met kleurtjes. En voorlopig blijft dat zo. Maar beetje per beetje wen ik er toch wel aan. Geef het tijd 🙂

  Like

   1. Ja pfffff, ik heb WordPress op een eigen domein en daar zit die nieuwe editor al maanden te zeuren, maar ik heb hem tot een week of 2 geleden na wat gesukkel steeds weer naar de klassieke editor gezet (wat op een eigen installatie kan). Maar nu probeer ik vol te houden… het went, maar sommige dingen die ik vroeger kon, lukken nog steeds niet. Dus ja.

    Like

 4. Wat een lawine aan reacties
  Heerlijk zo’n dag Archeon, zeker met ridderminnende kleinzonen en dochters
  De vernieuwde site overviel mij ook, daarom was ik de foto’s kwijt.
  Met het plusje in de linker balk kan je weer verder, maar wennen is het nog steeds 🙃❤️😘

  Like

 5. Waarom iets ‘verbeteren’ dat goed werkt, vind ik ook wat betreft Blogger. Maar het schijnt echt nodig te zijn geweest… Fijn dat je de foto er toch op hebt kunnen krijgen!

  Like

 6. Helaas kan ik de foto niet zien 😦
  Vervelend als er van alles veranderd. Bij Blogger zijn ze daar ook steeds mee bezig, alleen begint het er steeds meer op te lijken dat ze naar de oude Blogger teruggaan.

  In Archeon zijn wij nog nooit geweest, maar zo te lezen is het leerzaam en leuk. Jullie hebben weer een fijne dag gehad.

  Like

  1. Ai en en maar moeite doen om de foto erin te krijgen!?😦
   Het wordt nog wat uitpluiswerk.
   Archeon is heel leerrijk én ook heel kindvriendelijk.

   Like

 7. het gaat je vast en zeker lukken
  als ik het kan , kan iedereen het 🙂
  dat Archeon staat op mijn lijstje , moet ik beslist eens heen

  fijne avond groet

  Like

 8. Over twee maanden zal ik je feliciteren met jullie samen 130 jaar. Dat is zeker een feest waard!
  Archeon is hartstikke leuk. Een vriendin van mij werkt daar en vlecht o.a. manden van wilgenteen.
  Oh…ik hoop niet dat ik ook zo’n ‘verrassing” in m’n dashboard krijg 😦 Zit ik niet op te wachten…
  Knap dat het je toch is gelukt!

  Like

  1. De mandenvlechtster heb ik niet gezien. Maar ik vind het park ontzettend boeiend en leuk.
   Een feest in coronatijden, we zien wel.
   Er lukt me nog heel veel niet hoor met de nieuwe ‘outfit’😦

   Like

 9. Mooie foto van de kleine ridder. En ook nog gefeliciteerd! Het zal wel lukken met de nieuwe editor. Ik heb ook erg gesukkeld maar met vallen en opstaan is het toch goed gekomen. Werk er al een tijdje mee.

  Like

 10. ‘k Dacht als je niet zelf voor koos…, hopelijk staat het mij niet te wachten…
  Naast het moeilijke van die blog was ’t weer fijn, interessant, leerzaam…!
  Te vroeg, maar gefeLIESiteerd!

  Like

 11. Bijna 130 samen, alvast gefeliciteerd. Klinkt een beetje belegen. Bij oud denk ik aan boven de 85 vandaar het belegen.
  Lijkt me heerlijk om met de kleinkinderen opstap te gaan. Zal hier helaas niet snel gebeuren.
  De nieuwe blokken werken wel maar blijkbaar heeft het ook met je persoonlijke browser te maken of de laatste woorden van de zin eraf vallen of niet.
  Ben er nog niet zo blij mee. Maar ach het zal wel komen. Beetje puzzelen en prutsen en dan kom je er vanzelf wel weer uit.

  Like

  1. Belegen klinkt zo kaasachtig😉. Maar wel lekker!
   Ik vind er ook nog niet echt mijn weg in, ik moet dringend eens op zoek naar een kenner/blogger die dichtbij woont. Ik ben vaak bang iets definitief verkeerd te doen.

   Like

 12. Ook ik heb leuke herinneringen aan het Archeon, hoop er nog een keer met Levi en Amber heen te kunnen.
  Ik wacht met angst en beven af wanneer men bij mij de nieuwe editor er door drukt. Ik lans wel dat je altijd nog ergens kunt kiezen voor de “klassieke” editor dus dat moet nog kunnen, zoek naar “klassiek”

  Like

 13. Archeon hebben we destijds ook met de kinderen bezocht die toen nog klein waren. Ze waren onder de indruk.
  Die nieuwe manier van blogs schrijven is niet moeilijk. Een blok is een pagina. Als je op het kruisje rechts van de blok duwt krijg je diverse opties zoals foto’s, youtube etc. Succes hiermee.

  Like

 14. Gefeliciteerd voor nu en later!
  Ook ik heb geworsteld, niet zozeer met die blokken want dat ging en gaat prima, maar met de foto’s. Bleek iets te maken te hebben met de Cloud, is naar tevredenheid opgelost.

  Like

 15. Gefeliciteerd hoor.
  Het Archeon, is heel leuk en leerzaam voor kinderen.
  Die veranderingen hoeven voor mij ook niet hoor. zouden wij daar te oud voor worden?
  Na het tikken van de tekst, kan je klikken + dan krijg je links onderin te zien,
  foto uploaden, en kan je kiezen voor de media bibliotheek.

  Like

 16. veranderingen zijn nooit leuk als het vorige vlot ging
  hopelijk raak je het snel gewoon
  gefeliciteerd en voor later alvast nog eens 🙂
  boeiende dag voor jong en ‘oud’ 😉

  Like

 17. Om te beginnen van harte gefeliciteerd. “Fan herte lokwinske,” zeggen we dan in Fryslân.
  Archeon is zeker met kinderen een leuk en leerzaam park.

  Ik hoor meer klachten over die nieuwe editor. Ik heb er nog altijd niets van gemerkt. Dat soort vernieuwingen bij WordPress heb ik tot nu toe altijd links laten liggen. Ik werk nog altijd gewoon in de oude vertrouwde WP-admin functie. Ik wens je er succes mee!

  Like

  1. Ik reserveer “Fan herte lokwinske” nog twee maanden hier bij me thuis en haal ze dan terug boven.
   Ik heb niet zelf gekozen voor deze versie, plots was ze er gewoon, hoe kribbig ik er ook van word….

   Geliked door 1 persoon

 18. ik vond die blokken waardeloos en kon er niks mee… .zelfs in mijn ‘nooit opgeven-modus’
  Gelukkig heb ik de keus .. er wel of niet voor keizen en werk ik lekker door in de oude editor

  Succes met het onder de knie krijgen .

  Like

 19. Heel leuk om met kinderen te doen! Ze kunnen zich die dag de grote helden voelen! Wat de blog betreft. Mijn blog staat nog steeds verre van op punt, man, man, ik heb er iets van gebakken. Ik blijf er voorlopig af. Maar ik zal wel eens hulp in roepen bij een blogger die er meer van kent dat ikke. Geniet verder van het schitterende na-zomer-weertje.

  Like

  1. Ooit zal ik dus je blog kunnen lezen 🙂
   Ja, knoeien op het web, brengt je soms verder van huis af, en ik was zo tevreden met de oude versie….
   Heel fijn zomerweer vandaag, dat is genieten.

   Like

 20. Mag ik je toch al proficiat wensen met jullie 130?
  Die nieuwe editor ga je wel gewoon worden. Je eerste fotootje is al een feit!

  Like

  1. Ja dat mag, alhoewel, ik wil nog even jong zijn😉.
   Die foto lukte beetje toevallig, ik zou niet meer weten hoe ik het er plots op kreeg? Bah, vernieuwing houdt misschien wel de geest jong, maar ik ben niet zo soepel😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Als je een enter doet, dan krijg je een nieuw blok. Er staat dan ‘begin met schrijven of type …..’ en rechts op dezelfde hoogte zie je een dik zwart + teken. Als je daarop klikt heb je allerlei mogelijkheden zoals het invoegen van een foto, van een hyperlink, van een youtube filmpje, … Het wijst echt zichzelf uit. Even oefenen …

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.