Schepen spotten in Terneuzen

Zin in een fietstocht?
Dat moet je mij nooit twee keer vragen.
Waarheen?
Manlief mag gerust een krak worden genoemd in het uitpluizen van leuke zelf-trappende tochten, ik reken op zijn inspiratie en intensief speurwerk.
Terneuzen wordt het.

De zon doet een schrale poging tot opwarmen en schaduwen scheppen.
Het is vrij fris als we parkeren op de parking in de buurt van de kliniek ‘ZorgSaam’, de naam vind ik overigens prachtig gekozen.
Door een schitterend  park rijden we 5 km richting de Scheldeboulevard. Het is er heerlijk rustig, langs kronkelende paden door frisgroen gras.

Op de Westpier hopen we op immense schepen, er is een ruime scheepsspottersplek gecreëerd, twee jaar oud, en toch al door vandalen mishandeld, pffff…
De oceaanreuzen varen er op ‘armlengte’ voorbij, het water is  40 meter diep, we wachten geduldig…. tot het geduld op is en we tevreden (moeten) zijn met  een paar statige, kleinere exemplaren. Een echte beleving wordt ons niet gegund. Maar de bankjes en het weidse waterzicht op de grootse Westerschelde zijn subliem.
Kort getreurd, snel opgeruimd, rijden we terug richting de vooraf uitgestippelde fietsroute. Tot we amper tien minuutjes laten een enorme zeereus in de verte bespeuren. Too late….

De route gaat langs het water, over vele sluizen waar kleine en grote boten passeren en wij, geduldig, onze sterkste kant….., wachten tot de brug-straat zich weer effent.
Het groene polderlandschap slorpt ons op, er zijn bitter weinig medegenieters, zalig eenzaam, contradictio in terminis?

Enkel in Philippine is het duidelijk drukker, de mosselen zijn er hard in trek. In normale tijden komen hele bussen ze daar proeven, zeven restaurantjes houden hun deuren wagenwijd open en beloven tongstrelende virusvrije schelpen.

De zon maakt de dag lekker warm, de natuur oogt vriendelijk, onze benen zijn moe getrapt, toch besluiten we nog eens langs de Westpier te fietsen. In de avondzon is het er heerlijk genieten.
Een echte fotograaf staat paraat. Goed voorteken?
Ik houd me klaar, miniem phoontje in de hand, naast de man met het grote toestel vol ingewikkelde knopjes. We zijn allebei spotters van ‘formaat’.
Het enorme containerschip is blijkbaar (weer) net gepasseerd, vandaag trekken we het te-laat-lot.  We zien nog enkel de stip verdwijnen.

Toch stappen we tevreden op, die kleine reus kan ons bekoren.
Hij moét op de lens, de kleine én grote lens vlak naast me. Mijn fotootje kan je hier even meegenieten. Ik had niet het lef die man voor te stellen zijn kunstwerk te delen.

wp-15954396052004476434613741610822.jpg

 

60 gedachten over “Schepen spotten in Terneuzen

 1. dus jullie waren lekker er op uit ook
  ik maakte een mooie wandeling , maar nu al dagen niks meer hoor , zelfs mij te warm 🙂

  Like

 2. op ‘armlengte’, zei je

  een lange arm kan soms nuttig zijn, maar ik heb er geen..😉😊

  Terneuzen, staat ook op mijn lijstje

  voor de schepen en voor de bouw van de nieuwe sluis

  maar van dat laatste krijg je wellicht weinig te zien

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat moet dat indrukwekkend zijn, die oceaanreuzen zo ‘dichtbij’ te zien – ook al hadden jullie dan pech. Wij zien ze slechts aan de horizon 😉 Toch weer een heerlijk eindje gefietst, zalig alleen – maar niet eenzaam. Dat zijn ook mijn favoriete uitjes! 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar zie je de reizen uitzonderlijk dichtbij. Ook al zijn het grote vervuilers, het was wel impressionant. Ook al misten we de grootste. Maar dat wist je al.

   Geliked door 1 persoon

 4. ja ik pak ff een welverdiende rust , deed al vroeg de boodschapjes gelukkig , want nu is er wat regen
  maandag is het bezoek Blijdorp , verder nog ???
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik krijg heimwee naar Hoek van Holland, wat een mooie blog. Jammer van het vandalisme maar zulke schepen wat zouden ze allemaal vervoeren?

  Geliked door 1 persoon

  1. Welkom hier.
   Er lagen heel veel verschillende containers op, daar was voer voor minstens 150 verschillende vrachtwagens.

   Like

  1. Of die reuzen voor zo gezonde lucht zorgen? Maar met de fiets verplaatsen we ons vrij en vrolijk en dat is genieten én zien.

   Like

 6. Van langs het water fietsen krijg ik geen genoeg. Altijd valt er wat te zien. Maar deze kleine kolos vaart dan weer niet niet op de Lek (-: Je foto is een treffer, hoor!

  Like

 7. Nou dit “kleintje” is ook niet bepaald een puppy en die foto is zeker goed genoeg hoor. Een jaloersmakende fietstocht maar ja, toch een flink eind hier uit de buurt.Voeg daar een ooit gekraakt stuitje aan toe en lange fietstochten zitten er niet meer in . Maar jou gun ik het natuurlijk van harte om zo te kunnen genieten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben even met jullie ‘mee gefietst’. Ken het daar uit mijn hoofd. Leuk om jouw ervaring te lezen.
  Jammer dat je de echte zeereuzen gemist hebben. Er zitten vaak behoorlijk grote exemplaren tussen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Heerlijk zo’n fietstocht hoor, schepen spotten is leuk om te doen,
  er zijn echt reuzen bij, je vraagt je af hoe ze kunnen blijven drijven.

  Like

  1. Ik heb het even opgezocht, blijkbaar heeft het vooral met de vele lucht in het schip te maken waardoor het blijft drijven. Verder wordt het wat te fysica-achtig voor mij 🙂

   Like

 10. Prachtige reuzen! En dat ziet er goed uit hoor, vind ik, deze foto, weinig mis mee!

  Genieten op de fiets is altijd fijn 😀

  X

  Like

 11. dat was een fijn fiets tochtje
  maar ja wil je schepen spotten , moet je ook wat geduld hebben
  ach binnenkort ga je bij Matroos op de koffie , zet de scheepsradar aan
  bij kletsen tot de enorme schepen komen 🙂

  ja ik had een mooie wandeling door een mooi afwisselend landschap
  ja ik houd van wandelen , dus die 23km is niet geheel vreemd hoor , maar ik zal je zeggen , na lange tijd niet gedaan te hebben , was ik er blij mee 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 12. Zou ‘zijn’ foto zoveel beter zijn? En was ‘hij’ gelukkiger?
  ’t Was weer *f*a*n*t*a*s*t*i*s*c*h*, lees ik ook tussen de lijntjes…
  Lie(f)s.

  Like

 13. O was je daar! Leuk hé!
  Volgend jaar, als we verhuisd zijn, kom dan maar eens langs, dan gaan we samen schepen spotten.
  Maar eerst moeten we ook nog naar ‘t Schor in Paal en café ‘t Verdronken land in Emmadorp.
  We zien wel. Komt goed!

  Like

  1. Oh, ga je naar die buurt verhuizen? We zagen er appartementen met prachtige vergezichten en zegden tegen elkaar dat we hier wonen wel zouden zien zitten, ware het niet dat onze kroost in België blijft.

   We hebben nog veel plannen! Heerlijk vooruitzicht!

   Like

   1. Helemaal de laatste flat van Terneuzen aan het water en de Margarethapolder, het verlengde van de Scheldeboulevard = de Basaltpromenade. Je was dus aardig in de buurt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Moet ik me dan ergens oriënteren tussen de boulevard en onze parkeerplaats? We volgden knooppunten, vermoedelijk zijn we er dus niet voorbij gereden. Misschien goed, anders was ik nog jaloerser thuis gekomen.😉

     Like

      1. Langs de kreek zijn we naar de promenade gefietst. We waren dus inderdaad heel dicht in de buurt. Jullie hebben een schitterend uitzicht, wat een vooruitzicht! Genieten vanuit de luie zetel. Daar droomden we luidop over.

       Geliked door 1 persoon

       1. Nu maar hopen dat we daar niet te lui worden 😉
        Voor ons was het ook een droom die nu werkelijkheid wordt. Het moest zo zijn, het kwam plots op ons pad want daar komt zelden iets vrij. We kijken er naar uit, maar genieten ondertussen ook hier nog van ons plekje.

        Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.