Hap, trap,maal vijf

Happen

Koffie met taart als verwelkoming.De eerste honger is gestild.
Kaaskroket op een bedje van sla. Mmmmm.
Soepje van witte groenten op servetten bedje. Ik ben voldaan.
Kabeljauw op bedje van prei. Dat wordt stouwen.
Hoeve-ijs in bedje van warme chocoladesaus. De lege gaatjes worden -toch beetje hopeloos, maar oh zo lekker!-  nog volgepropt.

Tussen de verschillende gerechten door moéten we verteren, we trappen de 60 km rond.

Happen en trappen dus. Een heerlijke formule. Vorige zomer voor het eerst uitgetest in Nederland, nu nog meer fan. De keuze valt, na wijs beraad, op fietsen tussen de bomen in Bosland. (Limburg, België)
Klik. https://www.happenentrappen.nl/route/197

De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prachtige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere manier beleven.”
Ik heb de eigen rit gefilmd, maar bewegende beelden  kan ik hier niet kwijt, ze zijn nochtans geweldig! (stoef, stoef), en ik ben nog steeds geen Youtube-kanaal rijk. Als je even onze belevenis wil meegenieten, kan je op deze website een filmpje ontdekken. Klik.

Blog

Kort voor de middag is het er vrij druk, een toeristisch trekpleister in Limburg. Maar tegen de avond rijden we er alleen, ik doe de rit vlotjes acht keer opnieuw en opnieuw, mijn enthousiasme kent geen grenzen, en telkens geraak ik gecharmeerd door de schitterende uitzichten, de avondlijke zonnestralen doorheen de Cortenstalen palen, als fiere symbolen van rechte stammen van de dennenbomen, de geuren van het bos, een circle of life in Bosland.
De constructie is niet enkel leuk om te beklimmen en vooral af te dalen, maar vormt ook een mooi kunstwerk op zichzelf. Soms vinden fietsers en wandelaars de hoogte beklemmend en durven nauwelijks over de reling buigen, ik daarentegen geniet volop, stijgen, het bereiken van het hoogtepunt zorgt altijd voor enige (in)spanning, pauzeren, de omgeving opnemen en dan bergaf, voeten bewegingsloos op de trappers, alle zintuigen op scherp.

Blog 3
Terwijl ik blijf toeren, pluist manlief op veilige grond de kaart uit

Als ode aan de natuur creëert Will Beckers natuurlijke kunstwerken uit duizenden wilgentakken. Er staan er meerdere verspreid over Bosland. Zeker ook een stop waard!
Ze slingert als een reusachtige draak/slak tussen de bomen heen.

Blog 2

Bosland is meer dan 5000 ha groot, dus neen, we zagen niet alles!
Eerlijk? Slechts dit ééntje.

Bedankt kindjes voor deze magnifieke cadeau, en over een paar maand verjaar ik terug!
Jammer dat jullie hier niet mee lezen….

67 gedachten over “Hap, trap,maal vijf

 1. Wat mooi daar! En dat wilgentenenkunstwerk… prachtig! Wat kun je toch heerlijk enthousiast schrijven. Als ik in de buurt zou wonen, zou ik er zo heen willen. En één zoon leest gelukkig mee… 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn ouders vinden dit soort arrangementen ook altijd erg leuk. Zelf heb ik een enorme hekel aan fietsen, maar in combinatie met wandelen vind ik het ook leuk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het happen zal wel gaan maar het trappen is niet mijn beste kant op dit moment maar ik zag wel dat het hier heel mooi was dus bedankt om mij kennis te laten maken met deze omgeving.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat is het prachtig daar. Je hebt je overvloedige lekkernijen, maar o zo heerlijk, aardig weggetrapt, tot in de hemel op die mooie ladder, die dwars door het landschap voert. Ik moet denken aan de bonenstaak, geen reus maar een reusachtige slak aan het eind. ❤ Ik onthou de plek, wie weet. Dank voor de tip Lieve en dat we met je mee mochten fietsen 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. trappen en happen.. dat moet een belevenis zijn

  wel een tijd geleden dat ik een eind gefietst heb, laat staan 53 km

  en die fietsbrug is wel heel bijzonder

  prettige dag

  Geliked door 1 persoon

 6. Wauw wat een super beleving allemaal, ziet er prachtig en fijn uit! als ik ooit in de buurt ben, dan een e bike huren dan maar, hahahaha 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. Waow, ik zou dringend terug moeten proberen te fietsen, heb ik jaren niet meer gedaan! Maar als ik jou
  verhalen en die van Myriam lees, begint het precies een beetje te kriebelen! En dat jullie genoten hebben
  druipt gewoon van het scherm!

  Like

  1. Die Ebikes geven zoveel extra mogelijkheden! Het fietsen wordt hier net geen obsessie. Misschien toch eens proberen met een batterij?

   Like

   1. Dat geloof ik. Ben ooit op een uitzicht punt in een bos geklommen. Omhooggevallen ging prima.. naar beneden… de treden waren doorkijk treden, pfff heb een week spierpijn gehad… zo gespannen ben ik naar beneden gelopen 🙈

    Like

 8. Limburg is naar het schijnt een erg gegeerde “stacation” (ik kan het woord niet horen) pleister. Flink gefietst daar blijkbaar! 👍👍

  Like

  1. Ook ik heb een hekel aan die nieuwe Corona-gebonden-woorden.
   De drukte viel heel goed mee, het was een ééndagsuistap in de ‘groene longen’.

   Geliked door 1 persoon

 9. O prachtig daar zeg , en dan zo door de boomtoppen fietsen is helemaal geweldig
  jij kon er geen genoeg van krijgen , maar hebt zo wel al dat lekkere eten verteerd
  leuk filmpje zag ik ook en ook mooie kunst

  Geliked door 1 persoon

   1. ja ik keek ff op die site ook , ziet er goed uit
    nee 16 km is niet ver hoor , net als jullie 60 km met de fiets doen , of spelen jullie vals met een motortje 🙂

    Like

     1. je hebt gelijk hoor , ik ben ook niet meer de fietser , welke mijn bijnaam aangaat
      wandelen gaat mij nu beter af , maar een 60 km fietsen lukt me nog wel zonder E
      maar ik denk er wel steeds vaker aan 😁

      Like

      1. Wij hadden er allebei problemen mee, en we leerden er twee andere koppels kennen die het toch ook wat veel vonden. Maar de indigestie is uitgebleven👍

       Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.