Marsman

Net aangekomen voor het grote herenhuis, mik ik de elleboog netjes op de bel.
Is trouwens verplicht, je kan het grote geplastificeerde papier onmogelijk negeren.
Marsman opent de deur, en wijst me erop dat ik vooral geen klinken mag aanraken.
In de hal staat een reusachtige ontsmettende fles, die tip is overduidelijk.

“Moet ook ik mijn mondkapje aan?”

Wazig hoor ik gemompel, mondmasker én faceshield dempen de stem.
Gelukkig meen ik een vaag neen-schudden te bespeuren.
Met een vriendelijk gebaar word ik binnen geleid, hij heeft de bekende ruimte ontdubbeld, bubbels eigenhandig gemaakt, de tijd van werkloos toekijken was niet aan hem besteed, nuttig bezighouden was dé boodschap.

Hij komt dichterbij, ik schrik, lang geleden dat een mens, laat staan een vreemde man, zo onversaagd mijn comfortzone binnen stapte.
Zijn ogen knikken geruststellend , hoor ik daar weer enig gebrabbel tussen de vele beschermende lagen door?
Een zin fantaseren met de schaars begrepen woorden lukt me niet, gelukkig zijn daar die diep-bruine ogen.
Marsman bekijkt de schade, haalt de boor boven en begint te schroeven. Hij gaat redden wat te redden valt. Ik wacht geduldig, comfortabel op m’n stoel.
Communiceren blijft lastig, zijn stem klinkt ver, ik stoot sporadische keelgeluiden uit, Marsman en Venusvrouw in dezelfde bubbel.

Met bevroren wang stap ik opgelucht buiten door dezelfde deur die hij galant voor me openhoudt, je weet wel, geen bepotelde klinken!

Een heerlijk zomerse lunch wacht bij vriendin, met afstand op het terras, ik hoor en zie weer duidelijk, kauwen blijft nog even onmogelijk, tot het ontdooiproces zich inzet en ik met volle mond geniet van babbels en zoveel lekkers.

 

56 gedachten over “Marsman

 1. Je titel is mooi. Voor mij voelt het alsof je een situatie op Mars beschrijft… 🙄 maar fijn dat je nu weer overal flink je tanden in kunt zetten 😬

  Geliked door 1 persoon

 2. haha, ik moest even landen om erachter te komen over welke marsman je het had. Marsman en venusvrouw, geniaal. Het is wel fijn dat hij de zaken zo serieus neemt, want er komt natuurlijk heel wat over de vloer. Ziezo, gedane zaken. Wat heerlijk dat terras als toetje. Heb je getoost op de marsmannen van het leven? ❤

  Like

   1. Jaja, ik ben reuze blij met mijn tandarts, maar ze komt ook van Venus. Ze heeft me ooit heel goed geholpen aan een stralende glimlach ❤
    Fijne dagen Lieve 😉

    Geliked door 1 persoon

 3. dus toch blij met dat marsmannetje 🙂
  ja schepen kijken mag ik ook wel , liefst aan de kust
  vandaag maar zien wat de dag brengt
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb vorige week een mail ontvangen voor de controle. Daar zat ik niet op te wachten.
  Jij bent er weer voor een tijdje vanaf.

  Like

 5. Ik moet volgende week naar de tandarts én weer naar de orthodontist. Daar moet ik mijn handen ontsmetten en 30 seconden met één of ander goedje mijn mond spoelen. Verder gaat het er als altijd. Alleen de behandelende dame heeft een mondmaskertje op, maar dat had ze altijd al, ook vóór corona. Ik hoef mijn ellebogen niet te gebruiken daar.

  Like

  1. Het is wellicht van tandarts tot tandarts verschillend. Mijn tandarts is een 60-plusser en dus misschien extra voorzichtig. Maar zo heb ik het graag, dan voel ik mezelf ook een stuk veiliger. Ze hangen uiteindelijk vlak boven je mond 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Mijn tandarts ging er toch wat anders mee om.
  Voor.mijn gevoel was hij niet veel meer beschermd dan anders. Ja de route lag wel vast en niet alle stoelen mochten bezeten worden maar verder leek het als vanouds.
  Het verhaal spreekt iig zeer tot de verbeelding en blij voor jou dat je hem weer kwijt bent.

  Like

 7. Communicatie met een tandarts is toch vooral een éénzijdige kwestie, het praat nou eenmaal niet makkelijk met een open mond, maar voorzien van zóveel demping rest slecht volkomen langs elkaar heen praten dan wel mompelen.
  Bij “comfortabel liggen” bij de tandarts kan ik me trouwens weinig voorstellen;-(

  Like

  1. Ik vind die ligstoelen wel echt comfortabel. Zonder de angst voor elk pijntje zou ik gerust in slaap kunnen vallen.

   Like

 8. Oke, de tandarts dus, dankzij de reacties had ik het door.. ik dacht eerst…. uh? hahahaha

  Gelukkig is alles weer goed nu.

  X

  Like

 9. Die vondst van het marsmannetje. Geniaal! Afgelopen week ben ik bij de tandarts geweest. Alleen voor controle dus ik stond weer snel buiten.
  Lieve groet ♥

  Like

  1. Jammer genoeg waren bij mij schroeven en boren nodig, ik ben altijd blij als het er weer op zit, maar sterke tanden zijn me niet gegund……

   Like

   1. Spijtig, geen sterke tanden.
    Je verhaal is weer grandioos! Bij m’n chiropractor mag ik ook geen enkele klink vastpakken…
    Lie(f)s.

    Like

    1. En dan denk je ‘in welke wereld leven we nu toch’… Ik was voortdurend op mijn ongemak iets fout te doen. Hij is nochtans een lieve man, ingepakt in ‘cadeau’verpakking.

     Geliked door 1 persoon

 10. Leuk beschreven omabaard. Mijn zus vertelde mij toevallig vorige week over een gelijkaardige ervaring bij haar tandarts. Die droeg zelfs een speciaal schild waarin zijn bril zit verwerkt. Het zijn marsmannen geworden. Gelukkig nog net geen robots.

  Like

  1. Ik had stiekem willen een foto nemen, hij was ongelooflijk ingepakt! Maar vanuit mijn ligzetel met wijd open mond (het ging om een wijsheidskies, flink verscholen) lukte dat niet echt….

   Geliked door 1 persoon

 11. dat was een lief marsmannetje , en hielp je van de kiespijn af 🙂
  morgen maar weer naar een terras en lekkers eten

  Like

   1. hartig mag ook hoor 😋
    ik mag graag wandelen , en ben aan het leren foto’s te maken 🙂
    ben blij dat de foto’s een aardig beeld geven van de wandeling

    Geliked door 1 persoon

   1. Dank voor je reactie op 1 van de website’s maar ik kan nooit klikken op je naam want dan zie ik slechts blogger en verder niets. Probeer eens gewoon wat ik nu schrijf bij de regel url in te vullen. DUS Dit https://omabaard.wordpress.com/
    en dan kom ik zeker gelijk bij jou website erin – Kopieer dit dan en plaats het bij de url dus. k moet nu altijd je opzoeken via mijn leeslijst waar je ook in staat. Ik reageer nu met de andere want zoals je weet heb ik er nog ene. En ook daar kan je veel lezen hoor. Ik wens je mooie dagen in het vooruitzicht . Groetjes, Tine

    Like

  1. Heel de Lockdown dierf ik niet bijten om de tand niet verder te laten afbrokkelen, dus ja, ik was de ingepakte man heel dankbaar!

   Like

 12. Dat heb je heel leuk beschreven! Maar voor de rest hou ik ook niet van marsmannen!

  Like

Reacties zijn gesloten.