Nieuwe energie genieten in de Veluwe

Ja, neen, ja?
November 2019, alles is nog doodnormaal.
We zoeken en boeken het huis, ideaal voor een grote kinderbende én 3 honden.
April 2020, de kans is groot dat we er niet heen kunnen, dit bericht stroomt binnen, daar gaat ons uitkijken en aftellen naar…..
Juni 2020, misschien lukt het toch? Duimen, hopen, dromen komen uit.
Juli 2020 , super!, we vertrekken richting Voorthuizen.

veluwe 2
De tuin van 35 are nodigt uit, goed omheind waarbij hond noch kind verdwaalt.
Rust omringt ons drukke gezelschap. Geen buren die zich ergeren aan het joelend spel.
We vertrekken met de zon, die het al vlug voor bekeken houdt, pas op de terugrijdag duikt ze onverwacht weer op. Ze omhelst de vele grijze regendagen.
En toch, en toch zijn er momenten zonder hemels nat, de kinderen en honden kan het niet deren, ook wij worden toegeeflijk, het is van moeten,  en stralen onze eigen dag.
De nieuwe gerecycleerde jas van AS Adventure bewijst kurkdroge diensten. Goede koop!

Hoor de wind waait door de bomen….. De storm raast over de nacht en tussen de kieren van het gezellige huis.

Groen, weids, schapen, bos, paarden, heide, zand, schitterende huizen waarbij ramen langs buitenaf open gaan (opvallend Nederlands trekje), eindeloze vergezichten, met twaalf rond de tafel, Rummikub (oma moest het leren!) , schateren en proberen boven de vele kinderstemmen uit te komen, vijf van eigen kleinkroost en één vriendinnetje, om wat vrouwelijk evenwicht te bewaren voor de enige kleindochter.

veluwe 3

Vanop de schitterende uitkijktoren in Cortenstaal  te Kootwijkerzand, drie jaar oud en bijna 14 meter hoog, kijken we uit op het grootste stuifzandgebied in West-Europa. Er heerst soms een woestijnklimaat , het zand kan er tot 60 graden heet worden, dit wordt ons bespaard. Een imposant schilderij als je kan genieten zonder hoogtevrees.

veluwe 5

You can’t buy happiness, but you can buy ice cream. And that’s kind of the same thing.
We vinden vlot en graag de weg naar de Ijstijd, een ambachtelijk en héérlijk ijssalon in Garderen. Foto ontbreekt, sorry, helaas, te lekker om het fototoestel boven te halen. Gewoon smaken is mijn tip.

Mensen kijken geamuseerd, of meewarig?, zes kinderen en drie honden, één en al enthousiasme. Ik probeer tegengas te geven. Rekening houden met ‘de leeftijd’ is de boodschap.

veluwe 1

De kleine man kijkt verwonderd naar de kluwen wortels van de ‘duivelsboom’. Hij zoekt en vindt er vele zitplaatsjes, waar hij geborgen net in past.

veluwe 4

Het was weer zaaaalig druk.
Er is nog zoveel te vertellen,
ik weet niet waar beginnen,
en beperk me dus tot deze zinnen
met warm gevoel vanbinnen

 

54 gedachten over “Nieuwe energie genieten in de Veluwe

 1. Op de Veluwe kan je telkens nieuwe dingen ontdekken. Het is zo’n veelzijdig terrein. Helemaal voor kinderen (en honden.) En als die genieten…(-:
  Van die duivelsboom zou ik ook onder de indruk zijn!
  Neem nog een ijsje…
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat lijkt me dát een geweldige vakantieplaats! Geweldig zoveel ruimte waar kinderen n=en huisdieren geen kwaad kunnen maar wél lekker hun gang kunnen gaan. De Veluwe is inderdaad een fijn gebied om vakantie te vieren.
  Jammer dat het weer niet echt meewerkte maar dat mocht bij jullie duidelijk de pret niet drukken.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Veluwe bekoort telkens opnieuw. En wat willen een kind, een hond én een volwassene meer dan ruimte? OH ja de zon😉

   Like

 3. Ik stel me die luide kinderstemmen voor. Decibels plezier met andere woorden.
  Dat de zon niet meewerkte is natuurlijk jammer maar er was toch nog veel te beleven.

  Like

 4. Zo leuk om te lezen. Daar in Voorthuizen zit mijn wandelcluppie en de uitkijkteuren bij het Koowijkerzand zijn we gisteren nog geweest. Het is hier prima toeven maar dat hebben jullie zelf ook al ontdekt. Voorthuizen zelf is in mijn ogen een fijn vakantiedorp, nog fijner dat wij een 15 tal kilometers er vandaan wonen en er iets meer rust in ons dorp is.

  Like

  1. Ons vakantiehuis lag op 3km van het centrum. In het dorp zelf deden we eigenlijk enkel de nodige boodschappen. Die zandvlakte, de bossen, heerlijk veel ruimte. Het moet heerlijk zijn daar in de buurt te wonen.
   Ik had je kunnen tegenkomen op de toren😉, maar zou je niet herkend hebben

   Like

 5. Voorthuizen… jeetje Lieve…. je haalt een doos met herinneringen open in mij…. brrrrrr
  En van de week zei een kennisje die in Voorthuizen woont nog hoe naar ze het vindt dat haar dorp met toeristen volstroomt nu C nog niet geweken is…. (zij is ernstig ziek dus erg bang voor besmetting, en dat snap ik natuurlijk)
  Evengoed zie ik jou er niet voor aan elders vakantie te gaan vieren als het gezondheidsmatig niet verantwoord is… kortom, jullie genieten en dat is fijn te zien.

  Like

  1. Oei blijkbaar roep ik hier geen fijne herinneringen op.
   We zaten in een vakantiehuis op 3 km van het centrum, behalve voor wat boodschappen zijn we er nooit geweest. Grotendeels in het huis en de bossen gebleven. We hebben het veilig gehouden hoor.

   Like

 6. Zo leuk geschreven! Deze dagen met zo’n uitgelaten bende moeten oma bijzonder jong gehouden hebben en herinneringen gevlochten die zij niet meer zal vergeten.

  Like

 7. Fijn dat het toch door kon gaan en je hebt hier een mooi schrijven met foto’s er staan. De levenswortels van boom vertellen je ook een verhaal in de boom zijn eigen taal. En wat een mooie uitkijktoren hebben ze gemaakt. Ik heb ook heerlijk mee genoten van wat je schreef en liet zien. Groetjes, Tine

  Like

 8. Zo jammer van het weer, net die ene week… gelukkig was het evengoed lekker genieten dus! 😀

  Ik moest toch wel denken aan velen die ik niet eens ken en nu op een camping of iets zaten, maar een paar weken vakantie hebben, dan net… nu… al die kinderen die net vakantie hadden afgelopen week…

  Gelukkig…. hebben jullie genoten, de Veluwe is mooi, wij stonden vroeger op een vaste plek in Ermelo, dus Garderen ken ik zeer zeker wel 😀

  X

  Like

  1. Inderdaad, de minste week sinds vele maanden. Het was jammer, want alles is zoveel mooier in de zon, maar de pret kon het toch niet bederven.
   Ging je dan ook een ijsje eten in de Ijstijd? Of klom je er in de touwen? 🙂 Dat deden de oudste kleinkinderen, er is een mooi klimparcours.

   Geliked door 1 persoon

   1. Nee, we fietsten eerder door of langs Garderen, het klimmen en zo deed ik in Ermelo… Daar heb je dat ook, ijsjes eten ook, bij de buren samen met mijn opa, hahaha

    Like

  1. De zon maakt alles nog een tikkel mooier, maar we besloten het niet aan ons hart te laten komen, ook al waren we er net die ene mindere week….

   Geliked door 1 persoon

 9. Ha Lieve, een hele week ertussen uit en net met dat mindere weer. Maar eigenlijk heb ik daar zelf ook geen last van gehad. Wat kklinkt het zaaaaaaaalig. En wat ziet het er allemaal prachtig uit. Fijn dat het eindelijk zover was en jullie zo en na die lange stilte, nog meer, konden genieten van elkaar. Hier zegggen ze ‘op de veluwe’ je bent er nooit in. Haha. Maar dat deert niet, Je was vlakbij. ❤ het is je zo gegund. ❤ Die ijsjes zijn aanlokkelijk en inderdaad, het smullen van die snoetjes aan die ijsjes is puur geluk.

  Like

  1. Wat moet het zalig zijn om daar OP 🙂 de Veluwe te wonen, Berna! Ik vind de streek prachtig. We konden ze door de regen te weinig met de fiets doorkruisen. We waren er al een paar keer, elke keer opnieuw verbaast ze me.

   Like

   1. We wonen er een uurtje vandaan maar in februari hebben we nog drie dagen gewandeld op de Veluwe rond Eerbeek. Prachtig. Ik woon bij de Utrechtse heuvelrug, ook heerlijk wandelen als je genoeg lucht hebt. 🙂

    Like

   1. ja in de omgeving van Voorthuizen kwam ik ook wel
    ik doe ook geen spannende dingen meer hoor , die tijd heb ik gehad
    ben nu een rustige wandelaar 🙂
    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.