De eerste keer

Een beetje aarzelend, onzeker, afwachtend en toch doorzettend, die allereerste keer.

De eerste knuffel met de kleinzoon smaakt Warm! Zacht! Heerlijk!

Langs boeken in de bib kuieren, verplicht mandje in de ene hand, boeken voorzichtig aanraken, de inhoud nalezen, schrijfstijl proeven, om vervolgens terug te zetten, want het boek lijkt toch niet ‘jouw ding’, maar je vingerafdrukken staan er nu wel op, kan dat?, mag dat?, de tijd is gelimiteerd.

Maandag openen de terrassen weer. Trein met mondmasker, zee én etentje worden gepland, het vraagt een beslistheid, die me zelden eigen is, maar me van de ‘noodzaak’ probeert te overtuigen.

Ook de regen maakt zijn debuut na vele weken zonnige droogte, ze was nog nooit zo welkom, ik gun haar gul nog enige dagen.

Naar de geplande reisjes zie ik hard, héél hard uit.
Vliegtuigen mogen weer overvol de lucht in, verbazing en stille angst blijven hier toch aan de orde, met dezelfde bedenkingen als viroloog Van Ranst. Gaat dit niet te snel?
Maar zelf kruip ik er niet in, misschien nooit meer.
Enkel veilig de grens over, fietsen op de auto, natuur en vriendschap genieten.

Grijze lange haren moeten dringend terug in coupe worden geknipt, een getint laagje her en der scoort ‘onder de leeftijd’, oogt zo oud als ik me mentaal voel, en dat is vooral geen zestiger!

wp-15914325185651300489834416205379.jpg

De ooievaar bouwde een warm plekje  rond het gelige straatlicht. Ik ben te klein om in het nest te gluren, maar zij is moederlijk druk bezig de kroost te voederen.
De foto is te donker, te vaag, te bewogen, maar lief.

wp-15914325211128349270217917179495.jpg

Het albino veulen komt dartel naar me toegelopen en poseert geduldig tot ik eindelijk de smartphone heb opgevist (altijd een hele bedoening in mijn veel te ruime handtas) om ze schattig op de lens te krijgen.
Ze hoopt op en krijgt dus een definitief plekje in mijn blog.

wp-1591432519997976383529983500626.jpg

 

63 reacties op ‘De eerste keer

 1. Ik herken het aarzelende en voorzichtige bij veel van de eerste keren die je noemt. En inderdaad dat dilemma in de bieb: mag je een boek wel van de plank pakken om te bekijken en dan terug zetten?

  Geliked door 1 persoon

  1. Heel graag wil ik die schrik omzetten in voorzichtigheid. Want die schrik heeft verlammend gewerkt en soms nog, en daar wil ik vanaf geraken.

   Like

 2. Geniet van de herwonnen vrijheid. Ik vond het ook geweldig om eens naar de kapper te kunnen.

  Like

 3. Soms is tegenlicht ook mooi op een foto, het veulen, zo schattig! Maar fijn dat het haar weer in de plooi zit, ik moet nog, maar dat kan nog wel even in de wacht 😀

  X

  Like

   1. Dank je wel, ik zag oma baard nu zo overal staan dat ik dacht, ik ga eens kijken 😉 Dat is ook heerlijk weer even geknipt te zijn, nu draag ik het nog wat langer, maar ook hier is het wel nodig, maar ik ben nog niet thuis, begin juli denk ik. Ja, dat snap ik, van het veulen, had ik ook gedaan 😀

    Like

  1. Voor de volgende kappersbeurt moet ik toch even wachten, hij vroeg zomaar 14 euro extra, dat wordt dus even besparen op het zilver😉

   Like

   1. Sommige hogere kosten zullen wel terecht zijn maar waarom de 4 sneden krentenwegge hier plotsklaps 20% duurder is ontgaat me toch.

    Like

 4. Wat een heerlijk blij, positief stuk weer! De warmte spat er van af ❤ Fijn dat je langzaam maar zeker weer kunt genieten van veel dingen die je de afgelopen maanden onthouden zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je 😉. Terwijl ik mezelf zat te bewonderen in de spiegel, bedacht ik dat dit gemakkelijker was dan een selfie met al dat blakend goud in mijn haar😉

   Like

 5. Oh dat is fijn geweest. Een knuffel met de kleinzoon en hand in hand lopen doorde bieb. Daar verlang ik ook zo naar om dochterlief een hele grote knuf te geven.
  Je foto bij de kapper durfde je aan om te plaatsen? Beter je ook niet helemaal bloot geven 😓😓😓 Er moet wat te raden blijven.

  Like

 6. Leuk logje Omabaard! Ik denk dat we nu snel naar het normaal gaan. Vooral de knuffel lijkt me heerlijk. Deze week pak ik mijn moeder eens goed vast, met mondmasker op. Het heeft lang genoeg geduurd.
  Mijn haar laat ik voorlopig ongekleurd… ik hoop dat ik het volhoud. Tot nu toe valt het niemand op… Hopelijk is het net als bij Schrijfselsvanmij. Mijn haar knip ik echter niet kort. Omdat ik het opsteek, valt het niet zo erg op dat ik aan het vergrijzen ben. We zien wel.

  Like

  1. Je moeder knuffelen moet heerlijk zijn. Na al die tijd. Vreemd toch hoe we wennen aan dat mondmasker, ook al blijf ik het een akelig ding vinden, dat me belet fris adem te halen.
   Grijze mensen zijn wijs 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Het zou eigenlijk geweldig zijn als we de gewone dingen kunnen bijzonder blijven vinden. Maar daar vrees ik toch voor, een mens went vrij snel. In de ene zin goed, in de andere jammer.

   Like

 7. De foto’s van de ooievaar op zijn nest en het veulen in de wei getuigen duidelijk van je opgefriste blijheid na het bezoek aan de kapper. Mooi dat het leven langzaam maar zeker tot op zekere hoogte weer wat in de normale plooien valt. Geniet ervan! Maar net als met drinken, doe het met mate. 😉
  Fijn weekend.

  Like

  1. In maten ben ik sterk! 🙂

   Ik voel nieuw leven, eigenlijk het bijna-oude leven terug opborrelen. Wees gerust, met gepaste afstand en waar verplicht een mondmasker (hoewel bah voor dat laatste)

   Geliked door 1 persoon

 8. Wat een mooi veulen is dat die je zag en ja ik moet ook nodig naar kapper maar sta op wachtlijst al zegt men : mooi grijs is niet lelijk maar toch.. nee haar is ook te lang en te dik, maar het is afwachten wanneer ik aan de beurt zal wezen. Men zal mij belletje of mailtje doen. Nog even geduld dus voor mij voor haar weer in juiste model zal wezen.
  En vakantie plannen zijn er voor dit jaar ook nog niet. Maar wat niet is kan nog komen. Voor mij even een blogpauze maar er staat genoeg om te lezen.

  Like

  1. Geniet de rust van de blogpauze!
   Mijn ‘ondertoon’ blijft grijs, met wat frisse lokjes er bovenop, kan ik terug door de straten stappen 🙂

   Like

 9. Heerlijk hè, die eerste keren?
  Je beseft pas hoe bijzondere het alledaagse is wanneer het je wordt “ontnomen.”
  Dapper, je foto van de kapper!

  Like

 10. Ach, knuffelen met je kleinzoon, heerlijk is dat hè?
  Een mooi bijgewerkt kapsel kan wonderen doen, dan voel je je gelijk een stuk beter toch?

  Like

 11. ja dat was vast en zeker fijn knuffelen met de kleinzoon
  samen op stap in de bieb
  jij ook bij de kapper geweest zie ik wel 🙂
  en plannen maken voor fietstochtjes , altijd leuk
  ooievaar druk met de kinderen en het veulen bekijkt het allemaal rustig
  fijn weekend groet

  Like

   1. ja en dat is goed , ook voor ons grijze mensen 🙂
    ben blij dat je de pps hebt genoten , is zeker heerlijk ontspannend hé
    ja nat is heel hard nodig , we wachten het maar weer af , een beginnetje was er

    Geliked door 1 persoon

    1. de oude muziek deed het goed dus , kijk ben ik blij mee
     ik luisterde bijna de hele ochtend weer ff naar The Cats 🙂

     Like

 12. Knuffelen met de kleinzoon hebben we nog niet gedaan, maar we hebben wel de vraag gekregen om hem tijdens de grote vakantie op dinsdag op te vangen. En daar kijken we nu al naar uit! Nog drie en een halve week …

  Like

   1. Is een geluk bij een ongeluk eigenlijk. Normaal is dinsdag voor de andere mama, maar die is met een zware kuur chemopillen bezig (niet voor kanker overigens) waardoor haar immuniteit niet veel meer voorstelt en ze is doodsbang om ziek te worden.

    Like

Reacties zijn gesloten.