De wereld is te rond om in een stil hoekje te zitten (Loesje)

De koorts slaat  toe, vooruitzichten zijn hoopvol, angst schuiven we dapper ver weg (of proberen we toch), het wordt nog wachten op die laatste toestemming waarbij grenzen terug open gaan. Of niet….

Drie geplande reizen werden geannuleerd, Heer Corona stak er een dikke stok voor. En toch blijven reisjes hier hoog in de pikorde staan, ingewikkeld hoeft niet, gewoon de dichtbij-grens over, fietsen op de auto, natuur en cultuur van de buurlanden snuiven.

In het ‘oude normaal’ fietsten we nu een stuk Donau af, genoten we tien dagen zon én fijn gezelschap én lekker eten én kronkelende paden. Maar we leven nieuw-normaal, en verkennen de buurt, de iets verdere buurt. Het fietsenrek blijft aan de auto geplakt.
Het geeft vrijheid… beperkt….

Positief denkend hebben we toch grote-vakantie-reisjes her-vast gelegd. Afzegbaar in noodgeval, maar daar gaan we niet van uit. We dromen gretig, te lang gemist.
Alleen al het plannen, data zoeken, vrienden contacteren, samen beslissen, het doet ontzèttend veel deugd. En zoals overal’tijd’, ‘tijd’ blijft de beste raadgever.

Duimen dat ons weekje Veluwe met kroost en honden mag doorgaan! Het huis is veelbelovend, de hof reusachtig, heerlijk ideaal voor hond en kind.
We verplaatsen gewoon ‘onzen bubbel’ daarheen, klinkt zalig toch!

Een fietsvakantie richting Friesland krijgt opnieuw vorm, drukke online-besprekingen met  vrienden wijzen op neuzen in dezelfde Noordelijke richting.

De fietsvierdaagse met ander gezelschap is nog volop in onderhandeling, wordt het Waterland? Wij zijn alvast fans. Data zijn geprikt.

En de Donau gaat niet lopen, we zoeken samen, met een warm tuinbezoek en calorievol ijsje, nieuwe data, agenda’s worden samen gelegd.
Uitgesteld mag nooit verloren zijn, nu genieten van wat kan en mag.

Hoop schept dromen, dromen doen leven,  enige transitiviteit leert dat hoop doet leven.

Vakantie, ik neem altijd een lege koffer mee voor de mooie verhalen” (Loesje)

En ja, ik blijf Loesjes-fan!

 

60 gedachten over “De wereld is te rond om in een stil hoekje te zitten (Loesje)

 1. Ha Lieve, ik hoop toch dat het de vakantiekoorts is, die toeslaat en geen andere. Ben ook fan van Loesje én van de vrijheid én van mooie dingen zien. Mijn moeder zei altijd: ‘Verandering van spijs doet eten’. Afwisseling stond hoog in het vaandel. Al vanaf vroeger maken we reizen. Nu heb ik de laatste jaren even niet vaak meer gereisd. Met de zussen gaan we vier dagen tot een week weg per jaar. Vorig jaar België, nu dan Katwijk. Ver is nu dichtbij, maar straks weer verder, daar ben ik van overtuigd. Lieve groet ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. Het hoeft niet ver te zijn, een andere omgeving, weg van huis en klus en dagelijkse zorg, kan zoveel deugd doen.
   Ja hoor, die andere koorts houden we hier dapper buiten 🙂
   Alles komt langzaam terug, ongelooflijk hoe een mens van die kleine vrijheden terug geniet.
   Zonnige groet.

   Geliked door 1 persoon

   1. Nee, het hoeft niet ver te zijn, gewoon het verzetten van de zinnen. Ik ga voor je duimen, dat het net zo soepel verloopt als hier. ❤

    Geliked door 1 persoon

 2. En terecht, de twee Loesje uitspraken zijn allebei kei goed. Fijn dat er weer plannen gemaakt kunnen wordewn , de Velwen, daar hebben wij ook goede herinneringen aan . Gelukkig komt er een héél klein beetje meer ruimte voor plannen, ik duim dat de grenzen snel open mogen.

  Geliked door 1 persoon

 3. ik wist niet dat een babyhuidje pensioen gevoelig was 🙂
  wat levert het op hohoho
  ja schitterende bloemen om tegen te komen hé

  Geliked door 1 persoon

 4. Plannen maken doen we hier niet want we blijven al een paar jaar in eigen land en die is net zo mooi en zeker vinden we rust in de mooie Alblasserwaard. En loesje? die mag ik ook wel heb soms best mooie teksten.

  Like

  1. Nederland is een beter fietsland dan België, de fietspaden zijn er top, vandaar dat we toch graag de grens over wippen. Jullie wonen prachtig!

   Like

 5. Goed dat jullie aan het plannen zijn! Ik hoop dat al jullie dromen werkelijkheid worden.
  Ach, fietsen bij je noorderburen (-: kan ook gezellig worden.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. En nu maar hopen dat op zijn minst een deel van die zonnige en veelbelovende plannen kan doorgaan. Wij hadden geen plannen en en we hebben ze nog steeds niet. Maar we hebben hier rust en natuur rondom, dus wat zal ik me druk maken. We laten ons in de eerste plaats leiden door het weer. Wat er verder op ons pad komt, zien we wel. Ik hoop alleen dat er geen hordes onnadenkende en al te opdringerige toeristen hier naar toe komen en corona meeslepen naar ons mooie en zo goed als virusvrije Fryslân.

  Like

 7. Grootse plannen dat lees ik al. Laten we hopen dat het allemaal door mag gaan want dan kunnen wij onze plannen ook doorzetten.
  Neem maar een hele grote koffier mee voor je verhalen. Ik geniet bij voorbaat al.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wij hopen ook snel met de mobilhome op pad te mogen. Als het moet, in België (maar daarvoor baart “drukte” me toch wel zorgen, we zijn met zoveel op zo’n klein lapje grond). Als het mag: Nederland (Friesland, oh yes) en als het nog magger: Duitsland, en als het nog magst: Denemarken. Een hele resem plannen bekeken en in de aanslag.
  Duim duim duim.
  Wij doen wel niks met bubbel: gewoon wij twee, en asociaal doen. Ik heb nood aan alleen zijn, met ons tweetjes dan wel.
  Duim duim duim.

  Like

  1. Denemarken is hier ook over de lippen gegaan. We waren er al een paar keer, ideaal fietsland, maar iets te ver voor een kortere vakantie.
   Met de mobilhome zou toch moeten kunnen? Je kan niemand besmetten:-)

   Wij deden al heel veel fietstochten met ons tweetjes de laatste weken, nu willen we de bubbel graag vergroten. Met die koppels doen we overigens elk jaar opnieuw een minitrip, de traditie verbreken lijkt me geen goed idee?!

   Geliked door 1 persoon

   1. ’t Is zo, en Marc Van Ranst vindt het de ideale manier van reizen. Dus kom maar op jongens! 🙂
    Ik hoop dat we toch voor een week of 4 kunnen vertrekken. Maar we zijn flexibel 🙂 Allez, tot halverwege juli toch. Daarna wordt het moeilijker.

    Geliked door 1 persoon

 9. Hopelijk kan de droom werkelijkheid worden! In Zeeland wordt voorlopig 30 procent verhuurd van de accomodaties. Meer mag nog niet. Het gaat echter goed tot nu toe. Mensen houden toch afstand.
  Droom en plan maar verder en geniet van de voorpret.

  Like

  1. Als 30% verhuurd wordt, kan je gemakkelijk afstand houden. Maar of het winstgevend is voor de vakantieparken??
   Plannen is al de helft van de pret, kan gratis en virusvrij.

   Geliked door 1 persoon

 10. Wij moesten twee vakanties naar het buitenland annuleren, maar hebben afgelopen weekend toch een midweek in eigen land geboekt. En eerder al, voor in december pas, heb ik samen met mijn schoonzus een weekend Disneyland geboekt. Het kan maar vaststaan!
  Ik hoop ook dat de grenzen met België snel weer opengaan. Ik mis jullie ook! Alleen vraagt iedereen zich hier wel af hoe ze dat in Sluis en Hulst moeten oplossen, want iedereen verwacht dan een grote drukte.

  Like

  1. Ik hoop dat ze het openen van de grenzen niet gaan vermijden omwille van die twee (overigens leuke) stadjes? Hulst kunnen wij vlot bereiken met de fiets, amper 11 km.
   Misschien moeten zij privé maatregelen nemen en tellen?
   Fijn dat jullie ook al aan het ‘anders’ plannen zijn. Dat houdt een mens jong. (las ik ooit)

   Like

   1. Misschien dat er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen bezet mag worden. Ik zou anders ook niet weten hoe ze dat moeten oplossen. Het schijnt dat de zondagen nu heel erg stil zijn. De winkels zijn wel open, maar er is geen klandizie.

    Like

 11. Fijn dat je zo planactief bent. 😉 Wij plannen voorlopig niets. Kun je ook niet ontgoocheld geraken als het niet kan. Ik zal al blij zijn als we met alle kinderen en kleinkindjes eens samen kunnen zijn in plaats van met vier.

  Like

  1. Alles is afzegbaar, en bij last-minute-boeken zijn de mooiste plekjes misschien al weg?
   Zo is het, allen samen is hèt belangrijkste nu. Maar ik denk dat het eraan komt, als jeugdkampen van 50 man mogen?
   Voor jullie is het ook belangrijk dat de grens met Nederland open gaat. Woont kleine prins niet daar?

   Like

   1. Ja, inderdaad. Als de grens opengaat, kunnen we hem weer zien. Volgende maand verhuizen ze naar hun nieuwe huis in de Kempen. Da’s toch al 40 km minder ver. 😊

    Like

 12. lijkt mij ook moeilijk om in een rond vertrek in een hoekje te gaan zitten 😀
  ik heb 2 reisjes moeten annuleren , maar die bestemmingen lopen niet weg

  fietsen naar en in Friesland , helemaal top
  Waterland , het land uit mijn jeugd 🙂
  zwerven over de Veluwe
  ik hoop dat het allemaal voor jullie door gaat

  hoopvolle groet

  Like

  1. Ja, fietsen in Friesland is top. Hebben wij vorige zomer gedaan. HEERLIJK!!! Texel vonden wij ook top. Zolang er maar veel open vlaktes zijn vind ik alles goed (bij ons thuis is er nogal veel bos, vandaar) en de wind neem ik er dan graag bij.

   Like

    1. Ja hé, ik hou ook zo van de Waddeneilanden. Vorig jaar vanuit Leeuwarden ook nog een dag op Ameland gaan fietsen. Schiermonnikoog staat ook op ons lijstje moesten we voor Groningen kiezen. Probleem daar is dat Van der Valk in het noorden van de provincie geen hotels heeft, en wij zijn nogal fan (en hebben nog een serieus spaartegoed staan).

     Geliked door 1 persoon

     1. OH we hebben iets heel erg gemeen, ook wij zijn vurige Van der Valk fans 😉. Wij overwegen om vanuit Leeuwarden een dagje eiland in te lassen. Maar de verblijven moeten nog worden vastgelegd.

      Geliked door 1 persoon

 13. Groot gelijk! Niets plannen en niets op de planning hebben staan, daar wordt een mens moedeloos van! Ik voel dat ook zo aan. Ik kan me momenteel maar op & ding concentreren en dat is om ons paraat te houden, voor het geval we terug naar Canada kunnen reizen, en dan liefst zonder quarantaine. Maar ik zou nog zo zot zijn om in de cottage in quarantaine te gaan zitten en kids en kleindochter van op een veilige afstand of door het raam te zien. Zo zot zijn oma’s te krijgen. Zoveel eurootjes besteden en zoveel tijd om gewoon in een vakantiehuisje aan zee, ( zonder zeezicht ) naar uw kleindochter te gaan staren die buiten aan het spelen is op het graspleintje voor de deur.
  Geniet vooral van het plannen, niets leukers dan dat! En we duimen heel hard, uiteraard!

  Geliked door 3 people

  1. ALS je kan gaan (ik weet niet voor wanneer deze reis was gepland?), moet je gaan en snel zoon, schoondochter en kleindochter in je armen/bubbel sluiten. Gewoon onvoorwaardelijk warm!

   Geliked door 2 people

   1. De reis was gepland op 19 juni tot 2 juli. Maar de Canadese grenzen zijn dicht tot 30 juni en tot nader order. Onze vlucht is ook geannuleerd. We kregen een voucher van Klm e moeten ook met Klm herboeken. Maar er zijn ook geen vluchten momenteel.

    Like

    1. Hopelijk lukt het jullie nog dit jaar. Ik duim dubbel! Voor jullie heel erg belangrijk, je ziet ze al zo weinig in levende lijve.

     Like

 14. Waterland? En dat is waar?
  Ik denk dat wij het dit jaar in Groningen, Drenthe of Overijssel gaan zoeken. Met de fietsen op de auto uiteraard!

  Geliked door 1 persoon

  1. Volendam, Edam, Marken, Broek in Waterland, Zaanse Schans in Zaandam ligt ook in de buurt….. ten Noorden van Amsterdam. We waren er al, heel erg de moeite!
   In Groningen waren we vorig jaar.
   Nederland is een ideaal fietsland.

   Geliked door 1 persoon

   1. Hebben wij inderdaad ook al gedaan, maar niet om te fietsen. Wel omgeving Haarlem, Bloemendaal, enz. Hebben vrienden die daar in de omgeving wonen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.