Frisse lucht

De natuur mogen we nog in, de zon schreeuwt om aandacht, aandacht die graag even  weg van Corona zweeft.
De fietsen worden van stal gehaald , snel even  testen of we in tijden van gekte nog in staat zijn ons evenwicht te bewaren op twee draaiende wielen.
Stille wegen leiden ons richting Kruibeke en Bazel. Daar is het rustig genieten op een bankje, een flesje water en wafelkoekje bij de hand, want alles wat enigszins op een terras lijkt is potdicht. Warme drank lukt  enkel nog met een thermos, die  we thuis vlotjes vergeten zijn. Geen probleem, warme thee werkt op de plasspieren, manlief vindt wel een boom, maar zelf sla ik dan in paniek bij elke hobbel in de weg.

We wandelen doorheen De Arcade.
Arcade gunt bezoekers een nieuwe blik op de polders”
“Arcade inspireert”
“Arcade verbindt de polders met het dorp”

En hebben we niet net nu nood aan een nieuwe uitdaging en verbinding?

Een gaanderij, die de blik verruimt, prachtige cultuur in natuur.

De weg ligt voor ons open, voorlopig nog even een onzekere weg ,  maar de bestemming blijft de polders, het leven als vanouds.

In het kunstwerk van Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, samen het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh, zit 19 ton cortenstaal verwerkt, een materiaal dat vroeger vaak in scheepsbouw werd gebruikt (en nu weer erg trendy is) en zo een duidelijke link wil tonen met de scheepvaart op de Schelde.

Als ik me de laatste weken niet al minuscuul klein voelde in deze vreemde wereld, dan ervaar ik het hier zeker met heel mijn lijf.
De bogen zijn 27 meter lang en 10 meter hoog, ze verkleinen naargelang ze de dijk opklimmen.

Imposant, mooi, inspirerend, laat je fantasie de vrije loop bij dit zigzaggend bogenkunstwerk. Felblauw en bruin geven een prachtig kleurenspel.

wp-15845475374178671976655899519205.jpg

51 gedachten over “Frisse lucht

 1. Dát is overleven , genieten van wat nog wél kan! En het levert ook nog mooie foto’s op. Heerlijke blauwe lucht die ons vandaag in de steek laat maar na vandaag weer op het programma staat. Het heeft wel iets die grote stalen poorten.

  Like

  1. Voorlopig (blijft het duren?) zijn er nog voldoende mooie kleuren te beleven; We genieten zo lang het mag.
   Het gemis van kinderen en kleinkinderen vind ik wel zwaar, zelfs met filmpjes.

   Like

   1. Dat snap ik, mijn kleinkinderen zijn groot hebben werk en/of gezinnen, zie ik ook normaal gesproken niet zo vaak dus dat ben ik wel gewend.

    Like

 2. We boften met het prachtige weer de afgelopen dagen. Heerlijk om te gaan fietsen, en ook nog goed voor lichaam en geest. Wat een prachtige achtergrond heb je, met die vogels!

  Like

  1. Soms heb ik ook dat gevoel. Maar het mag, enkel manlief mag mee en we nemen de stille wegen. We kwamen niemand tegen. Vreemde wereld😦

   Like

 3. Wat een prachtig kunstwerk! Fijn om zo van cultuur in/en natuur te kunnen genieten. De komende dagen beloven weer veel zon… Lekker naar buiten blijven gaan dus ❤

  Like

  1. De soberheid en kleuren van de natuurkunst straalden charme en gezelligheid, ondanks het weten en beseffen dat het moeilijk wordt.
   Een volledige Lockdown hoop ik niet te moeten mee maken, alles is al moeilijk genoeg, en buiten kan ik weer ademen. Ik weet zeker dat jullie genieten daar!

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat doen we. Eigenlijk is het leven (nu nog) hier amper anders dan anders, wat ons dagelijks extra dankbaar maakt dat we hier wonen. Blijf jij ook zoveel mogelijk genieten van frisse lucht en mooie momenten (en blijf dat hier delen) ❤

    Geliked door 1 persoon

 4. O wat een prachtig schrijven
  dat kunstwerk is bijna net zo mooi
  ik ben blij te lezen dat jullie er op uit gingen
  ik was ook weer een km of 20 op pad
  zag ook enkele bomen van dicht bij
  en als wandelaar weet ik dat ook de dames onder de wandelaars die bomen kennen

  Like

  1. De natuur nodigt uit om tot rust te komen in deze dagen. De eenvoud maakt het kunstwerk prachtig.
   Fijn dat ook jij er weer heel wat kms hebt opzitten.

   Like

 5. Als het weer het toelaat, kun je momenteel inderdaad maar het best af en toe even naar buiten gaan. Zo lang je geen andere mensen opzoekt, is dat voor lichaam en geest een prima bezigheid. Jullie hebben een prachtig kunstwerk opgezocht. Ik heb het intussen op internet even vanuit verschillende perspectieven bekeken. Indrukwekkend.
  Ik wens je ook voor morgen een fijne dag met een mooi uitje.

  Like

  1. Op internet zag ik ook prachtige beelden. Waarbij je het niveauverschil goed kan ontdekken. Maar zelf vond ik de weg naar zo mooi en betekenisvol.
   Buiten voel ik de onrust even verdwijnen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, dat herken ik wel. Morgen maar weer een ritje en een kuiertje maken, het kan nu nog tenslotte.
    Zitten jullie nu onder een volledige of een gedeeltelijke lockdown?

    Like

    1. Ze willen het geen Lockdown noemen. We mogen nog buiten wandelen met 1 persoon. Maar verder is alles gesloten en moge groepen dus niet groter zijn dan twee personen.

     Geliked door 1 persoon

       1. Nee, volgens mij is dat een misverstand. Volgens mij wordt bij ons geprobeerd om de zaak in de hand te houden met de ‘soft lockdown’ zoals we die nu hebben. We hebben nog voldoende bewegingsvrijheid, mits we voldoende afstand van elkaar houden middels social distancing. Dat blijkt voor veel mensen helaas nogal moeilijk te zijn. Pas wanneer dreigt dat de IC’s het niet meer kunnen bolwerken, gaan we over naar een volledige lockdown.

        Like

         1. Maar ik zie nu wel dat een meubelzaak in Nederland nog steeds open is, ik kreeg net bericht. Bij ons zijn alle winkels behalve voeding potdicht. Daar zit het verschil wellicht?

          Geliked door 1 persoon

          1. Kroegen, restaurants en sportgelegenheden zijn gesloten. Alle winkels mogen nog open blijven, maar steeds meer kleine(re) winkels sluiten omdat personeel zich niet meer veilig voelt. In het zuiden zijn winkeliers niet echt blij met hier winkelende Belgen, heb ik begrepen. Wij mogen hier dus ook nog gewoon met de auto op pad en b.v. wandelen in de natuur. We mogen niet bij elkaar op bezoek en minstens anderhalve meter afstand van andere mensen houden.

           Geliked door 1 persoon

 6. Mooi! En wat een prachtige foto en tekst. Als het geen kwaad kan moeten we eruit. Het is lente! Lucht, adem, bloesems, jong gedierte. We laten ons er niet onder krijgen. Binnen als het moet, buiten als het kan.

  Like

  1. Cortenstaal en felblauwe lucht, mooier kan dit sober kunstwerk niet zijn op de dag dat het lente én donkere winter lijkt.

   Like

 7. Wat een prachtig kunstwerk omabaard!
  Wij zijn eergisteren ook gaan fietsen en dat deed echt goed. Veel naar buiten gaan doet goed. Vandaag was dat werken in de tuin. Die moet er goed uitzien want dit weekend komt men met een drone om het huis en de omgeving te filmen voor de verkoop.

  Geliked door 4 people

   1. Dat is inderdaad zo. Binnenkort verschijnt de advertentie, maar er zal meteen ook al een verbod zijn op bezichtigingen. Gelukkig hebben we anderhalf jaar de tijd. We zien wel.

    Geliked door 2 people

  1. Een drone!! Ongelooflijk hoe modern ze bij jullie tewerk gaan voor de verkoop. Die beelden zullen prachtig zijn. Zo’n mooi stuk natuur zal mensen verstommen

   Geliked door 1 persoon

   1. Ook de binnenkant werd helemaal gefilmd. Vanaf de straat met omgeving, alle kamers door (alles rondom rond) van inkom tot badkamer, tuin enz. Ik was ook onder de indruk. Zo krijg je natuurlijk een heel goede indruk. Een filmpje van zo’n vijf minuten!
    Ben benieuwd… het wordt spannend…

    Like

Reacties zijn gesloten.