Weeral Corona?!

Wat doet een mens als alle afspraken plots wegvallen en de week je leeg aanstaart?

Zolang mijn laptop virusvrij blijft, en daar slaagt hij voorlopig goed in!, kan ik lezen, schrijven, info vergaren, evolutie opvolgen.

Ik lees over fraude met mondmaskers, over treinen die wegens annulatie nu  volgepropt zitten, over een regering die blijft bekvechten, zelfs in tijden van crisis.

De blogwereld verrast me, ze is lief, informatief, dapper, spreekt vrijuit, kalmeert en zorgt voor. Nu vriendenafspraakjes wegvallen , koffietjes verdampen, de wereld lijkt stil te staan, ontdek ik heel mooie poëzie, dagverslagen uit Spanje, opkomende angst en twijfels, humoristische verslagjes, alles met een lach en een traan en vooral veel ontroering en empathie. Het.Doet.Deugd!

De zoon vecht nu een week tegen koorts, hij leeft binnenskamers om kindjes niet te besmetten. Kleinkinderen doen  schoolwerkjes en roepen oma’s hulp in via telefoon, met woord en beeld.
Behulpzaam vanop veilige afstand, een warm gevoel.
Veraf, en toch zo dichtbij.
Op mijn planning staan  nog maaltafels en optelsommetjes, want zoals de kleindochter zegt ‘dit is geen vakantie, oma, maar Corona-vakantie‘.

Broer stuurt virusvrije fotootjes door. De maandagochtendvergadering, over hoe het nu verder moet op school, gaat door op de ruime speelplaats, elke collega op minstens anderhalve meter verwijderd van de ander. Grappig zicht, maar oh zo pijnlijk.
Terug thuis is zijn vrouw er nu écht van overtuigd dat hij besmet is, en dekt de tafel, met brood en wijn soep, elk aan een uiteinde van de laaaaaange tafel.
Als koningen aan de maaltijd.
De minstensanderhalvemeterregel wordt ver overtroffen.

Wandelen blijft een must, in de hoop dat Coranaresten  niet  in de buitenlucht verdwalen. We genieten het zachte weer in  Pajottenland, met zoon en schoondochter.
Zij houdt de berichten goed in het oog, ook Nederland gaat nu drastische maatregelen nemen, zij hopen met en voor elkaar dat de landsgrenzen open blijven, anders dringt een  lange-afstands-liefde zich op .
Ook daar gaan de restaurants dicht, blijkbaar trokken Vlamingen op zaterdag er in grote getale heen om  virussen, die extra wemelen in druk gezelschap,  op te snuiven.
Waar blijft de logisch denkende geest?
We wandelen samen, respecteren de grote comfortzones, en verheffen lichtjes onze stemmen om elkaar in de stilte daar te begrijpen.
Het geplande eten wordt afgelast, we nemen geen  risico.
Zijn bostuin is een oase voor vogels. Koolmeesjes, pimpelmeesjes, de Vlaamse gaai, de bonte specht zorgen voor een  fladderend kwetterkoor. De lente breekt uit, in kleur en geur, terwijl overal rondom het besef en weten enkel nog angst en twijfel geven.

DSCN4707

Samen gaan we het verslaan, we staan nog voor een heel erg lange weg, maar als iedereen wijs en bezorgd gedrag vertoont, lukt het wel?! Vraag en uitroepteken spreken voor zich.
Voor oudere mensen een ramp, nooit meegemaakt. Wij kunnen hen beschermen, broodnodig.

Wij zijn verzekerd bij Corona Direct ( klik) , zitten we dan safe?

 

75 gedachten over “Weeral Corona?!

 1. Idioterie gaat alle grenzen over, egoïsme ook… paniek en rust ook… kortom, niets is de mens vreemd 😉

  We doen allemaal wat we kunnen op onze eigen manier met eigen beleving en gedachten

  Like

 2. Ik ben een beetje uitzondering, hoewel ik ruim in de risicogroep zit merk ik niet zo veel van alles dat er gebeurt. Klinkt vreemd maar is logisch. De laatste drie jaar zijn geleidelijk aan alle te drukke sociale contacten uit ons leven verdwenen. Boodschappen deed ik al op de meest rustige tijden vanwege de rolstoel en wandelen ook al bij voorkeur in de groengebieden om ons heen.Dat het internet een fijne vriend is bij sociale”armoede” had ik dus ook al eerder ontdekt.
  Er zijn nu iéts meer buurtjes die zo nodig hulp aanbieden maar ook dát kwam al regelmatig voor.
  Maar voor veel mensen zijn het inderdaad hectische tijden met grote veranderingen waarvan we de gevolgen nog niet helemaal kunnen zien. Het énige waar ik dan nog een klein beetje in kan bijdragen is af en toe een luchtig, of nog liever, humoristisch logje schrijven. Blijf ik proberen hoor, beloofd;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij leerde al omgaan met meer rust.
   En goed idee, houd maar goed vol om over luchtiger onderwerpen te schrijven. Ik lees en…. ontspan!

   Like

   1. Het was noodgedwongen maar ging zó geleidelijk dat het nu pas echt tot me doordringt , juist omdát er voor mij eigenlijk niets verandert.

    Like

 3. gelukkig is er nog de sociale media om in contact te blijven met vrienden
  want life afspraken zijn allemaal afgezegd
  coronavakantie, ja, zo kan je het wel noemen
  hopelijk is de zoon vlug genezen
  als iedereen doet wat moet dan zijn we hopelijk vlug van dat virus af

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je hier reageert. Ik kan onmogelijk nog reageren bij jou, sinds een goede week. Je TT-verhaal was hartverwarmend, ik vind het dan zo jammer dat elke reactie smelt als sneeuw voor de zon…
   Ik geniet zo van je foto’s!

   Like

 4. Mooie overpeinzing Lieve, fijn dat de natuur zoveel vertroosting biedt. De wandeling met de zussen heb ik afgezegd van de week en ben er alleen op uitgetrokken zoals je hebt kunnen lezen. Zonen en dochters, ze zijn van goud, zoals de lentezon straalt. Maakt het leven toch hoopvol ❤

  Like

  1. Er is zoveel moois, alleen wordt alles nu toch wat overschaduwd.

   We zijn deze middag gaan fietsen, alles komt in bloei, de zon was uitbundig aanwezig, de natuur pronkte zijn schoonheid en deze avond horen we weer de vreselijk ontmoedigende realiteit.

   Like

 5. het lijkt wel een andere wereld….
  met veel onzekerheden…Omabaard
  mooi weer vandaag tijd om het hoofd wat leeg te maken met een wandeling in de natuur….

  hou je haaks

  Like

 6. Hartstikke mooi verwoord. Het sociale leven verloopt nu vooral digitaal. Ook ik móet naar buiten. Samen wandelen op gepaste afstand. Net ver genoeg om niet hand in hand te kunnen gaan…

  Like

  1. Dank je Marc. Het houdt me enorm bezig. Nu kan wandelen nog, maar ik hoorde gisteren dat een complete Lockdown er wellicht aan komt, dan geven we veel vrijheid op, ook buiten.
   Maar tijd brengt altijd raad.

   Geliked door 1 persoon

 7. Mooi geschreven… omschreven toch neemt ook hier de spanning toe.. ook wij hebben sinds gisteren de school gesloten. 2 zieke leerkrachten ( Corona .. of gewoon griep).. Maar veiligheid voor alles. Hoe moeilijk is het dan om toch nog nuchter te blijven.. hopend op een verbetering.. Hopelijk knapt jullie zoon snel op..
  Er welde zomaar een egoïstische gedachte in mij op.. beseffend hoe je soms een bizarre kijk op iets kan hebben.. de uitvaart van mijn moeder.. was zeer bijzonder en precies zoals ik het graag had willen doen.. nu zijn er allerlei restricties.. dacht ik.. gelukkig mam.. je bent nog net op tijd gegaan 🙏

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik begrijp je heel goed. En weet je, mijn vader ging twee jaar geleden, en ik heb al vaak gedacht hoe dankbaar ik ben dat hij deze periode niet meer moet meemaken. De oude mensen mogen geen bezoek méér ontvangen, wat een ongelooflijk eenzaam gevoel moet dit geven voor zij die leven van bezoek naar bezoek.

   Een mooie uitvaart is een laatste symbool van een lieve affectie, het kan niet meer….
   Neen hoor, geen egoïsme!

   Like

 8. Wat mooi geschreven omabaard, moed en angst en humor en liefde in één blogpost. Ik voel de warmte.
  En dat gaan we als bloggers blijven doen: elkaar moed geven, mooie dingen delen, angsten delen, eens goed lachen, de realiteit vierkant negeren, kortom, elkaar steunen. Elke dag opnieuw!

  Geliked door 1 persoon

  1. En wellicht nog vele dagen lang….
   Inderdaad, steun en begrip van medebloggers doet ongelooflijk veel deugd. Dank je!

   Like

   1. Ik denk dat dat één van de dingen is die het zo moeilijk maakt: we hebben geen idee hoe lang dit allemaal gaat duren. We kunnen het niet vast omlijnen. De onzekerheid.
    Het is warmte vanop afstand, maar dat moet nu, dus kijk, komt dat even goed uit 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Ook het gevoel niet meer vrij buiten te kunnen beneemt me soms de adem. Het voelt zo claustrofobisch aan. Voorlopig kan het nog wel in de natuur, maar wat als ook dit wegvalt? Gewoon er ons ook doorslaan👍

     Geliked door 1 persoon

     1. Ik ga straks nog een eindje fietsen (alleen, richting platteland), in de hoop dat het niet de laatste keer is. Maar zoals je zegt, als dat zo is, dan moeten we er ons ook doorslaan.

      Like

 9. ‘Terwijl overal rondom het besef en weten enkel nog angst en twijfel geven…’ Wat een mooie zin, maar ik schrik van de lading… (die inderdaad deels door je laatste zinnen wordt geneutraliseerd 😉 ) Het is erg hoe het ieders leven beheerst. Vandaag even heerlijk aan zee gewandeld en dán denk ik nergens aan. Gaan we vaker doen dus, de komende tijd. Zorg goed voor jezelf, en beterschap voor je zoon!

  Like

  1. Na de berichten deze avond wordt het toch moeilijk om positief te blijven. Een complete Lockdown dringt zich stilaan op hier, dan zit buiten komen en genieten van de natuur er niet langer in?
   Maar we verliezen de moed niet! Of doen toch ons uiterste best

   Like

   1. Oh, echt? Een complete lockdown? Zucht… laten we vooral hier elkaar blijven bemoedigen en steunen… een welgemeende digitale knus dus ❤ Verlies inderdaad de moed niet!

    Geliked door 1 persoon

 10. Het is vooral voor oudere mensen die alleen wonen en die geen digitale vaardigheden hebben een hele nare situatie. Toch zullen we er met zijn alleen doorheen moeten. En ik dank dat dat alleen een kans van slagen heeft, wanneer we dat zo rustig en beheerst mogelijk SAMEN doen. Humor kan daarbij heel behulpzaam zijn. 🙂
  Hopelijk lukt het om corona buiten de deur te houden. Pas op jezelf.

  Like

  1. Na de nieuwsberichten van deze avond word ik toch weer negatiever.
   Macron spreekt van een oorlog tegen het virus. Ook de virologen in België zijn pessimistisch.
   We passen op elkaar, er is verbondenheid, maar zijn we allen sterk genoeg?

   Like

   1. Het is een verwarrende tijd waarin we denk ik allemaal wat tussen angst en vrees leven af en toe. Meer dan handen wassen en afstand van elkaar houden, kan ieder van ons eigenlijk niet doen. Probeer vertrouwen te houden!
    Probeer in elk geval lekker te slapen, want je rust pakken is wel belangrijk om je weerstand op peil te houden. Welterusten.

    Geliked door 1 persoon

 11. ik hoop dat je zoon gewoon verkouden is
  het is zeker nog niet voor bij
  en je had het over wandelen , ik deed vandaag een goede 22 km en het was heerlijk
  door de vrije natuur en de zon op m’n bol
  ja met gezond verstand komen we hier met elkaar samen weer uit

  Like

  1. Hij heeft griep, een stevige.
   Fijn dat jij zo maar even 22km hebt gewandeld, hopelijk ver van iedereen vandaan? Zolang we de natuur in kunnen met deze opduikende lente lukt het wel.

   Geliked door 1 persoon

   1. beterschap
    ja ik was redelijk weg van de drukte , komen nog wat foto’s van 🙂
    morgen ben ik weer de natuur in
    ben blij dat je de molens mooi vond 🙂

    Geliked door 1 persoon

 12. Gelukkig wonen we hier vrij en kunnen we nog ongestoord de natuur in. Ik hoop dat het zo mag blijven… wat een onzekerheid.
  Ik wens jouw zoon ook een voorspoedig herstel.
  Draag goed zorg voor jezelf en iedereen.

  Like

  1. Bij jou is het heerlijk wonen en hopelijk waaien de virussen er gewoon weg. De natuur montert op en geeft moed. Een volledige Lockdown komt eraan, vrees ik, broodnodig, maar erg moeilijk.

   Like

   1. Denk je echt dat ze dat gaan doen? Nederland is het niet van plan. Ze vertrouwen op de burgerzin van iedere Nederlander. Zag je Rutte op tv? Hij kwam heel overtuigend over, ik denk dat velen zijn oproep zullen volgen. Ik kan toch geen weken niet naar België? O neen…

    Like

    1. Ik hoorde deze avond op TV dat het er wellicht van komt, alleen weten ze nog niet wanneer.
     Maar geen zorgen maken vooraleer het zeker wordt! Leven van dag in dag, Bea!
     Ik zag vooral Macron en zijn spreken over een oorlog 😦

     Like

     1. Dat moet hij vooral doen.
      Ik ben doorgaans niet zo’n fan van Rutte hier, maar die pakte dat echt verstandig en goed aan in zijn toespraak gisteren. Wetenschappelijk onderbouwd en eerlijk, zonder paniek te zaaien, en eenheid tussen mensen bevorderend.

      Geliked door 1 persoon

 13. Lees ik het nu goed dat jouw zoon corona heeft of is het de gewone griep?
  Heb net een stuk over het virus gelezen maar voorbij is het nog niet. Hoop dat het goed af gaat lopen met al deze maatregelen.

  Like

  1. Hij weet het dus niet. Hij wordt niet getest omdat hij thuis blijft. Ik denk en hoop gewone griep, maar dan toch een stevige.
   Ik denk dat we nog een hele weg hebben te gaan! Niet te onderschatten waar we voor staan.

   Geliked door 1 persoon

   1. Erg onzeker dus en best eng met zijn kindjes, eigenlijk voor de hele omgeving. Zorgen om je familie en vrienden het neemt meer en meer toe.
    We moeten elkaar zoveel mogelijk steunen en hier doorheen zien te komen.
    Heel veel sterkte.

    Geliked door 1 persoon

     1. Ook zo’n dingetje dat je er niet naartoe kunt terwijl je alles voor ze zou willen doen. Ik ben niet gelovig maar zou haast zeggen ik bid voor jullie.
      Heel veel sterkte.

      Geliked door 1 persoon

 14. Iedereen is er op zijn of haar manier mee bezig. Ik vermoed dat de richtlijnen van hogerhand nog strenger zullen worden. Die richtlijnen volgen helpt ons ons te wapenen tegen dat virus.

  Like

 15. Verzekerd bij Corona Direct …. Haha.
  Ik ben blij dat we in een klein dorpje wonen, met genoeg ruimte, dat we toch naar buiten kunnen om in de tuin te werken, om zo de zinnen te verzetten want de hele tijd switchen van zender naar zender op televisie daar word je ook niet vrolijk van …..

  Like

  1. Daar heb je gelijk in. Het valt me ook heel erg op hoe vriendelijk mensen nu gedag zeggen, als we elkaar ontmoeten op onze meter van elkaar.

   Like

 16. We doen het samen, voor elkaar. Dat leeft nu heel erg en dat vind ik mooi.
  Beterschap voor de zoon en zo zie je maar dat ook een oma-op-afstand nuttig is als hulp bij maaltafels en optelsommen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Als we ons met z’n allen aan de richtlijnen houden, is dat het beste voor iedereen. Ik zou het zelfs asociaal vinden als mensen nog naar enorme feesten gaan, elkaar besmetten en de zorg de handen aan ze vol krijgt.
  Er valt gelukkig ook veel te lachen en dat blijft boven alles het beste medicijn. Blijf maar huiswerk maken in de corona-vakantie en die grens tussen NL en B gaat héus niet dicht (-:
  Lieve groet ♥

  Like

  1. Belofte maakt schuld ivm die grens!
   De negatieve berichten stromen hier ons land binnen, de onrust neemt toe. Blij dus met je lieve groet💛

   Like

 18. ‘k Lees met gemengde gevoelens, tot ik aan je laatste zin kom… Gelukkig kan ik nog lachen…, bedankt !
  Als we allemaal ons gezond verstand gebruiken…
  Lie(f)s.

  Like

   1. Natuurlijk kunnen we positief blijven. Er is altijd hoop. Ik probeer niet te ver vooruit te denken. Dat kan ik toch niet overzien. Voor nu geniet ik van koekjes/brood bakken en dat ik mijn gezin om mij heen heb en andere dierbaren online. Zet hem op hoor oma Baard. En blijf vooral schrijven. Jouw stukjes brengen verlichting in mijn Corona-dagen.
    Ik leef mee.

    Like

    1. Oei brengen mijn stukjes verlichten? En ik die juist begon te vrezen dat ik de ‘zaagtoer’ begin op te gaan….
     Ik houd je wijze raad in mij hoofd!

     Geliked door 1 persoon

   2. ‘Leuk gevonden’ is verkeerd hé, maar ‘k wil tonen dat ik het las.
    ‘k Ben ook de pedalen kwijt…, plus het feit dat er voor ‘jonge’ mensen gezorgd wordt…
    L.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.