. . . . . . . . op dit dagje extra

Drieëntwintig treden wijzen  naar de nok, de nok van het huis met schitterend uitzicht, uitzicht op  de vele zeilbootjes en het grote water, water ooit zo vernietigend en razend, razen blijft hij doen, die felle wind, wind die hoort bij deze winter, winter die heel lichtjes reeds naar lente ruikt.
De kinderen dopen de mooie slaapruimte tot paradijsje én hun kamer.

Afjagen hoort er deze keer niet bij. Genieten is dé boodschap. Zee en zwembad lonken, kilometers stappen langs dreigend water onder prachtige wolkenformaties, stilstaan om te bewonderen, hopen dat een onverwachte windvlaag geen lichtgewichtjes met zich meesleurt. Handjes stevig in de hand.

Nederig bij zoveel natuurgeweld en – schoon.

Kiara, hoe heet die jongen ook weer na hem? Vraagt het kleine ventje aan de broers.

Boterhammen met choco, appelmoes, speculaas en ijsjes horen bij de vrolijke dagen, dagen vol plezier, drukte en spartelende beentjes, voortdurend in beweging.

Aangenaam ontdekken hoe vrijwilligers in het zeehondenziekenhuis voor de jonge, net niet verloren diertjes zorgen, vol liefde, vol inzet, vol enthousiasme.

Aandoenlijk hoe kinderen onbezorgd leven in het nu, er is geen morgen, geen gisteren,  hooguit een straks.

Raclettekaas, lekker warm en zacht, als afscheidsmaal. Gezellig, een tafel rond, met uitzicht op…..je weet wel, morgen wordt het stil, te stil…..
Een laatste troostende thee, welke zal ik kiezen?

wp-15829991330116340194648040015880.jpg

54 gedachten over “. . . . . . . . op dit dagje extra

 1. puur genieten dus… .zo hoort het ook…. en ja die dagen ertussen moeten er ook zijn want zij leren jou die andere dagen juist extra waarderen

  Like

 2. Doet me terugdenken aan ene dagtrip naar Vlissingen met de kleinkinderen. Met de auto naar Breskens ,met de boot overzetten naar Vlissingen en dan met de bus naar het centrum om vanop de zeedijk te kijken naar de Belgische kust!! Een heerlijke dag en na te voet de kustlijn afgelopen te hebben tot aan de overzetboot met de wind op kop vaarden we terug naar Breskens waar de auto nog netjes op het parkeerterrein stond. Na een halfuurtje rijden waren we weer thuis. Zalige dag, moet ik beslist nog eens doen als het mooi weer is! En of …de kleinkinderen weten die uitstap nog steeds te waarderen, maar de volgende keer moeten we er eens een nachtje blijven slapen….

  Like

  1. Groot gelijk! Er een nachtje aan toevoegen! Wij deden deze trip ook al eens.
   Nu waren we bij het Grevelingenmeer. Heerlijk!

   Like

 3. Een mooie vakantie, ondanks de regen of misschien wel dankzij de regen.

  Wij gaan zeker al 18 jaar lang ieder voorjaar met de schoonfamilie op vakantie. Eerst altijd kamperen, later met het vliegtuig ergens heen. In het begin ging iedereen mee, nu niet meer. Maar wij behoren tot de harde kern en zijn altijd mee geweest. Het zijn fijne familievakanties waar we met een warm gevoel op terug kunnen kijken en ik denk dat jij dat ook zo ervaart met jouw vakanties.

  Like

  1. Bij het ouder worden ervaar ik tradities als steeds belangrijker. Als je dat kan combineren met fijne vakanties, dan worden het fijne reis/familie/tradities. Goed idee om tot de harde kern te horen. Ik zou niet anders willen….

   Like

 4. Dat is wat ik het kleine geluk noem, zoveel om op terug te kijken en zoveel in het verschiet. Wij gaan in april, bij keven en welzijn, met elkaar naar Korfu. Ik kijk er nu al naar uit. Maar de rust van het lege huis is ook weer fijn. ❤

  Like

 5. Ach, wat een plezier hebben jullie samen gehad! Wat heb je dit weer mooi en dankbaar beschreven – en wat héb je ook veel om dankbaar voor te zijn. Geen wonder dat de volgende vakanties alweer geboekt zijn. Heerlijk om zo te mogen genieten ❤

  Like

 6. ik hoorde gister in het Ouwehands dierenpark zoveel blije kinderen
  en vandaag op weg naar huis , kinderen voor het eerst in de bus en trein
  puur genieten dus ik begrijp je heel goed
  gelukkig hebben ze vandaag de dag meer vrije dan schooltijd 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Zo te horen was het een week vol moois en gezelligheid, variërend van voortrazende wolkenformaties boven kolkend water en uitgestrekte landschappen tot jeugdig geroezemoes en gespetter in het zwembad. Dat soort momenten met kleinkinderen kun je niet genoeg meepakken!

  Like

 8. Dat herinner ik me nog, hoewel druk toch een gemis als de rust weer keert, inderdaad, alle reden om “dankbaar”naar huis te gaan en daar een “acrostichon” op te schrijven.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik weet ook niet of je het echt zo mag noemen want je schreef geen gedicht . Ik ken het woord ook niet vanuit met kennis over dichtvormen maar omdat ons volkslied, het Wilhelmus een heel bekend voorbeeld is van die vorm. Het heeft 12 coupletten ( waarvan we er hoogstens 2 gebruiken en/of kennen, en waarvan de beginletters van ieder couplet de naam : “Wilhelmus van Nassouwe” vormen.

    Like

 9. Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Dat komt omdat ze je zo’n rijk gevoel geven: veel vrije tijd doorbrengen met je (klein(kinderen. Wat een prachtige spreuk boven aan je blog!

  Geliked door 1 persoon

 10. Hoc est vivere bis vita posse priore frui.
  +
  Anticipation is half of the fun.
  =
  je leeft misschien wel driemaal dan? 🙂

  Mooi geschreven, heerlijk genoten. Het leven kan zo mooi zijn! Zeker met van die spartelende beentjes in de buurt.
  Geniet nu maar even van de rust en stilte 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Nog maar niet aan het afscheid denken. Misschien de volgende vakantie reserveren bij de ouders. 😉 jullie hebben weer een fantastische tijd gehad. Genoten van je schrijven vol kindergeluk (en opa en oma geluk)

  Like

Reacties zijn gesloten.