Onverwachte ontdekking

De trein is (te) stipt op tijd, ik besluit in de  gewonnen tijd een kuier(uit)stapje te maken, rustig  doorheen het centrum van Merelbeke Flora. (bij Gent)
Op het kerkpleintje stap ik in de grote Lauwer-rouw-krans van het kunstenaarsduo  Niko Van Stichel en Lut Van De Bos .
Wandelend doorheen het kunstwerk met een diameter van 8 meter en  een waarde van 75 000 euro, ontdek ik de lente in bloei, paars en geel.

De provincie Oost-Vlaanderen zocht een prominente plaats voor dit prachtige werk. Merelbeke won de hiervoor uitgeschreven wedstrijd, mijn thuisstad kreeg een waardige tweede plaats, wat dus inhoudt …… dat we niets kregen.

Een never-ending herinnering aan de bombardementen op die plaats in 1914.

Ik slenter de grote ruimte rond en rond en rond, en voel me geborgen, diep in dit kunstwerk, omgeven met metalen bloemen, de wind raast er doorheen, maar raakt me niet.

wp-15823054479324854930622532440657.jpg

 

Waarom vergeet ik het machtige geheel te fotograferen?
Omdat de krokusjes en paaslelies mijn aandacht  opeisen?
De bloementorus (klik) is de ontdekking vandaag.

42 gedachten over “Onverwachte ontdekking

 1. Alhoewel ik minder gecharmeerd ben van het materiaal (dat tegenwoordig een hype lijkt te zijn) is het wel een mooi kunstwerk…. en dat jij vergat het in haar geheel te fotograferen was een trucje van je onderbewustzijn… nu moet je nog een keer terug…

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi doorkijkje naar de vrolijke narcissen en krokussen. Het harde roestige materiaal levert zo een mooie tegenstelling op met de tere en vrolijke voorjaarsbloeiers..
  Fijn dat saturnein een linkje naar een aantal foto’s plaatste. Dat maakt het beeld van deze bijzondere bloementorus compleet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het kunstwerk kon voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Elke deelnemer aan de wedstrijd kon een doel geven. In Merelbeke kozen voor de oorlog. Hier in Sint Niklaas wilden ze het bij bos van het crematorium plaatsen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Moest me even goed concentreren op de wiki pagina;-)mijn mavo wiskunde is wel erg weggezakt! Tja, een foto zou zeker wel geholpen hebben maar ja, ik snap natuurlijk wel dat de bloemen om méér aandacht vroegen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat prachtig. Dank je wel Lieve, voor de tip. Is er een foto van die bloementorus?
  De lente is niet meer te houden, de merels fluiten in de ochtend en de avond dat het een lieve lust is.

  Lieve groet. ❤

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik was ook gaan googelen maar blijkbaar niet goed genoeg. Heel fijn om die link mee te sturen. Ik had achteraf veel spijt dat ik het geheel was vergeten op foto te nemen. Heel erg dank je dus.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.