Just a perfect day

Lou Reed, een bewogen leven, hij is niet meer, al zes lange jaren.

Het breekbare lied wordt vaak misbegrepen. De luisteraar zoekt en vindt de liefde in zijn woorden. Maar… hij zingt over de heroïneshot die hem -na de net verbroken relatie- de perfecte dag helpt scheppen.
You’re going to reap just what you sow
You’re going to reap just what you sow

Vandaag wil ik de song vooral mis-begrijpen, als perfecte dag.

Wakker worden met de zon. De blauwe lucht houdt het droog.

Ontwaken met de Rotonde in Oostende op Radio 2. Christel stelt de vragen. Acteur Lucas Van Den Eynde werd zestiger dit jaar. Hij vertelt boeiend over zijn jonge jaren, mijn jonge jaren.
Over jeugdsentiment bij La Bamba, dansen en kussen, jong en vrij, nieuwsgierig en blij, spanning kleurt bij.

Als ik nu aan mijn dochter vertel wat een bamba is, kan ze haar oren niet geloven. De kring, elkaar uitnodigen en kussen. Maar toen was dat zo. En vooral het moment nà de bamba was van levensbelang. Want dan werden drie slows na elkaar gespeeld.” (Lucas)

Frisse fietstrip, ontbijtje in de bioscoop met croissant en drank, om vervolgens graag die wondere wereld in te duikelen van ‘de andere film’. De zaal verduistert, het grote beeldscherm trekt ons snel en verstild dit tweede leven binnen.
In Motherless Brooklyn, waarbij Norton de producer, regisseur én schitterende hoofdrolspeler is, (talent is duidelijk niet altijd eerlijk verdeeld) komen thema’s aan bod als racisme, corruptie, de macht van de blanke man en het vernietigende tourrettesyndroom, waarbij de omgeving ‘de man met vreemd gedrag’ vermijdt.
Verslagenheid overheerst, mensen vinden elkaar in onmacht omwille van huidskleur of machtsmisbruik.
Het is van alle tijden en zal nooit verdwijnen….
Een film noir, en toch ook niet.

Het verhaal moet bezinken, op zoek naar tijd en ruimte reserveren we snel nog een tafeltje voor vier in ’t Zonneke ( http://tzonneken.be – klik ) , thé place to be.
Smaakvolle wijn helpt verteren én begrijpen, we leggen de puzzelstukjes bij elkaar en krijgen meer inzicht in de ingewikkelde verhaallijn, we zijn slim voor vier!, ons plekje is knus, het eten lekker- zoals altijd- we zijn er allen trouwe klanten, gesprekken ontspannen, tijd maken én hebben is heerlijk.
Donkere wolken dreigen en druppelen.
“Schoonheid komt uit de lucht vallen”, zoals de net overleden kunstenaar Panamarenko het verwoordt. Ook hij is niet meer….

Just a perfect day ….. zonder shot.

42 gedachten over “Just a perfect day

 1. ha die omabaard
  kent U Melody , nu die is eigenlijk de schuld door haar weblog meeting vorig jaar
  dat ik weer in dierentuinen kom sinds de jaren ’50 en ’60 🙂
  ben blij dat U de foto’s mooi vind

  Like

 2. Gelukkig is het heel goed mogelijk een perfecte dag te hebben zónder “shot”, je bewijst het maar weer.
  Maar natuurlijk was het in de tijd dat Lou Reed populair was één van de manieren waarop de jeugd zich afzette tegen de gevestigde orde. Loe Reed hoorde er bij op feestjes, ook voor mij , een shot dan weer niet!

  Like

 3. Misbegrepen of niet, ik vind ‘Perfect day’ van Lou Reed één van zijn betere nummers. Ik vind het dan ook een mooie en goed gekozen nummer om jouw dag mee te beschrijven.

  Like

 4. La Bamba komen bij mij beelden van dansles naar boven. Oei, dat is lang geleden. Wel erg leuk geweest.
  Jullie hadden een perfect day. Het was er ook wel een dag voor net als naar de film gaan. Mooie beschrijving. Ik blijf ervan genieten.

  Like

  1. La bamba roept bij mij nog steeds een mooie nostalgie op. Naar vervlogen intense tijden. De tijd waarin ik verliefdheid én liefde leerde ontdekken

   Like

 5. De versie Just A Perfect Day waarin veel verschillende artiesten een regel zingen (met o.a. David Bowie (-: ) vind ik mooier. Maar deze uitvoering klinkt breekbaarder, minder vrolijk. Past beter bij de tijd van het jaar… Mooi blog!

  Geliked door 1 persoon

 6. mooi lied
  maar wat een bamba is , zou het niet weten , maar ik begrijp uit de reacties dat het een dans was/is
  het zijn meest de kleine dingetjes , die een dag perfect maken

  Geliked door 1 persoon

  1. Ken je de kusjesdans niet Karel? Groot gemis 😉. Dat was hét moment dat ik steeds enthousiast de dansvloer op sprong. Spanning en sensatie troef.
   Misschien bestond deze dans niet in Nederland?

   Geliked door 2 people

 7. Een prachtig logje omabaard. Wat heb je de dag mooi verwoord.
  Ooit zong ik dit lied op het podium met mijn leerlingen op de proclamatie. We hebben er maanden aan gerepeteerd. Mooie tijden waren dat.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heerlijk moment he om samen met de leerlingen te zingen. Zelf zat ik ook elke keer in het koortje dat we speciaal voor deze gelegenheid oprichtten. Het oefenen was zo leuk, leerlingen en leerkrachten onder elkaar, buiten de les om.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het maakte de band ook heel sterk. Het waren mijn mooiste jaren in het onderwijs. We hadden toen nog meer tijd voor creativiteit; eigen inbreng werd enorm gewaardeerd. Nu is er geen tijd en ruimte meer voor. Het leuke is eraf. Zo ontzettend jammer.

    Like

    1. Ik heb het gevoel dat het onderwijs op korte tijd veel veranderd is. Wij hebben elk jaar geoefend en gezongen tot ik op pensioen ging. Ik mis nog steeds het contact met de leerlingen, de vele regeltjes en wetten helemaal niet.

     Like

     1. Ik zit nu natuurlijk midden de onderwijsvernieuwing. De eerste collega die het fijn werken vind, moet ik nog tegenkomen… dat zegt toch alles hé. Het is echt zwaar en de kwaliteit van het onderwijs gaat er niet bepaald op vooruit. De onderwijsvernieuwing is een zwak afgietsel van het destijds mislukte VSO (vernieuwd secundair onderwijs). Waar is men mee bezig?

      Like

 8. Lou Reed kon het goed verwoorden. De LP waar dit nummer uit komt is voor mij nog altijd zijn beste.
  Ik deed destijds ook mee met La Bamba. Achteraf slowen of aan den toog blijven plakken.
  Panamarenko was een uniek figuur.

  Geliked door 1 persoon

 9. Je hebt deze druiligere natte dag een geweldige invulling gegeven! Naar de bioscoop gaan, ik durf het nog niet na mijn slechte ervaring met “dumbo” .niet dat ik van kleine olifantjes hou, deze film waar ik in een zotte bui naartoe was, zat vol lichtflitsen en in het rond draaiende dumbo’s. Ik was de dag nadien doodziek. Ik zou het terug moeten aandurven om eens naar een “normalere film danDmbo te gaan” en te ondervinden dat ik niet altijd die slechte gewaarwordingen heb. Wij hielden het vandaag op familiebezoek. Nog eens met de mama uit eten en beseffen dat dit alsmaar moelijker wordt. Fijne zondagavond, hier wordt het een avondje kijken naar “De twaalf”.

  Like

  1. Hier scheen tot rond 3u de zon?
   Dit was zeker geen film met flitsen, integendeel, maar ik zou hem toch niet aanraden wegens te ingewikkeld. We konden en geen van allen echt aan uit.
   Geniet van je moeder zolang je nog kan!!

   Like

 10. Een prachtig nummer.. bij mij is het blijven hangen op de uitvaart van Theo van Gogh 😥
  Gelukkig heb jij er een heel fijn gevoel bij.. gouden momentjes.. maken een “perfect day ” 😘

  Like

 11. Fijn om even mee te mogen genieten met jouw perfecte dag! Er is soms zo weinig voor nodig – en soms is het gewoon te veel. Prachtig nummer van Lou Reed, net zo breekbaar als dit mooie log van jou. ❤

  Like

 12. Ik het het interview op de achtergrond gehoord, maar er niet veel bij stilgestaan.
  La Bamba was hét nummer waar iedereen op wachtte in de T-dansants van vroeger.
  Blij dat jullie hebben genoten!

  Like

Reacties zijn gesloten.