zwevend de dag door

De hoed van de man grijp ik van z’n hoofd en zwier hem (de hoed  uiteraard) ver weg. Hij kijkt verbaasd, geen zuchtje wind te bespeuren?
Bij het kraampje grijpt mijn snelle hand een roze donut, deze verdwijnt in happen in  leegte. Mevrouw is boos,  weet niet goed waarom.
Vier meisjes binden de fietsen aan elkaar  en racen  het grote gevaarte vrolijk lachend door de straten. Zachtjes grijp ik het eerste stuur  en laat hen eindeloos rondjes rijden, gillend gieren ze het uit, ‘wat doet die eerste meid toch gek’.
Die rode pet wacht uitnodigend bij een open kraampje, gretig gritsen en graaien  mijn dolle handen, ze belandt fladderend op de kale kruin van de oudere man in strak kostuum, hij lijkt geërgerd, de omgeving schiet in een kramp.

Gewichtloos trek ik me vrij van de zwaartekracht, ik zweef heerlijk en laat geen witte sporen na, de hoogte lokt en lonkt, de blauwe hemel, even overweeg ik vogel tussen de vogels te zijn, maar de mensenwereld blijft aantrekken, grappen en grollen, vrank en vrij.
Ik ben  onzichtbaar, een heimelijk verborgen vliegend wezen.

Iemand die geen fantasie heeft
staat op de aarde
hij heeft geen vleugels;
hij kan niet vliegen.
(Inayat Kahn Indiaas filosoof)

Fantasie is mij niet vreemd. Ik kan dus vliegen. De interpretatie is niet echt correct, maar ik vul ze graag in volgens eigen stramien.

Twee maal dreig ik te ontwaken, twee maal slaag ik erin me terug omhoog te dromen en te vlinderen boven de aarde, kijken zonder gezien te worden, vliegen onder de prachtig blauwe hemel, de hemel heeft me in zijn  macht.

Dan word ik wakker, er is geen ontkomen aan, ontroerd en verrukt, uit deze betoverende droom. Soezend breng ik hem terug voor de geest, ik herinner me de vele details, een geweldig avontuur is mijn wonderlijke vriend bij het ochtendgloren.
De blauwe hemel is er, de aarde trekt aan me, ik ben er echt…..
Mijmerend in  heimwee geniet ik rustig na, de klussen hebben tijd.
Dromen geven vleugels.

45 gedachten over “zwevend de dag door

 1. Nette meisjes komen in de hemel, meisjes met fantasie komen overal (-:
  Soms vlieg ik in mijn dromen. Door te “zwemmen” kom ik vooruit en zweef over mijn oma’s huis, altijd haar huis.
  Dankjewel dat je hebt meegedaan aan de actie voor Riet. Ik ben zo benieuwd hoe ze het maakt…
  Lieve groet.

  Like

  1. Ook ik ben razend benieuwd, nu ‘weet’ ze al 🙂 Hoedje af voor de organisatie!!

   ik ontdek verbondenheid in de blogwereld, en vind dat SUPER! Ik moet die wereld nog wat ontdekken hoor.

   Je oma heeft een diepe indruk nagelaten bij jou! Fijn.

   Like

 2. Wat heerlijk, zo’n droom, en dat gevoel dan vast kunnen houden… dan zweef je inderdaad de dag door! Jaren geleden heb ik een periode gehad dat ik meteen als ik wakker werd mijn droom insprak op een cassetterecorder (zo lang geleden is het 😀 ) Als ik dan later op de dag terugluisterde wat ik had ingesproken, wist ik vaak niet wat ik hoorde… was alles vergeten! Nu herinner ik me vaak ook alleen mijn laatste droom, en dan moet ik er ook even bij stil blijven liggen om hem langer vast te kunnen houden – als ik dat wil. De laatste tijd droom ik vervelend, en ben ik blij dat ik wakker word…

  Like

  1. Ik heb ontdekt dat je het onthouden van dromen kan oefenen door ze op te schrijven (of dus in te spreken)
   Door er even echt bij stil te staan, onthoud je ze ook beter.
   Maar nare dromen mag je best vergeten.
   Zelf probeer ik vaak een verband te zoeken met mijn dagen, het lukt niet altijd, maar geregeld toch wel.
   Dat vliegen kan ik niet verklaren, behalve dat het een stille droom blijft? Het lijkt me heerlijk, vrij als een vogel in de lucht 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. ha die omabaard
  dank je voor je bezoek
  ja wat Melody zo organiseerde , was enorm leuk , en wat je zegt , het schept een band
  kunnen we ook weer van dromen 🙂
  ik ben dol op dagdromen , zo van wat als , wat ik in de nacht droom weet ik niet , want dan slaap ik 🙂
  fijne middag groet

  Like

  1. Fijn dat jij kan slapen zonder dromen. Alhoewel sommige zijn echt leuk hoor.
   Ja, die band ontstaan langzaam, maar zeker. Heel fijn, Karel.

   Like

 4. Heerlijk zo’n droom, alleen al het meegenieten via je blog. En zalig dat het lukt verder te dromen wanneer je bijna wakker bent. Mijn dromen zijn vaak veel meer versnipperd en ik onthou ze ook vaak niet. Vannacht droomde ik oa dat mijn haar blauw werd van het stoepkrijt en zat ik op een veld met heel veel mensen. Het begon donker te worden en er begonnen lichtjes aan te gaan (van de jongste en partner kreeg ik eerder vogellampjes, die ’s avonds vanzelf aangaan, ik denk dat die in mijn droom hebben meegedaan 🙂 ). groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja heel vaak is er toch een vaag verband met de realiteit. Ik vind het altijd boeiend om die band te zoeken. Ik spits me daar bij het wakker worden altijd even op toe.
   En……ik onthoud en leer steeds beter👍

   Geliked door 1 persoon

 5. Vliegen is zo heerlijk! Wat fijn om hier even mee te vliegen. Ook ik heb al vaak gevlogen in mijn dromen. Ooit schreef ik er ook een blogje over, maar dat moet ik eens opzoeken.

  Like

 6. Maar érgens ben je dus gewoon een ondeugend meisje;-) Een heel enkele keer kan ik in mijn droom óók vliegen maar dan heb ik echt ál mijn aandacht bij het vliegen nodig om niet neer te storten, dan kom ik niet toe aan toe aan kattenkwaad uit halen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat ik in een vroeger leven een vogel ben geweest. Het lukt me altijd perfect en ik droom het vaak.
   Of misschien toch eerder dat ondeugend meisje??

   Like

 7. Ik kan ook zo zlaig dromen! En ik vlieg ook in mijn dromen, maar bij mij kost het steeds enorm veel moeite om in de lucht te blijven. Soms droom ik hele avonturen en vind het zo jammer dat ik er geen film over kan maken. Het lukt me moeilijk om ze te onthouden. Ze vervagen vaak overdag. Fijne dag en fijne dromen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik onthoud ze vooral door er aandacht aan te geven, wat hier niet moeilijk was. Het was echt genieten en tot twee keer toe lukte het me er terug in te stappen. Ik dwong mezelf tot verder dromen. Bizar

   Geliked door 1 persoon

  1. Zelf vlieg ik geregeld in mijn dromen, de heerlijkste nachtelijke (of hier was het eerder ochtendlijke) ervaring!
   Ik zal eens dringend moeten opzoeken wat hier de betekenis van is.
   Het lukte me ook om twee keer mezelf te verplichten terug de droom in te vliegen, een lucide droom.
   Ik herinner me nu elk detail, doelbewust bleef ik nasoezen om niets te vergeten.

   Like

Reacties zijn gesloten.