Happen en trappen

‘Morgen een dagje happen en trappen?’

Ik ben net thuis gekomen van een fietsdag door weelderig groen in de Weert, een oase van rust via slingerende paadjes. Met drie vriendinnen hebben we aan het kabbelend water gegeten en gedronken, gebabbeld over lief en leed, gelachen en zorgen gedeeld.

Happen en trappen dus.

‘Euhhhh??’

‘Oh ja, heerlijk cadeau van de kinderen voor een lekker en sportief dagje uit’.
Ze kennen de ouders goed, fietsen en rustpunten om uit te blazen.
En als die rustpunten ook een hapje bieden?
Helemaal top!

Dus ‘jaaaaaa’, zon en temperatuur beloven veel goeds, we kiezen tussen de ruim  aangeboden keuze. Mogelijkheden zat in België en Nederland.

https://www.happenentrappen.nl/

Het wordt Nederland.

Tijdens deze periode bekoort de purpere heide, snel valt de keuze  op https://www.happenentrappen.nl/route/7

20190822_1048258625358689538688970.jpg
Informatiebundel

Wij zijn wij niet als  er geen nachtje extra wordt aangekoppeld, zo duiken daar onverwacht twee fietsdagen op én verdiende rust.
De aangeboden zon willen we vooral niet wegwuiven.

We trappen door schitterende heide in diep-paarse tinten, bossen, heel veel groen, uitgestrektheid, zanderige gronden, venen, warme kleuren en zon, de natuur maakt me blij, de zon op mijn huid straalt een intens gevoel van dankbaarheid uit, dankbaar om zoveel moois.
Het is er gewoon.
Altijd.
Het, de natuur.

We flirten met de grens, manlief en ik, een koppel buurlanden.

20190822_1149256676519920703734938.jpg

Het happen zorgt voor vijf heerlijke rustpunten. We starten de hartelijke welkom  met koffie, appeltaart (die kunnen ze nergens zo fijn laten smaken als in Nederland) , de nodige uitleg en een bundeltje papieren. Vijf ‘happen’ op vijf verschillende mooie plaatsen zorgen voor de innerlijke kracht om  vele kms te overbruggen.
We eten lekker, heel lekker, voor het dessert is echt geen plaats meer, tot ze een mmmmm-‘toffeetaartje’ tevoorschijn toveren…. Dit negeren is geen optie, een kopje thee helpt verteren.

‘Nog snel even “een fotootje trekken” van de Schotse Hooglanders, die zomaar onze weg versperren. Ik hoor het koppel op de bank lachen, ze vinden onze taal schattig en grappig.

20190822_1502076945779578789922356.jpg
Kijk eens naar het vogeltje

Amaai, deze poseert zo mooi’. Ik hoor dezelfde sympathieke lach.
Babbels hier en daar, een opgewekte eensgezindheid in het natuurschoon welt op.

Ik heb zin om nog eens een versje in elkaar te flansen….

Buiten
als het zomert
kleurt de natuur
verrassend
voor mij 
(http://www.geertdekockere.be/)

28 gedachten over “Happen en trappen

 1. Best veel 50 km, maar over de hele dag verdeeld moet het te doen zijn met al die “hap”stops. Het klinkt meer dan geweldig. Lijkt me een aanrader dat happen en trappen.

  Like

 2. Een heerlijk enthousiast blog hoor! Tja, Nederland is niet alleen maar molens, koeien en klompen, laten we vooral de appeltaart niet wegcijferen…..waarin een klein land groot kan zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is een leuk cadeau! Ik kreeg het ooit voor mijn verjaardag. Het was happen en trappen in de buurt. Het viel heel erg mee, maar ik vond dat ik iets teveel moest happen die dag… iets teveel eten en zwaarder dan wat ik gewoonlijk eet. Maar voor goede, stevige eters is dit een heel mooie formule.
  Wat fijn te lezen dat je er zulke mooie dagen had!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wellicht hangt dat wat af van de restaurantjes die mee doen.
   Als hoofdgerecht hadden we keuze tussen 7 verschillende gerechten, waaronder een frisse (met veel fruit) salademaaltijd, dus dat was een meevaller, want ik ben ook geen grote happer.
   Of moesten we dan misschien gewoon maar nog wat meer trappen? 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Een leuke formule, maar je moet wel wat geluk hebben met de restaurantjes onderweg. En dat hadden jullie blijkbaar. Ik heb deze website alvast bij mijn favorieten gezet. Nog een vraag: je kan blijkbaar alleen met iDeal betalen en dat kan alleen als je een Nederlandse rekening hebt, toch?

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een zalig arrangementje! Ik zou ook eens moeten proberen om terug te fietsen. Jullie hebben het getroffen met het mooie weer! Geniet ervan!

  Like

Reacties zijn gesloten.