Hitteblog

Een logje schrijven op de laptop in een prachtige omgeving tijdens de vakantie?
Geen sprake van!?
En toch dwingt de warmte me tot een positie, waarbij overbodige bewegingen het enkel maar zwoeler maken.

De zinderende zon schittert zijn hete stralen aan de helblauwe hemel.
Van het knetterende onweder van gisteren, overal omgevallen bomen op de wegen , takken her en der verspreid, de trampoline (zonder kinderen, die had de gietende regen gelukkig snel het huis ingeduwd) die de lucht werd in gekatapulteerd, de zware parasol kletsnat gespreid over het terras, hagelbollen zo groot als knikkers, valt niets meer te bespeuren. Het bracht ook geen zuchtje verkoeling.

20190725_1344314002078293453205391.jpg
Slachtoffer van de storm, de auto kan niet verder….

We genieten een paar energieloze uren, kinderen worden  pikkedonker -als een spannend avontuur- het bed ingeschoven, dranken worden fletswarm ondanks de ‘frigo’ geserveerd, zaklampjes van GSM kunnen niet worden opgeladen, een tasje thee?, vergeet het!, maar de avond op het terras met zicht op zonsondergang en donkerte tot de vroege ochtenduren is heerlijk.

20190722_2211076519340044172233128.jpg

De dikke muren van het Ardeense vakantiehuis houden dapper de koelte binnen, beneden, boven is het sauna-heet, gezellig ‘slapen’ met zijn allen onder het dakgebinte……

En toch besluit ik een wandeltocht te wagen, (klein)kinderen hebben het wijs gespeeld en zoeken koelte in de grotten, waar truien zeker geen overbodige luxe zijn.
Het is er momenteel juist 30° kouder dan in de hof. Maar met de in mijn hersenbrein verschuilde  claustrofobie  lijkt  me dit geen doenbare optie.

Ik vergeet het flink gevulde flesje water, factor 50 is ook blijven liggen, terwijl deze oma voortdurend ‘wijs’ uitlegt aan de kinderen hoe énorm belangrijk het is, zelfs al heb je al meerdere laagjes bruin. Ik ga  op wandel, vier km lang, heel even onder de schaduwrijke bomen, maar ik wil vooral  weidsheid ervaren.

20190725_1214105738107873004974822.jpg
Het voelt als in het Zuiden….

Weidsheid is geen wijsheid op dit middaguur, de zon brandt op mijn gebruinde armen, vele zweetparels kriebelen als douchedruppels over rug en gezicht, maar deze tocht wordt volbracht. Ontdek ik hier een masochistisch trekje?

Frank heeft nochtans duidelijk gewaarschuwd voor code rood en langs alle kanten slingeren records me langs de oren. Maar ik weet het weer beter….

20190725_1020036748082200301445046.jpg

Ik krijg compagnie in huis en vertel mijn verhaal, hij luistert lief en is hoeft enkel mooi te wezen….

 

23 gedachten over “Hitteblog

 1. Mooi gezegd. De hitte dwingt tot ruime siësta’s. Wij blijven ook maar veel binnen. We passen op een mooi huis in de buurt van een Fries meer. Af en toe nemen we daar een verkwikkende duik in. De hitte “valt hier mee” met de schamele 36 graden die de thermometer aangeeft. Het is te zinderend ook voor ons. We zijn loom en lui. Ik laat de kids veel langer gamen dan anders. Zelf kan ik ook maar slecht stil zitten en binnen blijven, dus ik moet af en toe naar buiten. Met blote bast sjok ik dan bedaard een eindje om. Mét factor 50 en flesje water natuurlijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. OH dat Fries klinkt zo heerlijk fris. Maar wellicht is het zo niet. Enkel zwemmen koelt echt af.
   Geniet van jullie mooie huis. Het lijkt me geweldig om op die manier te kunnen vakantie nemen!

   Like

 2. Ik vond het vreselijk om vandaag te moeten binnen blijven, helaas was buiten hier geen optie. Jij hebt je er toch door gewaagd. Blijkbaar was het doenbaar. Hier ook teveel ozon. Het sneed je de adem af. Hopelijk morgen weer zuurstof!

  Geliked door 1 persoon

   1. Toch opletten voortaan he. Ik doe dat sowieso niet met mijn bloeddruk van 9. Ben dat wel gewoon, maar bij te warme omgeving word ik toch snel onwel. Zelfs onder een warme douche. Nu douche ik me enkel nog koud.

    Geliked door 1 persoon

 3. Vooral in de ochtend is het prima t doen om te wandelen, en ik maak geen wandelingen die ik zonder water niet zou kunnen volbrengen, eh… factor 50 ? Is dat iets met wiskunde? ‘-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Factor 50 is de zonnecrème die ik eigenlijk had moeten opsmeren, maar dus vergeten was. Dom van me. Branden in de zon….

   Like

 4. Moedig om met zo’n weer toch buiten te gaan. Maar misschien niet écht verstandig …
  Hoewel voor de derde dag op rij binnen zitten ook maar niks is. 😦
  Geniet nog van de vakantie!

  Geliked door 1 persoon

   1. Wij zijn vanmorgen naar zee gereden om de hitte te ontvluchten. 25 graden om 11u maar inmiddels ook alweer 30+. Eigenlijk te warm om te fietsen maar ik was het binnen zitten zo beu.

    Geliked door 1 persoon

 5. ‘k Vind het supermooi geschreven, maar…, daar ter plekke… ?!
  Zelf heb ik last van de warmte (sinds vandaag pas), niettegenstaande het huis hier ‘fris’ is voor hitte-normen…
  Lie(f)s.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.