dikke pech

“Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” (John Lennon)

Vakantie, vrijheid, vrolijkheid, veel-zon, vet-genieten, ver-gezichten, voyage-ren, vermaken in de Westhoek. Dat staat op ons programma. Met groot en klein, oud en jong.
Het huis ziet  er veelbelovend uit, in de middle of nowhere.
De vakantiewoning ‘hangt’ aan de hoeve.
(Ter info : het geheel staat te koop voor amper 1 000 000 Euro. Ze betalen me warempel niet voor deze gratis reclame!)

Zondag laden we de wagen vol, de ruime koffer blijkt weeral te klein, of zie ik het te groots?, we redden het wel. Fietsen staan paraat, grote dozen met eten van alle slag worden er nog snel bij gestouwd. Het fietsstoeltje erin gepropt, niets zo fijn als stevig doortrappen in wild-waaiende-westen-winden met een kleinkind achterop.

Het weer belooft ideaal te worden, die hitte is niet mijn ding, wat zon, wat wolken, wat  25°, meer vragen we hier  niet.

Tot zondagavond manlief in de zetel blijft staren, want ‘ik voel me niet zo lekker’. Oma’s goede raad slaat hij nooit in de wind, een nachtje rust doet wonderen. De rust én de wonderen blijven uit. Belabberd probeert hij nog zijn koffiezetje de auto in te duwen, hij snakt naar adem. Neen, dit klinkt niet goed. Manlief meent symptomen te herkennen uit een vorig leven. De longarts laat ons vandaag nog  langskomen, want een derde embolie zou vooral géén goed idee zijn. Hij stelt gerust, geen longontsteking op de foto, geen embolie merkbaar. Hij kent geen directe reden voor de hoge koorts, en stelt voor af te wachten, samen met zijn trouwe Dafalgan-vriend.

We zijn daar nog steeds de afwezigen, de bende heeft er lekker veel plaats op overschot nu. Of ruikt het naar grootheidswaanzin dat wij onszelf zoveel ruimte gunnen?
Maar ook de grote beloofde bakken voer én ons fijn gezelschap 🙂 worden gemist.

Stilletjes thuis blijven is de boodschap, manlief slaapt de dagen door, zelf waak ik de nachten door.

Enkel soepjes lijken zijn smaakpapillen nog te bekoren. Dus trek ik op winkeltocht, want dit was niet voorzien, lekker warme soep bij het hete weertje?
De nood aan enige compensatie overheerst, dus koop ik – zonder aarzelen (buiten mijn gewoonte om) – die hele lange rok, een schitterend en betaalbaar soldenstuk. Als herinnering aan mijn dolle hippiejaren, waarbij ik op blote voeten, haarbanden en met lange (inge)wikkel(de)rokken overal te bespeuren was, de jaren eind-zestig waardig.
Ondanks the other plan, voel ik me weer een jong, jolig, je-m’en-fous juffrake.

Nu nog koortsloos het Westen intrekken met opa baard, en het plaatje is compleet.
De auto blijft volgeladen, vol met….
De volhouder wint.
Soms?

34 gedachten over “dikke pech

  1. Dat lijkt me nog best een schrik zeg. Soms lopen dingen inderdaad anders dan je had verwacht. Sterkte en beterschap gewenst.

    Geliked door 1 persoon

  2. wens hem veel beterschap van me.
    Ziek zijn is nooit leuk. In de zomer is het helemaal jammer.
    Hopelijk hebben jullie nog een vakantie achteraf om te genieten.

    Geliked door 1 persoon

  3. Oh… wat is dát vervelend, en voor iedereen, en niet t alleen voor de zieke natuurlijk. En nu maar hopen dat het herstel niet al te lang op zich laat wachten en jullie je snel in dat povere hutje gunnen vervoegen. 😉

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat zonde omabaard… ik hoop dat het snel beter gaat met opabaard. Groot gelijk dat je jezelf opkrikt met die leuke rok. Fladder er maar lekker mee rond! Wens opabaard een spoedig herstel!

    Geliked door 1 persoon

  5. Oei. Een verontrustend bericht verpakt in mooie woorden en zinnen.
    Hoop toch wel
    op een spoedig herstel
    Wie weet gaat het snel
    Kunnen jullie naar het hele stel

    Geliked door 1 persoon

    1. ‘k Weet niet of het er van zal komen
      Maar we blijven dromen
      Van West en van Hoek
      Waar ik bekenden zoek.

      Dank voor toffe rijmelarijen👍

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.