De eerste vakantiedag, toen en nu

20190630_1617577015742030968863646.jpg

Met rollend rad rijd ik  het brugje over
zomer, vakantie, massa vrolijkheid
ik betover en verover
kwanti-tijd en kwali-tijd

Jaren, vele jaren lang
gaf de eerste vakantiedag
na helse drukte van belang
veel weemoed, telkens weer van slag

Intense laatste schoolmomenten
van dankbaarheid en diep gevoel
sterk putten uit talenten
beleven was het grote doel

Maar dan was daar die stille dag
er kwam een leegte, vreemd gemoed
‘k verging van zelfbeklag
ik wist niet waar ik zoeken moe(s)t

Maar nu die lange zomer
in heel erg veel vakantie
lomer, slomer, dromer
genieten geeft garantie

 

 

27 gedachten over “De eerste vakantiedag, toen en nu

  1. De eerste vakantiedag. Alle drukte was voorbij en ik, die zo had afgeteld naar eindelijk rust, viel telkens weer in een te stil gat. Tegenspraak tot en met, maar het werd traditie😉

   Like

 1. De overgang lijkt me ook wel héél groot van levendige volle klassen naar een zalig nietsdoen dat dan nog wat onwennig is. Geen van beide slecht maar wel totáál anders . Logisch dat het dan even leegte geeft., of gaf in jouw geval.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ergens kan ik me dat gevoel wel voorstellen…. al werkte ik vroeger niet in het onderwijs … en toch, is het wel de gelegenheid om die leegte om te zetten in ‘nieuwe ervaringen / herinneringen’ opdoen.. en misschien weer iets te leren?

  Geliked door 1 persoon

 3. Het soort leegte wat jij beschrijft is eigen aan het onderwijs denk ik. Van een klas met pakweg 25 kinderen naar twee maanden niets. Ja, ik kan er ergens wel inkomen dat dat even als een leegte voelt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, gelukkig duurde het gewoonlijk maar één tot een paar dagen, het vakantiegevoel vlotte daarna altijd prima.

   Like

 4. Het lijkt me dat die intense momenten toch wel heel bijzonder waren. De stilte die volgt voelt beklemmend aan maar lost ook weer op. Misschien is het nu wel een gemis.

  Geliked door 1 persoon

    1. Eerst even de leegte overwinnen, het afkicken, om daarna dubbeldik te ontspannen. Maar die eerste dag was altijd moeilijk voor me. Nu niet meer👍

     Geliked door 1 persoon

   1. Datzelfde gevoel had ik vaak met mijn eigen werk. Het heeft lang geduurd voordat het gemis kleiner werd en soms bekruipt het gevoel me nog dat het toch wel erg leuk en fijn was.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.