Mijn culinair orgasme

Om 12 uur worden we er verwacht.  Er plakt een ster aan de voordeur. ‘Er’ is het hofke van Bazel.

Het vraagt wat denkwerk vooraf, kleuren, snit en schoenen worden gewikt en gewogen. Manlief heeft twijfels bij mijn keuze. De schitterende zon wenkt  uitnodigend naar de fiets, we besluiten dus sportief de 20 km richting Bazel te overbruggen, en daar passen kleedje noch kostuum bij.

Bazel is een prachtig romantisch plaatsje, niet veel groter dan een dorpsplein. Mijn smartphone trilt ‘stoppen en een fotootje nemen’!

20190622_1212195688448292784895726.jpg
kasteel van Bazel

Met manlief op stap gaan, betekent steevast een te vroege aankomst. We hebben dus nog ruimschoots de tijd voor een extra toertje, een beetje honger kweken.

Champagne in de mooi aangelegde tuin (voor mij mag het gerust wat wilder en frivoler, maar ik geef toe, hij ademt stijl) wordt de dorstlesser, want het is  behoorlijk warm. Ondertussen komen ook de andere genodigden, en algauw ontstaat een gezellige babbel, over de vele drankjes en originele hapjes heen.

We worden binnen geleid in de veranda, waar een warme huissfeer geduldig op ons wacht. Doorheen de grote dakramen zie ik de kerktoren prachtig contrasteren met de felblauwe lucht.
Ik twijfel, durf ik of toch niet, mijn phone boven halen en snel een kiekje schieten, ik durf niet. Nog niet.

Een subliem menu wordt ons aangeboden, soms met 8 obers en oberinnen 🙂 samen, overal wemelen zwart-wit-kostuumpjes met ‘gouden’ dienbladen,  de glazen worden contant bijgevuld, zelfs als ik beleefd weiger, een mens moet zijn grenzen kennen, wordt er gefluisterd ‘toch even proeven, mevrouw, deze fenomenale smaak’, maar al die slokken beginnen hun lome tol te eisen. Drie glazen  restjes blijven staan, help, ik kan en durf niet meer. De culinaire wandeling is pure verwennerij, ik eet veel gekleurde bloempjes, blaadjes, heerlijke gerechtjes. Elk bord is een schilderij, een explosie van zoveel verschillende smaken, met kleine hapjes besluit ik te savoureren. Bijhorende uitleg over wijnen en smaken, ik kan me niets  herinneren, en neen, niet door de drank, maar ik hoor veel vreemde woorden.

Het is gewoon….. mijn blogtitel…..

20190622_1902257453763569509148847.jpg
Als zoetekoek, toch een fotootje van het dessert

Ik proef, geniet, keur , beleef, ervaar elke beet.

Dat kan mijnen bruine niet trekken! Als partner van geniet ik mee van al dat lekkers.
En neen, ik heb dit niet verdiend. Maar hoor ik daar in de speech niet dat achter elke sterke man een sterke vrouw staat, ik prent de woorden in mijn hoofd, en ja, ik heb dit dus wél verdiend.

Schuldig om zoveel gulzigheid verlaten we vijf uur later de fraaie locatie. Zoenen, lieve woorden, tot ziens en so long, dank je en fantastisch.

Via een grote omweg fietsen we  de stilte binnen, we moeten dringend laten bezinken.

En nu is het tijd voor mijn boterham, of …… toch niet?

 

 

32 gedachten over “Mijn culinair orgasme

 1. Heerlijk genieten, vooral als je niet zelf de portemonnee moet bovenhalen. 😉 Hoewel wij het bij speciale gelegenheden toch wel gewoon eens doen. Moet kunnen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Maar zo’n dessert eet je toch niet op? Doodzonde, nou vooruit dan maar voor het gaat smelten, maar héél langzaam eten dan hé! De “baas”zal zeker sterren zien van de rekening;-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Hapje voor hapje, lepeltje voor lepeltje, en het was dan muisstil aan tafel, iedereen wilde echt genieten.
   De sterren van de rekening zijn aan ons voorbij gegaan 🙂

   Like

 3. En toch… wij durven er heel af en toe wel zelf voor te betalen, manlief verraste me al een paar keer met een verjaardag. Heel af en toe schandalig genieten… wij durven het!

  Geliked door 2 people

   1. Uiteraard. Wij zijn een paar keer bij Slagmolen in Opglabbeek – verre familie – gaan eten maar sinds ze twee sterren hebben …. pfff.

    Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk deze culinaire verwennerij. Ook ik ken het, als vrouw van en achter elke sterke man staat een vrouw. Over je heen laten komen en genieten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.