Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan.(*)

Er hapert niets , en toch geraken we niet eens in het centrum van Hapert.
Het dorpje ligt middenin de Brabantse Kempen, omgeven met bossen en heide, we komen het mooie Vennenbos niet uit, er valt zoveel te beleven en ontdekken.
Het stralende weer krijgen we er zomaar- gratis voor niets- bovenop.

Vele vogels fluiten een vrolijk lied, eekhoorns kruipen energiek stammen op en takken af, schattige lammetjes en piepkleine geitjes (s)maken het nieuwe ‘zomer’leven.
De pauw verleidt het vrouwtje met een prachtig blauwe verenstaart, het vrouwtje negeert en stapt hem met trotse blik voorbij, waarop hij zijn keel open zet en kinderen in de omgeving met nieuwsgierige blik verbaast.

Het huisje bekoort, omgeven met bomen, de beginnende lente, bloesems en kindergeluid.

20190418_141503.jpg

Onze vijf voetballen, spelen, zwemmen, wandelen, vertederen, maken ruzie, zorgen soms zo lief voor elkaar én voor vochtige oma-ogen, klein vraagt de hand van groot, en groot omarmt klein, vertederen in hun fantasie, vragen aandacht, en zeggen dankbaar ‘oma, ik vind je lief’, huppelen en springen, slenteren en wringen tegen, zingen vrolijk of huilen van pijn of verdriet of…. hevige jeuk, want ééntje wordt flink aangevallen door windpokken.

20190417_114434

Dé vijf!, samen 33 jaar, vier slaapkamers, acht bedden, honderden bomen, tientallen knabbeldiertjes, één voetbal, vier speurtochten, drie zwempartijen, dertig penalty’s, vier ontbijtfeesten, zeven valpartijen, een greep uit de ingrediëntenlijst van vijf drukke, maar fijne dagen.

Het werd een/de ‘goede week’

En nu wachten bekom–dagen, uitrust-momenten, stilte-tijd, afkickgevoel, zen-ervaring , the missing of én …. laatste studiedagen voor manlief.

(*) Neen, niet zelf verzonnen :-), maar wel Jules Deelder.

34 gedachten over “Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan.(*)

 1. Weet je wat me opvalt?
  Dat je kleinkinderen hebt die zich kunnen amuseren op de ‘ouderwetse’ manier: buiten spelen, met elkaar…dit mis ik bij de hedendaagse jeugd die zich maar al te graag voor het tv-toestel nestelt of wil gamen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja voetballen blijft de favoriete bezigheid van de jongens. Maar ze zijn nog geen jeugd, wie weet wat verandert er dan nog allemaal!?

   Like

 2. Ik geniet mee, vanuit mijn zieke zetel… 🙃.
  Onze Kleine Prins heeft ook net de windpokken doorstaan, is er wel erg ziek van geweest.
  Duim voor de studiedagen! 👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Hopelijk wordt het snel ‘dag zetel’.
   De kleinzoon is net niet zot geworden van de jeuk, hij is al wat ouder en niet krabben was heel moeilijk. Nu lijkt hij een krentenbroodje.
   Dank voor de studiesteun👍

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat heb je weer genoten met de jongens. Mooi is dat. Het is er ook mooi. Ik ging er vroeger ook een paar keer heen toen mijn dochter nog klein was. Je brengt mooie herinneringen naar boven.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.