Haspengouw

Fietsen worden op het nieuwe autorek geplaatst. Het is toch even uitpluizen hoe alles ‘gemakkelijker’ is geworden.
Moderner en simpeler?
Contradictio in Terminis.

De ring rond Antwerpen zit weer compleet vast, geen ergernissen voelbaar….proberen we toch.
Of het lukt?
Altijd datzelfde liedje…

Aangekomen in Kortessem (Haspengouw) starten we de van tevoren uitgestippelde route, doorheen de witte pracht, groene omgeving en  schitterende zon.
Hier is nog ruimte, grootsheid, zuivere lucht (of is het wishfull thinking?) en hét perfecte fietspad, wat vooral  géén evidentie is  in België.

Heuvel op, heuvel af, wind voor, wind achter, je kan vier combinaties maken, ook al heb ik het gevoel dat vooral één en drie samen flink overheersen?

Maar het is heerlijk fietsen, 50 km  puur genieten (en al eens afzien, voor het gezonde doel!).

The day after, de kramp zit nog lichtjes in de benen, we zijn nog niet geroutineerd, dat komt wel, het wielerseizoen is ook nog maar net  gestart.

“Dit doorzichtige kerkje met de klinkende naam ‘Reading Between the Lines’ is een PIT-kunstwerk van het artistieke architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Het symboliseert de leegloop van de kerk. Het 10 meter hoge kunstwerk bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. Dankzij de speciale constructie blijft het mooie Haspengouwse landschap altijd zichtbaar doorheen de kerk. In 2012 kreeg dit doorkijkkerkje de “Building of the Year”-award van de prestigieuze Archdialy-website. Het is de eerste keer dat een Belgisch project die eer te beurt valt. Geniet van het uitzicht, want dit is een plek met één van de mooiste panorama’s.” (klik)

Hier waan je je even dicht bij God.
Een bankje, een rustpunt, een weids vergezicht en een fotootje.
Read even mee between the lines van Cortenstaal.

K.U.N.S.T.I.G.

doorkijkkerkje

Omhoog, omlaag slingeren we doorheen de witte praal, we voelen  ons rijk.

bloesems Haspengouw.jpg

 

 

 

 

 

22 gedachten over “Haspengouw

 1. Dat klinkt als heerlijke fietstocht. Wat een leuk idee om gewoon eerst ergens heen te rijden en daar dan te gaan fietsen. Zo kun je ook nog eens andere routes uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo doen wij het eigenlijk altijd. Onze eigen buurt kennen we (te) goed.
   Daarom fietsen op de auto, ergens heen rijden, en daar de andere natuur verkennen.
   Een deftig fietsrek is één van onze belangrijkste aankopen, naast de fietsen natuurlijk 🙂

   Like

   1. Vreemd. Er is nog iemand met een WordPress account die soms niet kan reageren. Ik meen dat het iets te maken heeft met google accounts. Heb de vraag gesteld op het blogspot forum …

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik zie geen contactmogelijkheid op je blog, daarom maar langs deze weg. Als jij op mijn blog wil reageren, neem je dan de beveiligde website (https://myriamsditjesendatjes.blogspot.com/) of de onbeveiligde (http/::)? Dat zou wel eens een verschil kunnen maken. Ik kan het zelf niet controleren. Misschien wil jij dat wel eens doen. Groetjes en fijn weekend.

    Like

  1. Fietsen is voor ons de ideale manier om ons te verplaatsen. J
   e bent ‘open en bloot’, je zit er middenin, je ruikt en kijkt, en wandelen gaat voor ons iets te traag.

   Like

 2. Wat een toeval! Ik lees dit in de auto terwijl we naar huis rijden na een bezoek aan Trier en een tussenstop aan het doorkijkkerkje tussen de bloesems. 😃

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.