digitaal ontgiften

Lui, loom, moe, uitgeteld, futloos lig ik in de tuinzetel, onder een dik, groen  bladerdak.

Vakantie werkt blijkbaar écht vermoeiend……

Alles kan me gestolen worden,  energie ontbreekt, enkel de smartphone ligt nog binnen handbereik. Snel nog een paar gestolen kiekjes vanuit de zalige niets moet-alles mag-stoel!

Het  kunstwerkje boven me -herinnering aan 40 jaren trouw-  wappert houterig.
Dreigende wolken beloven stevig onweer. Hij stuurt echter zijn kat.
Het vogelhuisje glimlacht zen naar deze uitgetelde dame.
Bloemen vrolijken op, of doen althans hun uiterste best.

buiten in de hof

In de krant lees ik ‘hersenscan kan Alzheimer vroegtijdig vaststellen‘.
Wil ik dit wel weten, zolang medicatie toch niet voorhanden is?

in diezelfde krant lees ik ‘Ontsnapt aan wifi‘.
Wat als het leven je nooit meer gerust laat? Dan zoek je in een uithoek van de wereld de natuur op, buiten bereik van…. bereik.
Zonder smartphone gaat een wereld voor je open”

Druk bezige managers trekken naar Lapland, waar berichten, telefoons en ‘dringende’ mails ver buiten de actieradius blijven.
Digitaal detoxen.
Een offline zen-reis.
Ontgiften zonder sapjes.
In Neeroeteren (Limburg) bevinden zich charmante Cosy Cabins waar je onthecht van de technologie puur kan/moet genieten van de natuur en de rust.
Geen wifi is zowaar een verkoopargument geworden”
Zijn we dan zo ver gekomen dat we weg moeten trekken van onze eigen kleine, verslavende fortuintjes?

Nog snel wat fotootjes met de boosdoener, een paar whatsappjes beantwoorden, mijn mails inspecteren en dan afkicken geblazen 🙂

13 gedachten over “digitaal ontgiften

 1. En zó moeilijk is het helemaal niet om het toestel alleen te gebruiken om “bereikbaar”te zijn. Gewoon een pre-payed sim card met een klein beltegoed. Altijd bereikbaar voor een telefoontje of dringend SMSje. maar verder niéts! Thuis kan de wifi er weer op;-) .

  Like

 2. Ik begrijp je en kan mij er helemaal in vinden, maar vermoedelijk lees je mijn reactie al niet meer omdat je aan het detoxen bent? Of niet? Dit is een test… 😉

  Like

 3. Ik vind de smartphone vooral handig, maar kan me wel mateloos storen aan mensen die met een half oor luisteren omdat de ogen naar het scherm afdwalen.

  Like

 4. Het gebruik van de “helse machines” is totaal uit de hand gelopen, veel mensen weten er niet op gepaste wijze mee om te gaan. Wanner ze de hond uitlaten, moet de telefoon mee hoor, stel je voor dat je gebeld wordt, en je neemt niet op!!
  Zelf neem ik hem vaak niet mee, als het belangrijk is, bellen ze nog maar een keer. Vroeger waren we ook niet 24/7 bereikbaar.

  Like

  1. Het probleem is dat veel mensen wel verwachten dat je altijd en overal bereikbaar bent. En als je dan niet snel reageert….
   Ik vind het een fijn instrument, maar ik hoop vooral dat de jongeren ermee leren omgaan en er niet in verdrinken.

   Like

 5. Fijne blog.
  Als ik op de camping ben waar de caravan staat heb ik totaal geen ontvangst, kan niet eens gebeld worden en ik moet zeggen dat ik dat niet fijn vind. Ga nu van provider wisselen. Geen digitale detox voor mij, ik houd het bij sapjes. 😉

  Like

  1. Sapjes zijn nog gezonder! Ik kan ook niet zonder hoor. Maar als ik op de trein zit en al die mensen apart zie surfen, dan kijk ik toch liever naar voorbij vliegende mooie landschappen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.